Terve kaikille,

Viime kirjoituksesta on jo tovi vierähtänyt ja meinasinpa jopa kokonaan kuopata tämän blogin kirjoittamisen, mutta toisaalta kyllähän se hidaskin kirjoitustahti on parempi, kun lopettaa tyystin. Tekemällähän sitä oppii ja ainoa tapa tulla paremmaksi kirjoittajaksi on kirjoittaa enemmän. Harvemmin kukaan on Shakespeare syntyessään. Ensimmäisessa postauksessa kirjoitin hieman suhtaumisestani luontoon ja vaikka pidänkin luonnossa liikkumisesta, niin myöskin suurkaupunkien syke kiehtoo. Kirjoitankin tässä blogipostauksessa hieman joululoman Lontoon reissusta.

Kävin siis Lontoossa lomailemassa ensimmäistä kertaa. Tokihan sen tiesin jo ennakkoon, että kaupunki on suuri ja levittäytynyt todella laajalle alueelle, mutta sen koko yllätti silti. Kun ensimmäistä kertaa katsoi hämähäkin kutomaa seittiä muistuttavaa tube eli metrokarttaa, niin mielen valtasi epäilys, että tästä kaupunkisuunnistuksesta ei eksymättä selviä. Toisaalta onneksi ei ollut kiire mihinkään, niin pieni sählinki ja hämminki ei varsinaisesti lopulta haitannut menoa. Kun ostaa paikallisen matkakortin(pahvinen kortti päivittäiseen matkustamiseen, mutta pidemmälle matkalle kannattaa hankkia Oyster card) niin matkustaminen helpottuu ja ei tarvitse jatkuvasti pelata automaattien tai lippuluukkujen kanssa. Itse ostin vain alueella 1 eli zonella 1 matkustamiseen oikeuttavan arvolipun. Kannattaa tutustua paremmin Lontoon julkiseen liikenteeseen, lippuihin ja karttoihin TFL:n sivulla.

Tubella eli metrolla kulkeminen on lopulta varsin helppoa ja sillä pääsee kätevästi mihin tahansa. Suosittelen lämpimästi. Keskustan alueella on todella paljon nähtävää, joten mikäli aikaa on vain muutama päivä, niin kannattaakin pysyä keskustassa. Lontoo on niin suuri paikka, että pelkästään matkustamiseen saa helposti kulumaan paljon aikaa. Kuten sanottua, niin pelkästään aivan ydinkeskustassa on todella paljon nähtävää eli ei kannata ahnehtia liikaa, jotta ehtii lomasta myös nauttia. Oma suosikkini on British Museum(kuvassa alapuolella), jonka kokoelmat ovat valtavat. Nähtävää on niin paljon, että ei oikein tiedä edes, että mistä aloittaa. Lontoosta onkin kirjoitettu tuhansia kirjoja ja matkaoppaita, joten en edes yritä tähän yhteen postaukseen sisällyttää kaikkea mahdollista.

Sen verran voin kyllä sanoa, että Lontoosta löytyy takuulla jokaiselle jotakin. Tarjolla on huikeita nähtävyyksiä toinen toisensa jälkeen ja todella herkullista ruokaa. Usein brittiruoalla on syyttä huono maine, nimittäin se on todella hyvää. Tarjolla on vaikka mitä, mutta toki myös perinteinen fish&chips ja mushy peas annos saattaa satunnaiselle Lontoon kävijälle maistua. Mikäli haluaa oikein hienostella, niin toki myös kunnon fine dining- kokemuksen saa halutessaan, mutta siitä joutuu sitten pulittamaan parhaimmillaan satoja euroja…

Huomasin reissussa, että kielitaito on hieman päässyt ruostumaan. Elokuvien katselu ja musiikin kuuntelu eivät yksin näköjään riitä pitämään sanavarastoa yllä. Toki perusteet on hyvin hallussa, mutta paljon on päässyt unohtumaankin. Siitä sisuuntuneena päätin alkaa taas hieman opiskelemaan englantia ja varsinkin kasvattamaan sanavarastoani. Kyllähän niitä sanoja sitten laittelee peräkkäin ja rakentelee lauseita, kunhan vain tietää tarpeeksi sanoja, niin ei tarvitse puhua sitä kuuluisaa rallienglantia.

Kuten kirjoitin edellisessä postauksessa, niin pidän lukemisesta. Suomalaisten lehtien ja kirjojen asemesta aloin lukea englanninkielisiä lehtiä ja kirjoja. Alkuun lukeminen oli hidasta, mutta hiljalleen se alkoi nopeutua. Samalla mietin, että minkä ulkomaisen lehden tilaisin ja päädyin tilaamaan sattumalta googletellessa silmään osuneesta tarjouksesta englanninkielisen The Economist – lehden, jossa on paljon vaikeaa sanastoa. Yleensä luen jutun ensin kerran läpi ja alleviivaan sanat, joita en ymmärrä ja palaan niihin myöhemmin. Yllättävän paljon on tuntemattomia sanoja, mutta hiljalleen oikein tuntee, kuinka sanavarasto karttuu.  

Seuraavalla Lontoon reisulla takuulla pystyy paremmin kommunikoimaan ja tokihan opiskelu aina kannattaa. Mukavaa talven jatkoa kaikille.

Kommentit (0)