Viime aikoina aamuni ovat alkaneet uudella tavalla. Ostin Natural High Healing -festivaalien festarimyymälästä heräteostoksena intuitiokortit, joista on ollut paljon iloa.

Olen aamuisin nostanut yhden kortin, jonka herättämien ajatusten kera olen valmistautunut uuteen päivään. Toisinaan olen illalla nostanut toisen kortin antaakseni aivoille työstettävää yöunen ajaksi. Kerran kysyin korteilta mieltäni askarruttavaa kysymystä ja sain huojentavan vastauksen, joka vei melkein kyyneliin.

Nyt moni voi ajatella, että se nainen on lopullisesti hurahtanut taikauskoon ja kaiken maailman höpötyksiin. Intuitiotahan pidetään yleensä tunnepohjaisena ajatteluna ja toimintana, joka johdattaa herkästi harhaan.

Kotilääkäri-lehdessä haastateltu taiteen tohtori Asta Raami huomauttaa, että intuitio voi kuitenkin parhaimmillaan olla jopa rationaalista päättelyä parempi vaihtoehto. Intuitio auttaa nopeutta vaativassa päätöksenteossa, ongelmien ja ristiriitojen ratkaisemisessa sekä uuden visioimisessa. Monet nobelistit, tiedemiehet ja keksijät käyttävät tietoisesti intuitiota työssään.

Tässä jutusta poimittuja kiinnostavia faktoja intuitiosta:

  • Intuitio on sisäinen ääni, joskus vain hienovarainen tuntemus tai kuiskaus, jonka viesteille kannattaa herkistyä.
  • Älykäs intuitio on eri asia kuin mieleen pulpahtava toive, taikausko, mielihalu tai pelko. Intuitioon sekoittuu vaistoja, kokemusta ja asiantuntemusta. Älykäs intuitio tarkoittaa sitä, että ei sokeasti usko ei-tietoisen mielen antamia vihjeitä, vaan huomioi ja tutkiskelee niitä.
  • Intuitio voi olla kuin kutina mahanpohjassa (englanniksi "gut feeling"), ammattitaidon ja kokemuksen mukanaan tuoma hiljainen tieto tai uutta luotaava oivallus.
  • Arjen kiire, ympäristön hälinä ja tietotulva hukuttavat helposti intuition äänen. Kiireinen mieli höpöttää, suunnittelee tulevaa ja murehtii vanhaa. Ajatukset täyttyvät tekemättömistä töistä ja arkisista askareista. 
  • Intuitio syntyy, kun on hetkessä läsnä. Intuitio vahvistuu sellaisina hetkinä, kun olet sataprosenttisesti läsnä siinä, mitä teet ja kun kiire ja suorittaminen jäävät taakse.
  • Intuitio vahvistuu itsetuntemuksen ja henkisen kasvun myötä. Kun uskot jonkin olevan mahdollista, mielesi on avoimempi ja vastaanottavaisempi myös intuition viesteille ja ohjaukselle.
  • On oleellista erottaa, onko jokin tuntemus aitoa intuitiota vai onko kyse esimerkiksi pelosta, toiveesta tai halusta. Onko jokin totta, vai haluatko jonkin olevan totta? Puhuuko sisälläsi rakkaus vai pelko? 

Tänä aamuna nostin intuitiokorttien pakasta kortin numero 22, nimeltä "Tasapainon taika". Korttien mukana tulee pieni selityskirjanen, jonka avulla kortteja voi tulkita.

Tämän kortin selitystekstissä puhutaan siitä, kuinka elämä on tasapainoilua valintojen keskellä. Selitys muistuttaa muun muassa, kuinka "joskus täytyy poiketa sivukujalle, jotta löytää jälleen takaisin."

Teksti kysyy, mikä elämässäni on poissa tasapainosta ja kehottaa suuntaamaan siihen suuntaan, josta löytyy tie tasapainoon. Teksti myös kehottaa minua käyttämään aikani ja energiani viisaasti ja kiinnittämään päivittäin huomiota siihen, mikä saa pois tasapainosta ja mikä taas auttaa tasapainoon.

Tänään tämä kortti muistuttaa minua siitä, että lähtisin ajoissa töistä kotiin perheen luo. Olen työpäivän ajan yrittänyt käyttää aikani tehokkaasti niin, että pääsisin mahdollisimman nopeasti takaisin rakkaideni luo.

Jos annan itsestäni liikaa työlle, joudun pois tasapainosta ja kun taas olen läsnä lähimmilleni, tunnen olevani siellä, mihin kuulun. Intuitiokortti oli tästä tarpeellinen muistutus.

Onko sinulla kokemuksia intuitiosta? Käytätkö tekniikoita tai apuvälineitä kuullaksesi sisäisen äänesi?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

P.S. Intuitiokortit voi tilata itselleen esimerkiksi täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram