Porkkanapiirakka

Tässäpä tulis ohje aina yhtä herkulliseen porkkanapiirakkaan joka käy niin arkeen kuin juhlaankin. Päätin Äitienpäivä viikonloppuna kokeilla tehdä porkkanakakkua koska samana viikonloppuna oli myös syntymäpäiväni mutta kakku harmikseni läsähti ja oli keskeltä raaka. Toinen kakku joka läsähtää samalla vuoalla. No ehkä annan vielä mahdollisuuden jossain vaiheessa sille vuoalle. Mutta tällä porkkanapiirakan ohjella kyllä onnistuu ja tulee taatusti hyvä.

Raaka-aineet

4 kananmunaa

3dl soketia

4dl vehnäjauhoja

2tl kanelia

2tl ruokasoodaa

2tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

100g voita/margariinia

6dl porkkanaraastetta

Täyte

400g maustamatonta tuorejuustoa

70g voita/margariinia

200g tomusokeria

2tl vaniljasokeria 

Päälle mantelirouhetta tai nomparelleja

Ohje

Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori ja raasta porkkanat.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon vähän kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon jäähtynyt voi ja porkkanaraaste. Laita pellin päälle leivinpaperi ja kaada taikina siihen. Paista 175°c 20-30min.

Täyte

Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele ja anna hetken vetäytyä jääkaapissa.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla