Terve taas. Nyt ajattelin vain nopeasti kirjoittaa kuulumisia, kun on pitänyt kiirettä töissä ja vapaalla. Nyt on paras hetki nauttia Suomen kauniista talvesta ulkoilun merkeissä. Ulkojäillä on mukava käydä luistelemassa ja varsinkin laskettelu on mieluisaa puuhaa. Kohta edessä onkin hiihtoloma ja reissu Leville. En ole itse koskaan varsinaisesti käynyt Lapissa, joten odotan reissua innolla. Aiemmin kävin Rukalla, mutta Kuusamoa ei voi Lapiksi laskea. Komea tunturihan sekin toki on, mutta ei taida Leville pärjätä. Tosin kohtahan se nähdään.  Levillä kiinnostaa myös muut aktiviteetit ja toki myös legendaarinen afterski. Kuulemma Suomen parhaat bileet löytyvät Leviltä. Mielenkiinnolla odotan, että onko näin.

Täytyy tosin toivoa, että ei ole liian kylmä. Se ei tee laskettelusta kovin nautinnollista, jos joutuu jatkuvasti ramppaamaan kahviossa lämmittelemässä sormia ja varpaita. Myöskin viima jäädyttää naaman nopeasti ja paleltumien riski kasvaa hurjasti, jos tunturissa tulee. Pakkasesta tulee niin purevaa, että en kyllä mielellään poistu tuulisella kelillä sisätiloista, jos ei ole pakko. Eräs ystäväni sanoikin, että parempi aika matkustaa Leville olisi pääsiäinen, koska silloin kelit ovat lämpimämpiä. No, olen kuitenkin matkani varannut ja maksanut, joten kohta mennään. Otan myös murtsikkasukset mukaan, koska Leviltä löytyy huikean hyvät ladut. Koiravaljakkokyytiä olisi myös hienoa päästä kokeilemaan.

Toinen asia, joka hieman reissussa hirvittää, on hinta. Ei nimittäin tullut kovin halvaksi tuo reissu. Jo pelkkä hissilippu maksaa toista sataa euroa. Siihen vielä majoitus ja syömiset ja juomiset päälle, niin rahaa saa kyllä menemään melkoisen summan. Onhan se vähän hullua, että maksaa suuria summia siitä, että mahdollisesti jäätyy Lapin pakkasessa, kun samalla rahalla olisi voinut lähteä vaikka Thaimaan Phuketiin lomailemaan. Siellä ainakin olisi lämpöä piisannut, mutta hieman hullujahan tässä ollaan ja ei se rannalla mojito kädessä makoilu ole ikinä ollut meikäläisen heiniä. Mieluummin vietän aktiivisen loman, kun löhöän ja olen tekemättä mitään. Toki rentoutuminen tekee hyvää välillä ja nojatuolimatkailu itseltäni nimittäin onnistuu myös ja joskus saattaakin vierähtää tunteja hyvä kirjan parissa. Luen myös paljon erilaisia lehtiä ja tilaankin kotiini myös muutamaa. Moni lukee lehdet nykyään netissä tietokoneella tai Kindlen kautta, mutta itse tykkään sivujen kääntelemisestä. Tosin tilaajalahja oli Kindle, kun tilasin erään lehden vuosikerran, joten on minulla siitäkin kokemusta. Tokihan Kindle on kätevä matkoilla, mutta siitä ei silti saa sitä samaa fiilistä, kuin aidoista kirjoista tai lehdistä. No, Paulo Coelhon Alkelmisti on kuitenkin jo ostettuna digitaalisessa muodossa ja valmiina Lapin matkaan.

Kommentit (0)