Olemme Venlan kanssa testailleet eri luonnonkosmetiikkamerkkejä nyt reilun vuoden verran. Suurin osa on ollut ihan mukiinmeneviä, osaan olemme suorastaan ihastuneet. 

Sen sijaan virolainen JOIK, itänaapurimme  Viron vanhin ja tunnetuin luonnonkosmetiikan sarja, aiheutti hämmennystä. Sarjan yksi tuote ilmeisesti aiheutti minulle pitkäaikaisen aknen, toinen taas poisti sen.

Greippi-Mandariini Vartalonkuorinta

Kaikki JOIK-sarjan tuotteet valmistetaan käsityönä Virossa Tallinnan kupeessa. Otimme sarjasta ensiksi testiin Greippi-Mandariini Vartalonkuorinnnan, me kun molemmat tykkäämme kovasti vartalonkuorintatuotteista.

Tuotteessa on sokeria ja kuorivia selluloosarakeita, kaakovoita, sheavoita sekä oliiviöljyä. Koskettaessaan lämmintä vettä kuorinta-aine muuttuu iholla voidemaiseksi emulsioksi.

Tykkäsimme tästä kuorintatuotteesta tosi paljon! Se jätti ihon lähes yhtä pehmeäksi ja kosteutetuksi kuin suosikkimme, Flow kosmetiikan vartalokuorinta. Ei ihme, että tämä on yksi JOIKin suosituimmista tuotteista kautta aikojen.

Syväpuhdistava kasvoöljy

Seuraava tuttavuuteni oli syväpuhdistava kasvoöljy. En sitä ennen ollut kokeillut sekaiholleni öljypuhdistusta, vaikka sitä monet suosittelevatkin rasvaiselle iholle

Sanotaan, että öljypuhdistus toimii periaatteella "samanlainen liuottaa samanlaista". Öljyn sanotaan puhdistavan tehokkaasti iholta talia ja iholle erilaisia öljy- tai jopa vahapohjaisia kosmetiikkatuotteita.

JOIKin syväpuhdistavassa kasvoöljyssä on teepuun eteeristä öljyä,joka on ominaisuuksiltaan antiseptista, laventeliöljyä, joka piristää ja rauhoittaa sekä sitruunaruohoöljyä, joka virkistää. Tuotteen kerrotaan sopivan kaikille ihotyypeille päivittäiseen käyttöön.

Jokin tässä tuotteessa ei kerta kaikkiaan sopinut minulle! Sen käytön myötä nimittäin leukaani asettui pysyvästä rykelmä tulehtuneita aknepaukamia, jotka kuukautiskierron vaiheesta välillä pienenivät ja suurenivat mutta eivät missään vaiheessa menneet kokonaan pois.

Tajusin öljyn yhteyden akneen vasta, kun vahingossa jätin sen pois käytöstä. Sairastuin flunssaan ja tuntui, että en jaksannut iltaisin läträtä öljypuhdistuksella, kun kaikki pienetkin ylimääräiset ponnistelut tuntuivat olevan liikaa.

Flunssan aikana puhdistin kasvot viikon ajan aamuin illoin toisella JOIKin tuotteella, kasvojenpuhdistusvaahdolla - ja yllätyksekseni iho alkoi rauhoittua: paukamat vaalenivat, madaltuivat, vähitellen katosivat, eikä uusia enää tullut samaan tahtiin! Ja kun aloitin uudestaan syväpuhdistavan öljyn käytön, leuka alkoi kukkia kipeästi.

Kasvojenpuhdistusvaahto

Aaloemehulla, vesikrassi- ja kurkku-uutteella rikastettu kasvojenpuhdistusvaahto oli itselleni taas ihan huipputuote! Se puhdisti mielestäni hellävaraisesti mutta tehokkaasti ihon ja poisti sekä meikin että lian.

Vaahdon sisältämä aloe rauhoittaa ihoa, kurkku-uute kosteuttaa ja vesikrassi vähentää punoitusta sekä supistaa huokosia. Puhdistin vaahdolla kasvot aamuin illoin ja se sopi mainiosti myös meikin puhdistamiseen - eikä aiheuttanut mitään ikäviä sivuoireita!

Olen JOIKin jälkeen jatkanut kasvojen puhdistamista vaahdoilla, enkä ole palannut öljypuhdistukseen. Akne on pysynyt sen jälkeen hallinnassa, eikä finnejä enää tule hallitsemattomina rykelminä, vaan silloin tällöin yksittäin.

-----

Olen edelleen hämmentynyt tästä testikierroksesta... Aikaisemmin jotenkin kuvittelin, että mikä tahansa luonnonkosmetiikkatuote tekee ihmeitä, sisältäähän se luonnonmukaisia raaka-aineita eikä synteettisiä hajusteita, mineraaliöljyjä, silikoneja, rasvoja tai väriaineita, joiden mahdollisia terveysvaikutuksia ei välttämättä vielä edes tiedetä.

Puhdistusöljyn jälkeen en enää ole yhtä vakuuttunut. Jos jotain opin sen käytöstä niin ainakin sen, että jatkossa haluan testeritä tuotteista ennen kuin otan ne pitempiaikaiseen käyttöön.

Oletko sinä kokenut samantyyppisiä yllätyksiä jonkun kauneustuotteen kanssa?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (6)

Otava
1/6 | 

Oho, mun iho taas on tykännyt just tosta öljyputsarista. Nenänpielen mustapäät on "sulaneet" pois, vaikka joudun aurinkovoitelemaan spf50 naamani joka aamu.

Sain Joikin testiin ja hinnankin vuoksi varmaan jää mun vakikäyttöön.

Joikin käsivoide on ihana.

Katjaana
2/6 | 

Minulla on samansuuntaisia kokemuksia liian "hoitavista" tuotteista. Kosmetologi katseli muutamia näppypaukamiani ja sanoi niiden johtuvan voimakkaista anti-age tuotteista. Vaikka ikää jo niille olisi, on näköjään parempi pysytellä nuorempien tuotteissa.

Tiia K
3/6 | 

Täällä tulee likimain miltei kaikista luonnonkosmen kasvotuotteista paiseita, joten et ole yksin. Varovaisesti testailen enää luonnonkosmea kasvoille ja nimemomaan ihovoiteet on ollut se ongelma.

Kivaa viikkoa Aino <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram