Olen jo pitkään etsinyt edullista kosmetiikkasarjaa, joka tekisi hyvää sekä naamalle, vartalolle että kukkarolle. Olin varma, että luonnonkosmetiikan joukosta se löytyisi, koska jotenkin ajattelin, että luonnonmukainen tuote on ylivertainen, vaikka se löytyisi marketin hyllyltä.

Ryhdyimme keväällä luonnonkosmetiikka-herätyksen myötä Venlan kanssa testailemaan paria tunnettua, edullisempaa sarjaa, joista toinen oli Lavera. Reilun puolen vuoden testijakson jälkeen täytyy myöntää, että etsintä jatkuu, sillä täyttä napakymppiä ei ole löytynyt, vaikkakin monia ihania tuotteita.

Lavera, jonka nimi tulee latinasta ja tarkoittaa ”totuutta”, on eräs luonnonkosmetiikkasaran pioneereista. Laveran tuotteita myydään yli 40 maassa eri puolilla maailmaa. Tuotteilla on NaTrue-sertifkaatti. Tuotekehitys ja tuotanto tapahtuu Saksassa.

Laveraa löytyy Suomessa monen tavallisen kaupan hyllyiltä, esimerkiksi Prismoista, Citymarketeista ja Sokokselta. Laveralla on valtava tuotevalikoima kasvojen, vartalon ja hiustenhoitoon tarkoitettuja tuotteita ja myös meikkejä. Hinnat ovat muiden market-tuotteiden tapaan edulliset.

Näitä suosittelemme

Basis Sentitiv -linjan Cleansing Milk 2in1 -puhdistusmaito

Puhdistusmaito on ollut osa jokapäiväistä ihonpuhdistustani jo vuosikausia. Nykyään poistan sen avulla (tai puhdistusöljyllä) ensin meikin ja sen jälkeen toisella puhdistustuotteella uudestaan kasvojen ihon, jotta kaikki meikkijämät varmasti lähtevät pois.

Laveran Basis Sensitive -sarjassa on mukava tuoksu. Se ei muistuta ollenkaan luonnonkosmetiikkaa, vaan pikemminkin apteekkituotteita.

Valmistaja lupaa, että Cleansing Milk 2 in 1 -puhdistusmaito yhdistää samaan tuotteeseen hellävaraisen puhdistusmaidon ja silmämeikin poistoaineen. Luomujojobaöljyä ja -sheavoita sisältävän miedon puhdistusmaidon sanotaan kosteuttavan ja puhdistavan ihon tehokkaasti yhdellä kertaa. 

Rehellisesti sanottuna en koskaan kokeillut tuotetta silmämeikkiin. En vain uskaltanut. Olen vuosien varrella kokeillut lukemattomia silmämeikin puhdistusnesteitä ja vain yksi ainoa ei ole kirvellyt, minulla on niin herkät silmät.

Tykkäsin kuitenkin tästä puhdistusmaidosta, sillä se ei mielestäni ollut oikeastaan maitoa, vaan sen koostumus on ihanan voidemainen. Lisäksi tuubi on mielestäni kätevä pakkaus puhdistustuotteelle: se kulkee näppärästi mukana myös jumppakassissa.

Johtopäätös: ostaisin uudestaan!

Basis Sentitiv -linjan Soft Moisturising Cream -voide

Tämän tuotteen ostin ensisijaisesti kuopustani varten, jolla on atooppinen iho. Hän ei kuitenkaan tykännyt Basis Sensitive -sarjan tuoksusta, joka oli pikkupojan mielestä liian naismainen. Niinpä vartalovoide jäi minun käyttööni, ja se oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä!

Valmistaja lupaa, että luomujojobaöljyä, luomu aloe veraa ja E-vitamiinia sisältävä kevyt kosteusvoide imeytyy nopeasti ja tekee ihosta raikkaan ja pehmeän. Vaikka voide on purkissa hyvin kermaista, se levittyy iholle sulavasti ja imeytyy hyvin nopeasti. 

Tämä tuote löytää taatusti uudestaan paikkansa meidän ostoskorissa. 

Nämä tuotteet eivät sopineet meille

Mattifying Balancing Cream Green Tea -kosteusvoide

Meillä Laveran testaaminen alkoi sekaihon tuotteista: päivävoiteista ja finnigeelistä. Olin tosi toiveikas, kun ajattelin että jospa ongelmaiholleni löytyisi tästä helppo ja halpa apu. (Finnigeelistä kirjoitin aikaisemmin blogiini muiden aknetuotteiden yhteydessä.)

Valmistaja lupaa, että normaalille ja sekaiholle suunniteltu Balansing Cream -tasapainottava voide tekee ihon mattapintaiseksi, kosteuttaa ihoa tehokkaasti, hillitsee kiiltoa ja tekee ihosta kauniin tasaisen. Voide sisältä vihreää teetä ja luomukehäkukkaa.

Annoin voiteen ensin Venlalle testattavaksi, koska ajattelin että tyttö tarvitsee sekaihon voidetta, hänelle kun tulee aika ajoin pieniä näppylöitä. Ratkaisu oli kuitenkin väärä: hänen ihonsa on enemmänkin herkkä ja kuivuuteen taipuvainen, ja juuri kuivuus aiheuttaa kausiluontoisesti näppyjä.

Otin sitten itse voiteen käyttöön ja ensin ajattelin, että se on oiva meikinalusvoide. Voide imeytyy tosi nopeasti ja jättää ihon mattapintaiseksi. Voiteessa on mukava, napakka ja kiinteä koostumus sekä miellyttävä tuoksu.

Pitkän päälle saattaa olla, että voide ei ollut tarpeeksi ravitseva omalle, 40+ -iholleni, sillä minullekin alkoi puskea voiteen käytön myötä näppyjä. On hankalaa, kun ikääntyvä iho on yhtä aikaa kiiltelevä ja pintakuiva. 

Tuote päätyi loppujen lopuksi jalka- ja käsivoiteeksi, johon se sopikin ihan kivasti.

Basis Sensitiv Moisturizing Cream -kosteusvoide

Valmistaja lupaa, että Basis Sensitive -sarjan päivävoide kosteuttaa tehokkaasti ja suojaa ihoa ympäristön vaikutuksilta, tekee ihosta raikkaan ja kimmoisan samalla, kun E-vitamiinia ja sheavoita sisältävä koostumus ylläpitää ihon luontaista kosteustasapainoa. Voide sisältää luomujojobaöljyä ja aloe varaa.  

Meillä Venla testaili voidetta muutaman viikon ajan, mutta valitteli jatkuvasti, että ihoa kiristää. Tämäkin voide imeytyi nopeasti ihoon, eikä Venla pitänyt siitä. Hän ei tykkää voiteista, jotka tekevät ihosta nopeasti mattapintaisen.

Myöskään omille kasvoilleni ei voide ollut tarpeeksi kosteuttava. Vaikka voiteen levittämisen jälkeen tunne oli mukava, päivän mittaan iho alkoi kiristää ja kiillellä.

Tämäkin voide päätyi lopulta kantapäihin.

Basis Sensitiv Toothpaste Sensitive -hammastahna herkille ikenille ja hampaille

Luonnonmukaisuudesta innostuneena keksin vaihtaa myös hammastahnan eko-vaihtoehtoon, eli fluorittomaan tuotteeseen. Minulla on herkästi vihlovat ikenet, joten valitsin testiin Laveran vihloville hampaille ja ikenille tarkoitetun hammastahnan.

Valmistaja lupaa, että tahnan sisältämä kamomilla, mirha ja taikapähkinä rauhoittavat, suojaavat suun flooraa ja vahvistavat ikeniä samalla, kun natriumfluoridi estää tehokkaasti karieksen syntyä. Piimineraalien hellien, hankaavien aineiden luvataan poistavan bakteerien aiheuttamaa plakkia vahingoittamatta hammaskiillettä.

Hammastahna kyllä maistui hyvältä ja mielestäni jätti suuhun raikkaan tunteen. Käytin sitä aamuisin.

Kuukauden käytön jälkeen yhtä hammastani, jonka kiille on vaurioitunut, alkoi vihloa. Varasin ajan hammaslääkärille, jolle kerroin myös fluorittoman tahnan käytöstä.

Hammaslääkäri antoi minun kuulla kunniani! Hän sanoi, että vihlonta aiheutuu suoraan fluorittoman tahnan käytöstä.

Erityisesti, jos on kiillevaurioita, hampaat tarvitsevat suojaavan fluoriannoksen aamuin illoin. Fluorittoman tahnan ainoa takuuvarma vaikutus on hampaiden nopea reikiintyminen!

Heitin tahnan saman tien roskiin ja siirryin takaisin normaaliin hammastahnaan. Vihlominen loppui.

Body Wellness Care Gentle Deo roll-on Orange

Kun aikoinaan päätin siirtyä myös dödöissä luonnonmukaisempaan linjaan, hain netistä perusteellisesti tietoa, mitkä olisivat sellaisia dödöjä, jotka oikeasti pitäisivät hienhajun poissa. Laveran appelsiinidödö oli yksi tuote, joka oli kerännyt paljon suosituksia.

Valmistajan mukaan luomuappelsiinia ja -tyrniä sisältävä deodorantti antaa pitkäkestoisen suojan hajuja vastaan ja raikkaan tunteen koko päiväksi. Sekä Venla että minä testasimme dödöä erikseen. Tuote oli käytössä niin kesähelteillä kuin syksyn viileämmillä ilmoilla.

Lopputulos: meillä tämä dödö ei pitänyt. Jos oli kyseessä yhtään jännempi tilanne tai rankempi urheilutreeni, hienhaju puski väistämättä pintaan. Tätä tuotette käytinkin loppujen lopuksi vain kotipäivinä, jolloin dödön pettäminen ei ole katastrofi.

Tiedän, että Laveralla on myös paljon meikkejä tarjolla. Niihin en kuitenkaan uskaltanut laajentaa testijaksoa, vaan halusin aloittaa vartalotuotteista. Meikit ovat mielestän jotenkin niin herkkä tuoteryhmä, niiden täytyy olla taatusti toimivaa tavaraa.

Toisaalta esimerkiksi Laveran valoa heijastava silmänympärysvoide on mielestäni ihan huipputuote, johon olen jäänyt ihan koukkuun!

Millaisia kokemuksia sinulla on Laveran tuotteista, mitkä ovat hitttejä ja mitkä huteja?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (7)

HH
1/7 | 

Olen todella pettynyt Laveraan. Ostin ensimmäisenä herkän ihon käsivoiteen. Kotona huomasin yllätyksen- tuote sisälsi linaloolia ja limonellaa, kasvien ainesosia, jotka ovat 26 eniten allergisoivan aineen joukossa. Näitä kasveja ei pitäisi laittaa herkän ihon sarjaan. Käsivoiteesta vielä kulkeutuvat helposti silmiin, jossa ärsytys ilmenee hyvin herkästi.

Applesiinidödö ei pitänyt edes 20 min matkaa kotoa töihin. 

Luomivärien laadussa on toimisen varaa.

Ripsaria tai muitakaan meikkejä ei tarvitse ostaa, kaikki sisältävät limonellaa. 

Onneksi luonnonkosmetiikassa on valinnan varaa ja voi ostaa muun merkkisiä tuotteita, eikä elämä ole jatkuvaa pettymystä.

Vierailija
2/7 | 

Luonnonkosmetiikka ei ole yhtä kuin fluorittomuus, kuten postaus antaa ymmärtää, vaikka suuri osa luonnonkosmetiikan taitaa olla fluorittomia.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram