Punoitusta, kutinaa, kiristelyä, salaperäisiä läikkiä tai näppylöitä... Sellaista on herkkäihoisen elämä.

Minulla oli nuorena hyvin herkästi reagoiva, pintakuiva iho ja pian 13-vuotta täyttävällä tyttärelläni on juuri samanlainen. Iän myötä oma ihoni on paksuuntunut ja tullut rasvaiseksi, mutta edelleen ihoni punoittaa usein.

Venlan iholle ei voi laittaa mitä tahansa. Juuri hiljattain pari herkälle iholle tarkoitettua voidetta aiheuttivat hänelle laikkuja.

Luonnonkosmetiikka ei ole tällaisille herkkiksille kovin helppo vaihtoehto, sillä luonnonmukaisissa kosmetiikkatuotteissa on usein hyvin vahva haju. Lisäksi luonnonkosmetiikka saattaa allergisoida herkemmin kuin synteettinen kosmetiikka.

Olemme viime vuodesta asti testailleet erilaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä. Ihan matkan alussa saimme blogin lukijalta vinkin ruotsalaissarjasta, jota kehutaan laadukkaaksi ja lähdimme innokkaina tutustumaan siihen, kun saimme blogin kautta sarjan herkän ihon tuotteita testattavaksi.*

Estelle & Thild on ruotsalainen ekosertifioitu, vuonna 2007 perustettu luonnonkosmetikkasarja, jonka perustaja Pernilla Rönnberg on nimennyt tyttäriensä Estellen ja Mathilden mukaan. Sarja haluaa tarjota mahdollisimman puhtaat, laadukkaat ja tehokkaat ihonhoitotuotteet, jotka suojelevat itsemme lisäksi myös tulevia sukupolvia turhilta synteettisiltä kemikaaleilta.

Sarja sisältää neljä kasvovoidelinjaa erilaisiin tarpeisiin, joista BioCalm on allergiatestattu ja 100% hajusteeton linja. Tuotteiden luvataann ravitsevan ja rauhoittavan tehokkaasti ihoa. BioCalmin kerrotaan sopvan erityisesti herkälle ja atooppiselle iholle.

Minä otin testiin sarjan silmänympärysvoiteen sekä seerumin, Venla kun ei sellaisia vielä käytä. Silmänympärysvoiteesta kerroinkin blogissani jo aikaisemmin. Voide oli ihan mukava tuttavuus: se oli helppoa levittää, imeytyi nopeasti ja jätti ihon pehmeäksi eikä tahmaiseksi.

Seerumiin minulle syntyi kaksijakoinen suhde. Talvella se tuntui iholla liian vetiseltä mutta sen vaikutuksesta iho mielestäni kuitenkin alkoi nopeasti kiillellä. Toisaalta silloin, kun ei kuivan ja kylmän ilman takia iholla tarvitse täyteläisiä voiteita, maitomainen seerumi toimi päivävoiteen alla oikein mukavasti.

Sekä silmänympärysvoiteen että seerumin hinta Jolien nettikaupassa lähentelee 30 euroa.

Venlan testattavina oli päivisin BioCalm-sarjan kosteusvoide ja öisin hän käytti sarjan rauhoittavaa kasvoöljyä. Kosteusvoide tuntui tytön mielestä iholla aluksi kostealta, mutta jälkikäteen iholle jäi kuitenkin kiristävä tunne.

Kostusvoiteen tuoksu oli hyvin neutraali, joskin se tytön mukaan saattoi tuoksua ehkä hieman liimamaiselta. Rakenteeltaan kosteusvoide oli liukasta ja melko ohutta ja hyvin riittoisaa: vain yksi tai kaksi kevyttä pumppausta riitti kosteuttamaan koko kasvot.

Öljystä Venlä tykkäsi tosi paljon. Se tuntui hänen mielestään iholla aivan ihanalta, paksulta ja ravitsevalta. Myös öljy oli riittoisaa: 8-10 tipasta riitti hyvin koko kasvoille ja kaulalle. Öljyn käytön ansiosta tyttö kertoi, että pienten näppylöiden määrä väheni puoleen.

Täydellisesti Estelle & Thild ei ole onnistunut BioCalm-sarjan hajusteettomuudessa, sillä öljyn tuoksu toi Venlalle mieleen pähkinän sekä ehkä hieman kalan.

Kosteusvoide ei epämiellyttävän kasvojen kireyden takia tehnyt Venlaan suurta vaikutusta, mutta kasvoöljyä hän suosittelisi mielellään kenelle tahansa pintakuivan, herkän ihon omaavalle.

Kasvovoide on hinnaltaan Jolien nettikaupassa vajaat 30 euroa ja kasvoöljy kympin verran enemmän.

BioCalm-sarjan lisäksi sain Jolie Box -yllätyslaatikosta viime vuonna ruskeansävyisen huulikiillon. Käytän sitä edelleen toisinaan huulirasvan korvikkeena.

Mielestäni sen sävy on kiva ja varmasti sopii monelle, mutta valitettavasti kiilto ei pysy pitkään huulilla eli sitä joutuu lisäilemään huulille tiheästi pitkin päivää.

Onko sinulla kokemuksia luonnollisista herkän ihon tuotteista?

*Osa tuotteista saatu veloituksetta PR-näytteinä.

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogit.fi  | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram