Joskus kun ei etsi, niin löytää ja kun oikein etsii, ei löydä sitten millään. Tämä päti sinkkuvuosina kumppaninhaussa ja nykyään myös vanhojen tavaroiden metsästyksessä. Halusin isänpäivän illallisen kattaukseen leikkokukkia, joten kun mies paiskoi talolla putkiasennushommia (ensin työ, sitten huvi), lähdettiin tyttöjen kanssa ostoksille. Päätettiin ihan pikapikaa (ei sieltä kuitenkaan mitään löydy -mentaliteetillä) poiketa kirppiksellä, kun se matkan varrella oli. Odotusten vastaisesti meidän ei kuitenkaan tarvinnut poistua tyhjin käsin.

Siellä minua odottivat valkoinen virkattu matto ja vanha, mutta hyväkuntoinen rottinkituoli. Näistä löydöistä pulitin yhteensä 22 euroa. Tuoli sopisi hyvin talon tulevalle kuistille, ei juuri nyt, sillä kuisti on ilman lattiaa, sitä tosin on koko talo. Pyöreä matto ilahdutti minua eritoten, sillä puikot eivät pysy käsissäni kovinkaan luontevasti, eikä lähipiiristäkään ole tekijöitä löytynyt. Matto löytänee paikkansa joko kodinhoitohuoneesta tai yläkerran aulasta, siis sitten, kun niissäkin on se lattia (ja sähköt sekä putket vedetty ja sen sellaista pientä).

Talolla edetään hitaasti, mutta varmasti. Vielä en halua liikaa innostua sisustamisesta, koska silloin määränpää tuntuu olevan loputtoman kaukana. Silti oikeiden kirppislöytöjen sattuessa kohdalle olen antanut luvan tehdä haaveilua konkreettisemmaksi ja napannut mukaani yhtä sun toista uuteen taloon tarkoitettua.

Tästä tuli siis isänpäivä, jolloin äitikin sai vähän "lahjoja" itselleen. Toivottavasti teillä muillakin on ollut mukava sunnuntai!

                                 

Kommentit (2)

Aitsku

Heippa! Ihana blogi! Mistä tuo lipaston edessä oleva kelta-mintunvihreä matto on ostettu?

Seuraa 

Unelmien talo löytyi vuonna 2014, 50-luvun puutalo, jossa oli huikeat 70-luvun tapetit, väriä ja persoonallisuutta. Siitä alkoi remontti, jolle ei loppua näy. Tämä blogi kertoo tapettitalosta, sen remontista ja sinne muuttavasta perheestä. Ope-isästä, viestijä-äidistä ja kahdesta tytöstä, jotka ovat kuin Heinähattu ja Vilttitossu. Äiti kiertää kirppareita ja sisustaa jo mielessään taloa, jossa ei vielä ole edes lattioita, isä sulkeutuu mielellään tunneiksi keittiöön, kokeilee ja kokkaa juhla-aterioita ja yhdessä ollaan ihan pihalla, mieluiten mökillä tai muualla luonnon rauhassa.