Viime viikot sosiaalinen ja perinteinen media on pullistellut kurjaa säätä kauhistelevia päivityksiä. Itse olen aloittanut toukokuun aamut koiran kanssa kirkkaassa aamuauringossa huurteisella pellolla pikkulintujen laulua kuunnellen. Parin asteen lämpötilassa hämmästelin, että itse asiassa tykkään tällaisesta toukokuusta enemmän kuin hellejaksojen siivittämästä.

Esimerkiksi tämän takia talvinen toukokuu on vain mukava juttu:

1. Ei ole käärmeitä tai punkkeja

Tänä keväänä on ollut ilo ulkoilla, kunhan on valinnut oikeat varusteet. Luonto on hämmentävässä vaiheessa: aamut ja illat ovat valoisia, ojan pientareet puskevat leskenlehtiä, sinivuokkoja ja kevätvuokkoja ja välillä sataa rakeita.

Koiran kanssa on ollut mukavampaa retkeillä kuin viime vuonna, sillä näillä keleillä koiraa on uskaltanut huoletta pitää vapaana, sillä ainakaan aamu- ja iltalenkkiemme aikaan kyykäärmeet eivät vielä ole olleet hereillä. Punkkejakin on varmasti vähemmän liikkeellä.

Olen tullut hieman hysteeriseksi käärmeiden suhteen sen jälkeen, kun viime vappuna Napsu-koiraa pisti käärme. Sitten, kun luikertajat tosissaan taas heräävät, on koiraa pidettävä tiukasti silmällä.

2. Ei stressiä pihan kevättöistä

Yleensä toukokuussa ahdistun, kun töissä on kiire ja kotonakin riittäisi pihahommia. Lumen sulaessa piha näyttää niin ankealta, jos syksyllä haravointi on jäänyt vähemmälle. Lisäksi yleensä näihin aikoihin myös naapurit luovat suorituspaineita, kun kevätauringon lämmittäessä kaikki muut urakoivat pihojaan kauniiksi.

Räntäkelillä ei tällaisia tilanteita ole syntynyt ja haravoinnin voi huoletta lykätä hieman myöhemmäksi sellaiseen ajankohtaan, kun taivas ei enää syydä rakeita.

3. Ei stressiä kesävaaterumbasta 

Tässä viittaan edelliseen kohtaan. Kauden vaihtuminen kun tuo pihatöiden lisäksi perheelliselle kaikenlaisia muitakin urakoita, kuten vaatekaappien siivoamisen, talvivaatteiden varastoimisen ja kesävaatteiden inventoimisen.

Toppavaatteet pitää pestä, talvikengät huoltaa ja kesävaatteita viikatessa huomaa, että pituutta venähtäneillä lapsilla ei taas ole mitään päällepantavaa. Ja juuri samaan aikaan töissä on kiire, kiire, kiire, koska maailma on tehtävä valmiiksi ennen pääsiäislomaa, vappua, helatorstaita tai viimeistään ennen juhannusta.

Tänä vuonna kaikenlaiset kodin keväturakat ovat siirtyneet pikkuisen eteenpäin!

4. Koiran kevättrimmausta voi huoletta siirtää

Napsu-koiran turkki pitäisi periaatteessa siistiä kolmen kuukauden välein jos haluaisi, että otus näyttäisi aina siistiltä. Koska lemmikkimme ei ole mikään näyttelytähti vaan tavallinen kotikoira, olen yrittänyt venyttää trimmausväliä puoleen vuoteen ja välillä vain itse siistinyt koiran tassuja ja kasvoja saksilla. (Ison koiran trimmaus on nimittäin mielestäni järkyttävän kallista: se maksaa vähintään 60 euroa.)

Viimeksi Napsu trimmattiin joulun välipäivinä ja jos nyt olisi normaali toukokuu, se jo paahtuisi karvojensa sisällä. Tällaisilla kevätkeleillä sen turkin mitta on juuri sopiva, ja trimmauksen kanssa voi vielä hetken odotella.

5. Kun kevät on kylmä, kesä on todennäköisesti lämmin

Joku viisas sääasiantuntija sanoi joskus, että vuoden keskilämpötiloilla on taipumus tasoittua. Jos on lämmin talvi, tulee kylmä kesä jne.

Olen varma, että huhti-toukokuun hyytävät kelit koituvat onneksemme heinäkuussa, jolloin voimme odottaa kunnon helteitä. Sitä paitsi kuka niitä helteitä toukokuulle vielä haluaisikaan, kun useimmat meistä kököttävät heinäkuuhun asti päivät pitkät neljän seinän sisällä konttorissa?

Mitä mieltä sinä olet vallinneesta koleasta kevätsäästä?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram