Olen tänään nauttinut 2 desiä kasvismehua, ruokalusikallisen Molkosan-heravalmistetta sekä reilut puoli litraa yrittiteetä. Aloitin aamulla mehupaaston, jota aion jatkaa ainakin kolme päivää, kenties vielä neljännenkin.

Monet ihmiset kokevat, että paastoaminen lisää hyvinvointia. Myös tutkimusten mukaan mehupaasto vaikuttaa edullisesti veren rasva-arvoihin.

Paasto antaa suolistobakteereille tilaisuuden uudistua ja tervehtyä. Nestemäisen ravinnon ansiosta suolisto lepää, ja ärsyyntyneet limakalvot saavat mahdollisuuden parantua.

Jotkut kokeilevat mehupaastoa laihdutuskonstina, mutta itselläni ei ole sellaisia motiiveja. Raskaan, joka-aamuisen voimajoogaharjoituksen ja vegaani-ruokavalion takia olen jo karistanut kesän jälkeen muutaman kilon. Luulen, että ne ovat lähteneet kehoni rasvavarastoista, sillä lantio, vyötärö ja reiteni ovat kaventuneet aika paljon.

Henkilökohtaisesti halusin aloittaa paaston, sillä kesällä käymässäni joogaopettajakoulutuksessa sitä suositeltiin tehokkaana kehon puhdistuskeinona. Itämaisen viisauden mukaan erityisesti vuodenajan vaihtuessa olisi hyvä paastota. Virallinen syksyn alku, syyspäiväntasaus on ensi viikolla, joten nyt oli sopiva hetki paastolle.

Paastoa on nyt takana kuutisen tuntia. Aloitin aamun tekemällä itse suolihuuhtelun, joka on tärkeä osa paastoa. Se sujui yllättävän helposti: suolistooni hujahti kaksi litraa lämmintä vettä melkein huomaamatta!

Aamupalaksi join kasvimehua, johon meni 9 oman puutarhan omenoita, pari sellerinvartta, kuutisen lehteä lehtikaalta, viisi voikukan lehteä (jotka itämaisen terveystiedon mukaan puhdistavat maksaa), peukalonkokoinen pala inkiväärä, muutaman sentin pätkä kurkkua, muutama tuore mintunlehti sekä pikkusormen mittainen pätkä tuoretta kurkumaa, jota ilokseni löysin sattumalta Lidlin vihannestiskiltä.

Mehua tuli puoli litraa, mistä riittää koko päiväksi. Juon sitä 2 desiä aamulla sekä saman verran lounaalla ja päivällisaikaan.

Vihreän mehun jälkeen join detox-teetä, jota litkin nytkin tätä tekstiä kirjoittaesani. Mehun ja teen lisäksi aion juoda lounaalla ja päivällisellä vihanneslientä.

Äsken, ennen kuin aloitin teen juomisen, nälkä hieman kouraisi vatsaa mutta nyt on taas mukava olo. Vogelin  sivuilla olevan perusteellisen paasto-infopaketin mukaan useimmat ihmiset selviävät paaston ensimmäisestä päivästä ongelmitta, mutta sen jälkeen voi tulla väsynyt tai heikko olo. 

Joka tapauksessa aion sinnitellä paastolla ainakin tiistain loppuun, ellei jotain aivan yllättävää tapahdu! Kansainvälisten tutkimusten mukaan jo kolmenkin päivän paasto parantaa vastustuskykyä, sillä se lisää valkosolujen määrää veressä.

Katsotaan, kuinka käy... Onko sinulla kokemuksia mehupaastosta?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram