Kristallipullat

Eipäs ole tullut nyt hetkeen kirjoiteltua tänne blogin puolelle mut instagrammiin olen laitellut kuvia niin leipomisesta kuin arjestakin. Vähänajan sisällä on tullut aika paljonkin leivottua.Laitan tähän ohjeen mun lempipullista jotka onnistui tällä kertaa aivan täydellisesti.

Kristallipullat

Raaka-aineet

2 dl vanilla-vanilijakastiketta

1 dl vettä

3/4 dl sokeria

1/2 rkl vaniljasokeria

1/2 rkl kaardemummaa

1/2 tl suolaa

1 kananmuna

1 ps kuivahiivaa

n.7,5 dl vehnäjauhoja

50 g voita tai leivontamargariiniä

Voiteluun

1/2 dl voita sulatettuna

1 dl hienoa sokeria

1 rkl vaniliinisokeria

OHJE

Lisää vesi vanilijakastikkeen joukkoon ja kuumenna ne noin.+42 C. Lisää sokeri,kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää vatkattu kananmuna sekoittaen puuhaharukalla.Lisää loput jauhot ja sulatettu voi. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa (30-40min) itse kohotin taikinan mikrossa joka ei tietenkään ollut päällä. Jaa kohonnut taikina kahtia. Muotoile kummastakin osasta jauhotetulla pöydällä kaksi tasapaksua 25cm pitkää tankoa. Paloittele tangot kumpikin 12:sta yhtä suureen osaan.Rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköistä solmu. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla vielä n.30 min. Paista pullat uunin keskitasolla 200°C noin 8-10 min.Yhdistä kulhoon sokeri ja vaniljasokeri.Voitele pullat lämpimänä sulatetulla voilla ja kieritä sokeriseoksessa. Nämä pullat häviää meillä aina nopeesti.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla