Joogan ajatellaan yleensä olevan yksilökeskeistä puuhaa, jossa keskitytään omaan kehoon ja sielunmaisemaan. Itselleni iso tämän kesän ahaa-elämys oli kuitenkin se, että jooga on nimen omaan yhdessä liikkumista, jossa tärkeintä on yhteys toisiin ihmisiin.

Sitähän sana jooga viime kädessä tarkoittaa. Se tulee sanskritinkielisestä sanasta, joka tarkoittaa yhdistämistä.

Suoritin kesäkuussa kansainvälisen Yoga Alliancen sertifioiman joogaopettajan tutkinnnon Happy Jack Yoga -organisaation opinto-ohjelmassa. Siellä opiskelimme power vinyasa flow -joogaa, jossa periaatteessa jokainen yksilö suorittaa omaa harjoitustaan ryhmässä. 

Happy Jack -joogan yhteishenki ja yhdessä tekeminen oli minulle aivan poikkeuksellinen elämys. Tunneilla nauroimme ja vitsailimme kesken harjoituksen. Tuntui, että ryhmämme suorastaan hengitti samaan tahtiin...

Koulutuksen jälkeen olen kovasti pohtinut, miten voisin tuoda omille joogatunnelleni samanlaista iloa ja yhdessä tekemisen meininkiä, minä kun taidan perusluonteeltani olla hieman totisempi kuin kansainväliset opettajani. Onneksi olen sattumalta kesän aikana myös tutustunut muutamassa eri tapahtumassa parijoogaan.

Parijoogassa kaksi ihmistä tekee joogaharjoitusta yhdessä käyttäen hyväksi toinen toisensa kehon painoa. Parijooga on mainio tapa tukea toista ja saada itse tukea venyttävissä jooga-asanoissa.

Parijoogaa voi tehdä puolison, ystävän tai perheenjäsenen kanssa. Jooga-asentojen eli asanoiden tekeminen yhdessä on hauskaa ja se voi vahvistaa joogien välistä yhteyttä. 

Jos haluat tutustua minuun joogaohjaajana ja kokeilla pikkuisen parijoogaa, aivan pian siihen on mahdollisuus Pohjois-Kirkkonummella!

Ohjaan ensi lauantaina 5.8. klo 10-16 välillä muutaman jooga- ja meditaatiotuokion Natural by Tanja -nimisen kauneushoitolan avajaistilaisuudessa Kylmälässä Sjökullan kartanossa (os. Sjökullantie 425, Kirkkonummi). Natural by Tanja on luonnonkosmetiikkaan erikoistunut, uusi ja ihana hyvänolon keidas, johon ehdottomasti kannattaa tulla tutustumaan.

Sen jälkeen keskiviikkoina 9.8. ja 16.8. klo 18.30-20 järjestän ilmaiset hyväntekeväisyysjoogatunnit Pohjois-Kirkkonummella Navalanpuistossa yhteistyössä Kirkkonummen kirjaston ystävät ry:n kanssa.

Hyväntekeväisyysjoogassa voit liikkumalla tehdä hyvää: voit maksaa tunnista vapaavalintaisen summan, joka luovutetaan lyhentämättömänä tuon tärkeää kulttuurityötä tekevän yhdistyksen toimintaan. Lisätietoja hyväntekeväisyystapahtumista saat Facebookista.

Olet sydämellisesti tervetullut joogatunneilleni! Toivottavasti nähdään!

Terveisin, Aino

P.S. Muistathan osallistua arvontaani, jossa voit voittaa uuden Atopik-luonnonkosmetiikkasarjan ihania kasvojen- tai vartalonhoitotuotteita! Osallistua ehdit vielä perjantaina 4.8. kommentoimalla tätä postausta.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat