Kokkailin pitkästä aikaa meidän perheen rakastamaa hapanimelää makaronilaatikkoa, joka on ihan älyttömän helppo mutta myös kevyt ja maistuva "pikaruoka".

Tämä makaronilaatikko ei ole tavallinen, tylsä, munamaitoon tehty, jauhelihaa sisältävä laatikkoruoka, vaan siihen tuo kivan säväyksen hapanimelä ateriakastike. Parasta reseptissä on se, että makaroneja ei tarvitse keittää!

Laatikko syntyy vain muutamasta aineksesta: makaroneista, kanasta tai kasvispohjaisesta proteiinista, pastasta sekä ateriakastikkeesta. Tässä raaka-aineet:

  • 300g hunajamarinoituja broilerisuikaleita / tofua / härkistä / nyhtökauraa
  • Vajaa puolen kilon pussi kaura- tai ruispastaa
  • Purkki Uncle Ben's Sweet and Sour -kastiketta
  • Purkki vettä
  • Juustoraastetta

Voitele uunivuoka. Kaada sinne puolet pastapussin sisällöstä kypsentämättä pastaa. 
Paista broilerisuikaleet ja kaada kypsennetty liha makaronien päälle. Jos käytät tofua tai esim. härkistä, voit lisätä ne suoraan pakkauksesta makaronien päälle.
Kaada vuokaan loput kypsentämättömät makaronit ja kokonainen purkki Uncle Ben's Sweet and Sour -kastiketta. Täytä sitten ateriakastikepurkki vedellä ja kaada vesi makaronien päälle.
Ripottele lopuksi kuorrutteeksi juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin tunti.

En ole ihan varma, miksi tästä laatikosta tulee niin hyvää ja minkä vuoksi makaronit kypsyvät ihan pehmeiksi, mutta niin vain on joka kerta käynyt. On yllättävää, miten hyvin hapanimelä kastike sopii suolaiseen ruokaan - kokeile itse!

Millaisia versioita makaronilaatikosta sinä olet kokeillut?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (6)

Miia_L
1/6 | 

Hei!
Olisin tarkistanut, onko pasta kaurapastaa sittenkin, kun näyttää ihan samalta?

Vierailija
2/6 | 

Minkä kokoinen purkki tuota kastiketta tähän menee kun niitäkin löytyy kolmea koko kaupan hyllyltä?

Mirri
3/6 | 

Hei, tein tuota just ohjeen mukaan, paitsi laitoin jauhelihan ja maustoin sen pippurilla, suolalla ja paprikalla. Tykkään tosi paljon hapanimelä-kastikkeista, mutta tämä jäi ehkä turhan makeaksi. Olisi kaivannut lisää suolaa :)

Tekö ette sitä laita omaanne?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram