Ompelu innostus on kova ja kaikkia uusia projekteja mielessä. Tämä collaripaita on kuitenkin viime kevään tuotoksia. Inspiraation tähän sain pyörimällä kangaskaupassa, kun näin tuon ihanan pehmeän harmaan colitsikankaan. Se on vähän normaalista colitsikankaasta poikkeavaa koska se on ulkoa pehmeää vähän pörröistä pintaa.  Ja tuo kyseinen kangaskauppa oli Turun Jättirätti, Eurokankaan lisäksi parhaita. Se on myös hiukan edullisempi kuin Eurokangas joskin siellä on vähän erilainen valikoimakin, vaatekankaita kuitenkin löytyy isot valikoimat.

Ohje on otettu Suuresta käsityölehdestä 2/2013 ohje 3 mekko. Muuntelin kuitenkin kaavaa pidentämällä hihoja täyspitkiksi, lyhentämällä helman ja lisäämällä siihen resori osan. Lisäksi isoin muutos oli selkään tehty iso pääntie. Ompelin ensin paidan siihen asti kun piti huolitella pääntie. Siinä vaiheessa leikkasin haluamani kokoisen pääntien selkään ja lisäsin siihen erikseen alavarat samoinkuin etuosan pääntiellekkin.

Lehden ohje on tosi hyvä malli ja olen käyttänyt sitä muihinkin ompeluksiin muuntelemalla peruskaavaa. Viimeksi varmaankin kevyeen talvitakkiin, josta myös on tulossa kuvien kera postausta.  
Nyt on käsitöiden ja ompelujuttujen  osalta aika aloittaa joulujuttujen teko ja niistä myös inspiraatiovinkkejä tänne blogiin, aiheuttamatta kuitenkaan vielä joulustressiä.

-Minttu

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kaksi kaksosta innostunut ompelusta, sisustuksesta, muodista ja kaikesta itsetehdystä. Paljon valokuvia, diy-vinkkejä ja arkisia onnellisuuksia.