Leikkautin hiljattain tukan taas oikein lyhyeksi. Ihanaa ja niin helppoa, mutta valitettavasti kuontalo myös lytistyy helposti litteäksi ainakin lakin alla.

Olen koko aikuisikäni ollut vannoutunut hiusvahan ja -geelien suurkuluttaja, minullahan on ollut lyhyt tukka jo 25 vuoden ajan. Ajan oloon päänahkani pääsi kuitenkin herkistymään niin, että moni synteettinen tuote sai hiuspohjan kutisemaan ja toisinaan jopa rakkuloille.

Olin hiukan skeptinen vaihtaessani myös hiusten muotoilutuotteet luonnonmukaisiin, luonnonkosmetiikka kun voi allergisoida herkemmin kuin synteettinen. Olen nyt testaillut muutamia hiustuotteita kahdelta luonnonmukaiselta sarjalta, ja uskottava se on: niistä saa tuuheutta, pitoa ja tukea saa hiuksiin ilman, että hiuspohja ärsyyntyy!

John Masters Organics on arvostettu kampaamosarja, joka syntyi luojansa, John Mastersin, unelmasta kehittää hiustenhoidon luksuslinja, joka kunnioittaa kestävää kehitystä. Vuonna 1994 John avasi ensimmäisen salonkinsa New Yorkissa.

Liike alkoi niittää nopeasti mainetta ”Manhattanin ainoana puhdasilmaisena salonkina”. Nykyään sarjan uskollisiin asiakkaisiin kuuluvat mm. Sarah Jessica Parker ja Gwyneth Paltrow.

Rahua puolestaan on ylellinen, täysin luonnollinen hiustuotesarja. Myös sen luoja on newyorkilainen: kampaaja Fabian Lliguin.

Sarja on rakentunut Rahua-pähkinästä saatavan kallisarvoisen ungurahua-öljyn ympärille. Rahuaöljy on ollut Amazonin alkuperäisheimoihin kuuluvien naisten hiusten salaisuus jo vuosisatojen ajan. Öljy tunnetaan sen hiuksia pehmentävistä ja kutisevaa päänahkaa rauhoittavista ominaisuuksista. 

John Masters Organics Sea Mist -Suolasuihke 60ml

Ensimmäinen John Masters Organics -sarjasta testaamani tuote oli tämä hiuksiin suihkutettava suihke, jonka sisältämä merisuola antaa hiuksiin rakennetta ja volyymia. Sain tuotteen, kun tilasin Jolie Box -kosmetiikan yllätyspakkauksia Venlan kanssa.

Tämä tuttavuus oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä. Olin kokeillut aikaisemmin vain yhtä synteettistä suolasuihketta, joka jätti hiukset lähinnä tahmeiksi. Ero tähän oli aikamoinen: muutama suihkaus hiuksiin antoi jo kivan, karkean ja jämäkän tunnun hiuksiin ja antoi mukavasti tuuheutta liukkaaseen, ohueen tukkaani.

Kerran suihkaisin tuotetta vahingossa myös kasvoille, kun luulin sitä meikin kiinnityssuihkeeksi, eikä tuote kirvellyt edes kasvojen herkällä iholla. Ei siis kumma, että päänahkakin tästä tykkää!

Hinta: 12,00 €

John Masters Organics Volumising Foam -muotovaahto*

Mestari-Jonin muotovaahdon sain testattavaksi PR-näytteenä. Tuotteen luvataan tarjoavan kampaukseen koko päivän kestävää pitoa sekä taltuttavan pörröisyyttä ja sähköisiä hiuksia.

Runsautta muotovaahto kyllä antoikin. Vaahto sisältää muun muassa kvinoaa, vihreän teen uutetta sekä soijaproteiinia, joka tekee hiuksista paksumman näköiset.

Ihan napakymppi tämä vaahto ei mielestäni kuitenkaan ollut, sillä se jätti hiuksiin aika tahmaisen tunnun. Lisäksi pullon pumppu oli ainakin omassa tuotteessani maanantaikappale: se juuttui herkästi jumiin ja kesti aikansa ennen kuin vaahtoa sai taas pumpattua ulos pullosta.

Hinta:  42,00 €

Rahua Cream Wax -hiusvaha*

Sain myös tämän hiusvahan PR-näytteenä. Sen luvataan helpottavan hiusten käsittelyä ja tarjoavan joustavaa pitoa, hallittavuutta ja sileyttä. Tuote sisältää kuuluisan Rahuaöljyn lisäksi karnaubavahaa. 

Suhtauduin aika skeptisesti hiusvahakokeiluun, sillä hiuspohjani on herkistynyt niin, että useimmat synteettiset hiusvahat nostattavat päänahkaan paukamia. Niitä ei kuitenkaan tämän tuotteen käytön aikana tullut!

Hiusvaha toi hiuksiin kyllä mukavasti pitoa ja tuuheutta. Odotin siltä myös kiiltoa kuten useimmilta synteettisiltä vahoilta, mutta sitä ei tässä tuotteessa ollut.

Positiivinen seikka on se, että hiukset eivät näytä rasvaisilta tämän vahan ansiosta, eikä vaha myöskään jämähdä hiuksiin, vaan se lähtee helposti pois pesussa.

Kaikkiaan oikein kiva tuote. Kunpa siihen saisi vielä sitä kiiltoa...

Hinta: 35,00 €

Sekä John Masters Organics että Rahua ovat myynnissä ainakin Jolien verkkokaupassa.

Oletko sinä löytänyt luonnonmukaista muotovaahtoa, joka ei tahmaa tai hiusvahaa, joka antaisi hiuksiin myös kiiltoa?

*Tuote saatu PR-näytteenä blogin kautta.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram