Meri on minulle voimaelementti. Meren tuoksu ja aaltojen katselu rentouttavat ja irroittavat minut arjesta. Uiminen virkistää ja talvella jäällä kävely on hauskaa. Viime keväänä, kun jäät sulivat pienet jäänpalaset pitivät ihmeellisen kaunista ääntä. Vähän samantyyppistä, kuin tuulikellon pieni kilinä. Luonnon tarkkailu on minulle harrastus.

Synnyin merikaupungissa, Raahessa ja totuin meren läheisyyteen. Meillä oli kotona pieni moottorivene, jolla päristelimme lähisaareen mökkeilemään. Saunasta juoksimme kylmään veteen uimaan. Asuin yhdeksän vuotta Kuopiossa, jossa oli järvi lähellä, mutta kaipasin meren tuoksua. Mieheni kanssa muutimme lähelle venesatamaa ja käymme siellä joskus montakin kertaa päivässä. Hommasimme myös kesällä samanlaisen pikkuveneen jollainen meillä oli, kun olin lapsi.

Melkein jokaisella veneilykerralla meri on erilainen. Sitä voi vaan katsella tunteja, vaahtopääaaltoja tai peilityyntä. Veden pintaan muodostuu kuvioita. Niitä tallennan kameralla. Jotakin jännittävää veneilyssä on myös. Voi retkeillä uusiin saariin, mennä uusia reittejä. Joskus, jos illalla uni ei tule heti silmään mietin itseäni makaamassa laiturilla ja kuuntelemassa veden liplatusta. Koiramme Dali myös nauttii meriseikkailuista täysillä.

https://www.youtube.com/watch?v=CKRaT4lX3Cw -Samuli Putro, Saaressa on aina sunnuntai

Kommentit (0)

Seuraa 

Arjen iloja ja yllätyksiä kissa- ja koirapesueessa sekä luovuuden puuskia. Paljon kuvia, vähän sanoja.