Osana joogaopettajakoulutusta aloitin täysin kasvisperäisen vegaaniruokavalion viime maanantaina. Tämä ei ole mikään ehdoton edellytys kurssilaisille, mutta halusin kokeilla sitä kun kerrankin on mahdollisuus tällaiseen isohkoon ruokavalioremonttiin.

Hotellimme buffetissa on sekaruokaa tarjolla ja kun espanjalainen keittiö on hyvin lihapitoinen, ei kasvisruokailu ole mikään itsestäänselvyys eikä aina edes helppoa. Lisähaastetta syömiseeni tuo se, että jätin samalla myös valkoisen sokerin pois. Ai niin, ja myös kahvin.

Hotellimme buffetpöydän tarjonta on hyvin liha-ja kaloripitoinen...
Hotellimme buffetpöydän tarjonta on hyvin liha-ja kaloripitoinen...

Minua epäilyttivät etukäteen seuraavat asiat

  1. Voivatko pelkät kasvikset pitää nälkää poissa?
  2. Käykö vegaaniruokavalio kauhean tylsäksi?
  3. Miten ruokavalio vaikuttaa ihoni kuntoon ja vatsan toimintaan?

Näin viikon jälkeen uskallan toivoa, että voisin jatkaa ruokavaliokokeilua myös kotona. Sen myöetä ehkä koko meidän perhe voisi alkaa syömään kasviksia monipuolisemmin. Vastauksina em. epäilyksiin:

  1. Kolme tuhtia kasvisateriaa, joihin sisältyy myös palkokasveja ja pähkinöitä, ovat pitäneet nälän mainiosti loitolla. 
  2. Hotellissamme on todella monipuolinen salaattivalikoima, joten ainakaan vielä ateriaa aloittaessa ei ole tuntunut, että syö yhtä ja samaa. Mutta se on erikoista, että ruokailun aloittaessa minun tekisi ihan hirveästi mieli ottaa juustoja, kermaisia kastikkeita ja muhkeita jälkiruokakakkuja. Ilmeisesti nälän kurniessa suolissa keho muistaa ne kaloripitoiset ruoat, joista ainakin nälkä lähtisi, ja kaipaa niiden tuttua, tyydyttävää makua.
  3. Ihoni kunto on parantunut heti merkittävästi, kun jätin myös maitotuotteet, sokerin, kalan ja kananmunat pois ruokavaliosta. (Aikaisemminkaan en syönyt kanaa tai punaista lihaa.) Vatsani sen sijaan ei ole toiminut ihan normaalisti, kuten ei yleensäkään matkoilla. (Tähän on saattanut vaikuttaa eniten se, että jätin kahvin pois.) Lisäksi täällä Mallorcalla on kuuma, noin +35, joten helposti voi käydä niin, että ei tule juotua tarpeeksi, mikä vaikuttaa suoraan vatsan toimintaan.

Yllä salaattibuffasta koottu aamupalani, alla lounas.
Yllä salaattibuffasta koottu aamupalani, alla lounas.

Oletko sinä koskaan kokeillut täysin vegaanista ruokavaliota? Miten se vaikutti omaan kehoosi?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

 

Kommentit (5)

ElinaM
1/5 | 

Aamupalalla näyttäisi kuitenkin olevan jogurttia ja lounaalla munakasta..? Itse en varmaan pystyisi tälläiseen edes kokeiluna. Lihaa voin hyvin jättää vähemmälle, mutta juuri ne juustot ja maitotuotteet olisivat haastellisemmat poisjätettävät.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi! Itse asiassa aamupalalla ei ole jogurttia vaan mysliä mantelimaidon kanssa. Lounaalla tuo munakkaan näköinen on kasvispizzaa. Itse olen käyttänyt jo pitkään maitotuotteiden sijaan kauramaitovalmisteita ja juuston sijaan voileivän päällä hummusta. Isoin muutos on siinä, että jätän kaikki maitoa sisältävät prosessoidut tuotteet pois. Eli esim. nuo sokeria sisältävät kakut...

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Mirri
2/5 | 

Näyttää kyllä herkulliselta nuo  hotellin annokset, mielelläni niitä söisin. Mutta arki koittaa hyvin pian kotona pöydän ääressä. Tuollaisten eväiden hankinta vaatii opettelua ja etsintää ja on varmasti myös kalliskin, jos useammalle henkilölle noita loihtii. Mielelläni kuulisin myöhemmin, miten olet pystynyt kotona jatkamaan vegaanina vai onko tarkoituskaan täysin vegaaniksi siirtyä. 

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentista ? Siinä olet oikeassa että tällainen ruokavalio vaatii monipuolista kasvisten käyttöä, jossa on opettelemista. Toisaalta meidän perheelle tekee vain hyvää, jos salaatinlehtien lisäksi pöydässä olisi aina tarjolla myös erilaisia raasteita ja monenlaisia kasviksia. Yritän kyllä itse jatkaa vegaanina mutta en tietenkään edellytä sitä muilta perheenjäseniltä. Jatkan vain kauramaitotuotteiden käyttöä ja jätän kalan sekä kananmunan pois.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Vierailija
3/5 | 

Hassua, miten kasvisruuan epäillään heti olevan kallista. Jotkut maitotuotteiden korvikkeet ja einekset toki ovatkin, mutta jos tekee itse ruokansa niin ei ruokalasku siitä kasva, ehkä jopa päinvastoin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram