Moni meistä hieman masentuu talvisin, kun auringon valoa on todella vähän saatavilla. Sille ei mahda mitään, että kaamosmasennus on varsinainen kansantauti. Pimeys vaan masentaa ja tekee mieli vain vetäytyä talviunille ja herätä kevään koittaessa. Se tosin ei ole mahdollista, joten kannattaa parhaansa mukaan taistella kaamosmasennusta vastaan. Tähän päätinkin koota muutaman vinkin, jotka ainakin itselläni toimivat ja toivottavasti teilläkin.

Aloita uusi harrastus

Mikäs se parempaa ajanvietettä, kuin uusien asioiden opettelu. Koskaan ei ole liian vanha oppimaan uutta ja talvi onkin parasta aikaa, vaikka opiskella, kun ulkonakaan ei pysty juuri mitään tekemään kylmyyden vuoksi. Varsinkin suuremmissa kaupungeissa on tarjolla todella paljon erilaisia kursseja aina kansanopistoista avoimen yliopiston opintoihin. Mikäli on talvella vaikka Espanjan matka tiedossa, niin mikäs sen hauskempi tapa valmistautua, kuin opiskella hieman espanjan alkeita. Sitten voi paikan päällä ihastuttaa paikalliset kielitaidollaan ja tekeehän se asioimisesta helpompaa, kun on perusteet hallussa. Jos tuntuu, että ei ole kielipäätä, niin ei kannatta olla huolissaan. Sen kuin vain menee kurssille ja oppii sen mitä oppii. Nyt ei ole mikään pakollinen koulu kuitenkaan kyseessä, joten uuden oppimiseen voi suhtautua rennommin.

Vietä löhöilypäiviä

On syytä muistaa olla armollinen itselleen. Arjen kiireessä ja paikasta toiseen jatkuvasti juostessa se unohtuu monelta. Eli on ehdottoman tärkeää varata tarpeeksi aikaa lepäämiselle ja palautumiselle sekä rentoutumiselle. Kukaan meistä ei jaksa puskea loputtomiin, vaan kaikille tulee raja vastaan ennen pitkää. Talvella varsinkin kannattaa joskus olla vaan ja ottaa rennosti. Eli käpertyä viltin alle sohvan nurkkaan ja laittaa elokuva tai Netflixin suosikkisarja pyörimään ja nauttia siitä. Itse pidän myös erilaisten pelien pelaamisesta ja varsinkin kaikki netin älypelit ovat todella hauskoja. Penkkiurheilu maistuu myös ja seuraankin aktiivisesti jääkiekkoa. Joskus tulee jopa veikattuakin ja hyödynnettyä veikkausbonukset, koska siinä saa mukavasti hieman lisäjännitystä pelien seuraamiseen.

Tapaa ystäviä 

Välillä on löhöilypäivä, mutta ei kannatta kuitenkaan tyystin erakoitua kotisohvalle. Omaa arki-iltaani piristää ihanasti ystävien tapaaminen. On mukava mennä nauttimaan illallinen ja pari lasia viiniä johonkin kivaan ravintolaan. Se katkaisee työviikon mukavasti ja siitä saa lisää energiaa. Itse ainakin saan virtaa useaksi päiväksi, kun olen käynyt syömässä ulkona ystävieni kanssa. Siinä on mukava vaihtaa kuulumisia ja keskustella päivän polttavista aiheista. Tuleehan sitä toki tekstailtua, mutta mikään ei voita kasvotusten tapaamista. Tavallaan hassua, että sosiaalinen media tekee meistä antisosiaalisia ja varsinaiset sosiaaliset tilanteet vähenevät. Kannattaakin tarttua tuumasta toimeen ja olla se, joka kutsuu porukan koolle. Moni ystävä taatusti ilahtuu kutsusta ja saapuu paikalle, vaikka kaikki eivät aina pääsekään. On myös mukavampi tavat ravintolassa, niin ei jää kenenkään vastuulle emännöidä tai isännöidä ja hoitaa tiskit ja siivoukset vaan ravintola hoitaa kaiken, niin voi keskittyä olennaiseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla