Tällä viikolla minulla oli hirmu tärkeä palaveripäivä. Olin ensin menossa kaupungille tapaamiseen ja sen jälkeen sosiaalisen median Ping Festival -seminaariin.

Ping-ohjeissa oli toivomus, että osallistujat pukeutuisivat värikkäästi. Valikoin - ja poikkeuksellisesti myös silitin - aamulla Plan B -kierrätysmekon, joka oli ihanan kirkasvärinen. Valitsin sen kaveriksi neutraalit, ruskeat leggarit.

Vaan kuinkas sitten kävikään? Mr. Murphy tuli käymään.

Autoon noustessa oli jo hieman kiire, eli ei todellakaan ollut aikaa enää käydä vaihtamassa vaatteita. Nostin jalkaani sen verran, että hameenhelma kohosi, ja mikäs siellä pilkottikaan vastaan: joka tytön toivenäky. (Ei, en nyt puhu siitä, että en ole sheivannut aikoihin...)

Leggareissani oli somasti keskellä reittä peukalonpään kokoinen, symmetrinen reikä.

Eipä siinä muu auttanut kuin keskustaan päästyäni rynnätä ostoksille. Ja jouduin sortumaan juuri sellaiseen shoppailuun, jota yritän välttää.

Päivän asu ennen (vas.) keskellä dokumentaatio risaisista vaatteista sekä päivän asu jälkeen (oik.)
Päivän asu ennen (vas.) keskellä dokumentaatio risaisista vaatteista sekä päivän asu jälkeen (oik.)

Minähän olen luvannut itselleni - ja teille kaikille blogini lukijoille - hillitä tänä vuonna ostoksia ottamalla jokaisesta hankkimastani tavarasta kuvan blogiin. Tavoitteeni on tehdä pitkään harkittuja hankintoja ja mieluiten kierrätysmateriaaleista.

Mutta se palaveri. Se oli alkamassa pikapuoliin. Enää ei ollut aikaa etsiä lähintä UFF:n tai Fidan myymälää ja pitää peukkuja, että siellä olisi sopivat pöksyt. 

Siinä tilanteessa ei auttanut muu kuin marssia lähimpään ketjuvaatemyymälään ja katsastaa sen valikoimista jokin asuuni sopiva alaosa, jota tulisi käytettyä mahdollisimman usein. (Minullahan on tavoitteena, että käytän jokaista hankkimaani vaatetta vähintään 30 kertaa.)

Päädyin ostamaan valkoiset puuvillafarkut Vero Modasta. Lisäksi samaan syssyyn sukkkakin meni rikki, joten nappasin "Osta 3, maksa 2" -laarista myös sukkia mukaani. Toisaalta lohduttelin itseäni sillä, että vaatteet tulivat tarpeeseen, meniväthän vanhat vaatteet niin rikki, ettei niitä voinut enää pitää!

Tässä ne ostokset, joita olen tehnyt sitten viime postauksen. Yritän siis hillitä omaa kulutustani tekemällä siitä tällä tavalla julkista.

Olen ostanut tänä vuonna urheiluvaatteita sekä kännykkälaturin yhteensä 44 eurolla, jotka esittelin edellisessä postauksessa. Sen jälkeen ostin Lindexiltä alushousuja ja sukkia 30 eurolla ja tällä viikolla - pakon edessä - heräteostoksena farkut sekä kolmet sukat 45 eurolla. Yhteensä ostoksiini on siis tähän mennessä kulunut 119 euroa.
Olen ostanut tänä vuonna urheiluvaatteita sekä kännykkälaturin yhteensä 44 eurolla, jotka esittelin edellisessä postauksessa. Sen jälkeen ostin Lindexiltä alushousuja ja sukkia 30 eurolla ja tällä viikolla - pakon edessä - heräteostoksena farkut sekä kolmet sukat 45 eurolla. Yhteensä ostoksiini on siis tähän mennessä kulunut 119 euroa.

Haastan sinutkin mukaan hillitsemään kulutustasi kuvaamalla ostoksesi! Voit osallistua haasteeseen:

  • Ottamalla kuvan tulevan vuoden aikana jokaisesta pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetusta esineestä, joka tulee kotisi kynnyksen yli
  • Ottamalla uusien tuotteiden lisäksi kuvat myös kaikista ilmaiseksi saaduista tavaroista sekä käytettyinä ostetuista
  • Julkaisemalla kuvat somessa hashtageilla: #kuvaaostos #hillitsekulutusta 
  • Kuvaushaasteeseen eivät kuulu ruokaostokset tai muut sellaiset tuotteet, jotka päätyvät käytön jälkeen roskiin

No entäs se tapaaminen sekä Ping Festival? Ne menivät oikein mukavasti.

Minulla oli hauska päivä, olihan jalassa ehjät housut ja reiättömät sukat.

Oletko sinä joskus lähtenyt aamulla risaisissa vaatteissa tärkeään tapaamiseen?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Varmasti samanlaiseen ratkaisuun sitä päätyisi itsekin. Paljon mukavampi olokin, kun tietää, että on ehjät vaatteet päällä, varsinkin jos päivällä on tiedossa tärkeitä tapaamisia!

Alussa olevasta kuvasta ensin luulin, että olit fiksannut tuosta pitkähihaisesta jotain, kun se ei ollut päälläsi enää toisessa kuvassa :D

Todella hyvä idea tuo ostosten kuvaaminen, pitäisi ihan itsekin kokeilla. Olisi varmasti hyödyllinen oman kulutuksen tarkkailussa ja tietysti sen vähentämisessä.

MH
2/2 | 

Olen kerran matkannut Tampereelle ja huomannut junan vessassa housujen kankaan kuluneen puhki haaroista. Piti koukata Stockan kautta palaveriin. Toisella kertaa farkut repesivät työpaikan keilausillassa. Onneksi oltiin kauppakeskuksessa, niin ei tarvinnut kalsarit vilkkuen jatkaa illanviettoa vaan kävin vaivihkaa housuostoksilla. Lempivaatteet tulee näköjään käytettyä todellakin loppuun 😀

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram