Kun suunnittelimme perheen minilomaa Lontooseen, 10-vuotias kuopuksemme Lauri halusi ehdottomasti käydä Ripleyn Usko tai älä -näyttelyssä. Itse en ollut sellaisesta koskaan kuullutkaan, vaikka olen käynyt Lontoossa kolme kertaa aikaisemmin.

Pikkupoika innostui Ripleystä, sillä hän lukee usein Guinnesin ennätystenkirjaa ja opiskelee siitä tarinoita kaikenlaisista kummallisuuksista. 

Ripleyn "Usko tai älä" on yli 700 kummallisen ja oudon esineen näyttely, jossa on esillä ihmeellisyyksiä laidasta laitaan niin uskomattomista ihmisistä kuin uskomattomasta luonnosta. Esineitä on kuudessa kerroksessa, ja yhdessä ne kaikki ovat aikamoinen kauhu- ja hupigalleria. Ripley's sijaitsee aivan Lontoon sydämessä, Piccadilly Circuksella.

Omasta mielestäni näyttelyn kohokohtien joukossa oli kokoelma dinosauruksenmunafossiileja yli 75 miljoonan vuoden takaa sekä erilaisilla kummallisilla materiaaleilla kuten huulipunalla, savulla, pullonkorkeilla ja tulitikuilla tehdyt muotokuvat.

Upea oli tietenkin myös 4 metriä korkea Tower Bridgen malli, joka on tehty tulitikuista sekä peilihuonesokkelo, Ripleyn Marvelous Mirror Maze, ja pyörivä tunneli, jossa pääsi kokeilemaan, miltä tuntuisi mustassa aukossa. Saat hieman esimakua mustasta aukosta, jos katsot tämän pienen lomavideon, jonka tein paluumatkalla lentokoneessa:

Parasta oli, että Ripley's on auki aina puoleenyöhön asti illalla. Itse kävimme siellä iltakuudelta ensimmäisen päivän muiden nähtävyyksien jälkeen.

Varasimme liput etukäteen netistä. Aikuisen lipun hinta on 30,10€ ja lapsen 22,50€.

Oletko sinä käynyt tutustumassa Ripleyn näyttelyn ihmeellisyyksiin?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (2)

Rva Kepponen
1/2 | 

En ole käynyt ikinä Ripleyssä. En ole tuntenut vetoa siihen lainkaan, mutta nyt aloin miettimään, että olisiko tuo sittenkin hyvä kohde syksyiselle Lontoon-reissullemme. Tällä hetkellä listalla on Harry Potter studiot, Tower, British Museum, Tate Modern ja Hamleys. Ehkä tuo Ripleys voisi olla enemmän poikien mieleen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram