Viime aikoina olen käyttänyt paljon punaista vaatteissani ja myös ehostuksessa. Tajusin, että se vaatii hieman rohkeutta.

Rohkeaksi ja voimakkaaksi olenkin tuntenut itseni. Olen kokenut pieniä pettymyksiä, mutta päässyt niistä pian yli entistä vahvempana.

Punaisen ansiota? En tiedä mutta kun on tuntunut, että elämä potkii päähän, olen kaivanut kaapista punaisen paidan tai maalannut huulet kirkkaan punaisiksi.

Aikaisemmin olen käyttänyt punaista vain satunnaisesti. Tajusin myös, että en oikein uskaltanut leikitellä punaisen eri sävyillä nuorempana. 

Aloin hieman googlailla värien merkityksestä ja vaikutuksesta, ja punaisesta löytyi paljon mielenkiintoista.

Punainen liitetään Aasiassa iloon ja Euroopassa taas voimaan, rakkauteen jopa intohimoon ja aggressiivisuuteenkin. Punaista käytetään yleensä yhteyksissä, joissa halutaan herättää huomiota. 

Turhaan ei punaista sanota aikuisen naisen väriksi. Ja syynsä on myös sillä, että hennon vaaleanpunainen, pinkki, on pikkutyttöjen väri.

Joidenkin ajatussuuntien mukaan dynaaminen punainen on täynnä alkukantaisia vaistoja, elämänhalua ja varmuutta. Sen sanotaan olevan hyvä väri elämään väsyneille, aneemisille ja harhaileville ihmisille. Punaisen jopa väitetään lämmittävän palelevan, laittavan veren kiertämään nopeammin ja nostavan verenpainetta.

Joissain tutkimuksissa kävi ilmi, että koehenkilöt jaksoivat juosta nopeimmin punaisissa verkkareissa. On tullut myös esille, että työntekijöiden työvauhti kohoaa punaisessa ympäristössä mutta toisaalta myös virheiden määrä lisääntyy.

Punaisen sanotaan olevan viisasten väri, joka ei sovi äkkipikaiselle tai kovin dominoivalle, hallitsevalle henkilölle. Myöskään stressi ja punainen eivät sovi yhteen. 

Vallitseva, kaikista väreistä dynaamisin ja hallitsevin punainen voi iyrätä kaiken alleen. Pukeutumisessa punainen kertookin vahvasta persoonasta, joka viestii vaatteillaan ympäristölleen: katso vain minua, se ei se häiritse. Sanotaan, että ulospäin suuntautuneiden ihmisten lempiväri on useimmiten punainen, kun taas sisäänpäin kääntyneet pitävät sinisestä.

Eri punaisen sävyjen sanotaan viestittävän erilaisia asioita. Tiilenpunainen kertoo realistisesta, sitkeästä ja vanhoillisesta luonteesta. Sinooperinpunainen taas on kiihottava, eloisa, kiihkeä, tulta, melua, läheisyyttä ja vaaraa viestittävä. Karmiininpunainen taas antaa voimaa ja symboloi vahvuutta, mahtia ja rakkautta.

Innostuin leikittelemään pukeutumisessa punaisen eri sävyillä, kun sain blogini kautta testattavaksi ensimmäisen oikeasti kirkkaanpunaisen huulipunan pitkästä aikaa: Jane Iredalen PlayOn-huulipunakynän sävyssä Hot*.

Ensin ajattelin, että sävy on minulle väärä. Nyt ajattelen, että sen käyttäminen vaatii vain rohkeutta.

Mitä mieltä sinä olet punaisesta?

*Tuote saatu PR-näytteenä blogin kautta.

// Postauksen kuvissa minulla on Anne Linnomaa -neuletakki, ikivanha oranssinpunainen paita Ellokselta, kälyni askartelemat puuhelmet, Tauko-merkkinen housuhame Nudgesta sekä käytettyinä ostetut Dr. Martens -bootsit. Asu on lähes sama kuin tässä postauksessa - eikös väri muutakin asua hurjan paljon? //

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (6)

Milla - Sukhimatot
1/6 | 

Todella hyvä tyyli - rohkea, kuten kantajansakin!

Ja mielenkiintoista tietoa punaisesta. Hienoa, että on löytynyt väri joka on oikea tiettyyn mielitilaan. Itsekin huomaan aina keväisin kaipuun kirkkaisiin, syksyllä taas mennään tummalla ja mattapintaisemmalla.

Hyvää viikonloppua koko perheelle!

Milja
2/6 | 

Nuorena pukeuduin usein punaiseen, mutta sitten meni monta vuotta, etten oikein välittänyt koko väristä. Nyt taas olen alkanut lisätä punaista, erityisesti kirkkaanpunaista huulipunaa tulee käytettyä lähes päivittäin. Täytyisi varmaan hankkia punaiset verkkarit ja katsoa, sujuisiko juokseminen sitten kepeämmin! :) 

hannamariavv
5/6 | 

En jotenkin tuntenut punaista koskaan omaksi väriksi, ennenkö rupesin hiusten väriä viemään punaisempaan. Nyt mulla onkin ollut viinipunaista, josta mentiin kirkkaan punaiseen ja nyt ollaan neutraalimmassa oranssi-/kuparihässäkässä pyöritty jo hetki. Punaisesta huulipunasta olen tosin tykännyt aina, siitä kaikkein klassisimmasta.

hanna

www.hannamariav.com

Liukkonen
6/6 | 

Kiitos artikkelista! Minulle punainen on ollut aina voimaannuttava väri sekä nykyisin ollessani naisena johtajana, haluan myös viestittää värillä "minulle ei ryttyillä"-asenteesta. On kiva nähdä miesten kulmien nostoa saapuessani punaisessa asusteenani kokoukseen. Joskus riittää vain punainen huulipunakin ilmeen piristämiseen. Punaisesta on tullut jo minun tavaramerkki!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram