Siivotessani korurasioitani juolahti mieleen, että voisin esitellä täällä koruja ja osan niiden tekijöistä. Heikkouteni on uniikit, näyttävät korut. Osa on valmistettu taidokkaasti käsityönä, osan olen bongannut kirpputoreilta tai etelänmatkoilta. 

 

Anja Hult Kuopiosta valmistaa koruja kierrätetystä kumista. Nämä korut ovat tietääkseni moottoripyörän sisäkumia. Miten hieno idea! Nämä ovat mielestäni vähän kuin tatuointeja, joita voi vaihdella. Kara-kaulakoru ja -rannekoru, Iceflower-sormus, Whip-korvikset. 

 

Onnellinen Kara-korun omistaja. http://www.facebook.com/AnjaHultJewellery?fref=ts

 

Helmet ovat käsityötä ja niitä erilaisina versioina myy Oulussa Anna-Riitan aitta. Aitesta löytyy paljon erilaisia käsitöitä. http://www.facebook.com/AnnaRiitanAitta?fref=ts  Rannekorun olen muistaakseni ostanut jostakin vaateliikkeestä ja korvakorut olen tehnyt itse.

 

Vinkki: Suuret 60-luvun henkiset korvakorut olen valmistanut Mehukatti.purkista. Piirsin tussilla muoville kuviot ja leikkasin kynsisaksilla. Mattoveitsi voisi myös toimia leikkaamisessa. Vain luovuus on rajana, kun suunnittelee itse!

 

Kikoi-kaulakorun olen saanut lahjaksi ystävältä. Koru on valmistettu Keniassa. Sitä myy Oulussa Oulun taidemuseon käsityökauppa. http://wwwouka.fi/oulu/taidemuseo/museokauppa-ainoa  Rannekoru on kirppislöytö.

 

Erikoiset Nikama-korut valmistetaan suomalaisesta teräksestä. Oululaisen muotoilijan Päivi Partasen Nikama -korusarjan lähtökohtana ovat selkärangan nikamat ja ajatus siitä, että korut sopivat niin miehille kuin naisille. http://www.nikamadesign.fi http://www.facebook.com/NikamaDesign (Kaulakoruun olen vaihtanut ketjun.)

 

Tumman luumun väriset Moral-korut on valmistettu palmun siemenistä. Jokainen koru on huolellista, eettistä käsityötä, ja materiaaliensa ja valmistustapansa johdosta aina oma yksilönsä. http://www.moral.fi  Keltaiset helmet olen ostanut Turkista.

 

Eläinaiheiset korut ovat hauskoja ja tuovat iloa arkeen. Kissariipuksen tilasin oululaiselta käsityöläiseltä. Valitettavasti en muista tekijän nimeä. Lähetin kuvan kissastani Zorrosta tekijälle ja pian oli postiluukussa mallin mukaan tehty koru. Miten mahtavaa palvelua! Muoviset kauris ja pingviini ovat Titimadamin. Titimadamin eläinaiheisten korujen valikoima on suuri ja sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. http://www.titimadam.com  Tassu-lasikorvis on myös taidokkaasti käsityönä valmistettu Leppävirralla. Design Muru valmistaa monenlaisia lasikoruja, lahjoja ja tilauksesta taidelasia. http://www.facebook.com/pages/Design-Muru/133543793354087  Sudenkorento korvakorun olen ostanut Kanarialta.

 

Hammaskorun olen suunnitellut itse tekomokasta sekä visakoivusta. Hampaiden valmistukseen sain apua puusepältä ja niiden muotoiluun on tarvittu mm. hammaslääkärin poraa. Visakoivu on mielestäni kaunis materiaali ja sopii koruihin upeasti. Mustat helmet olen ostanut Rodokselta, Lindoksesta. Puinen sormus löytyi yllättäen sisustuskaupasta Rovaniemeltä.

 

Mustat pitsikorvakorut löysin korujen herkkukaupasta, koruliike Romeo & Juliasta. Oululainen liike myy myös koruja miehille, laukkuja jne. Hyvä palvelu ja runsas valikoima. http://www.romeojulia.valmiskauppa.fi  https://www.facebook.com/RomeoJuliaShop Mustavalkoiset pitsikorvikset ovat tuliainen äidiltäni Thaimaasta.

 

Näyttävän metallihelmisen kaulakorun olen löytänyt Glitteristä. http://www.glitter.fi Metallipallo-ranneketju on kirppislöytö Oulun Paljekirppikseltä ja sen alapuolella oleva rannekoru on tuliainen Thaimaasta. 

Kommentit (2)

TERHILUO
Liittynyt27.8.2015

Sormus on myös mukavantuntuinen käyttää piikkimäisistä terälehdistään huolimatta, kumi on pehmeää ja soveltuu mainiosti korumateriaaliksi!

Seuraa 

Arjen iloja ja yllätyksiä kissa- ja koirapesueessa sekä luovuuden puuskia. Paljon kuvia, vähän sanoja.