Aiotko leipoa viikonloppuna? Tiesitkö, että hunaja tekee klassisesta piimäkakusta raikkaamman, ja sen ansiosta kakku pysyy tuoreempana pitempään?

Minuun iski valtava leipomisinto, mutta kaapissa oli turhan tyhjää. Tavallinen sokeri oli lopussa ja kun keksin tehdä piimäkakkua, huomasin vasta kesken homman, että piimäkin lopussa.

Ei se haittaa, ajattelin. Ryhdyin googlailemaan sokerin korvikkeita ja päädyin hunajaan, jota onneksi oli kaapissa täysi purkki.

Ensin tuntui, että kaapissa ei ollut mitään, mutta kyllä siellä kakun perusainekset aina onneksi on.
Ensin tuntui, että kaapissa ei ollut mitään, mutta kyllä siellä kakun perusainekset aina onneksi on.

En ole ennen käyttänyt hunajaa leivonnassa, joten opin samalla uutta. En tiennyt aikaisemmin, että hunaja sopii moniin ruokiin ja leivonnaisiinkin.

Leivonnassa hunajalla voi korvata sokerin joko kokonaan tai osittain. Maun lisäksi hunaja parantaa säilyvyyttä: kakku siis pysyy tuoreena pidempään, kun se makeutetaan hunajalla.

Löytämäni ohjeen mukaan resepteissä sokerin voi korvata hunajalla suhteessa 3 sokeria = 2 hunajaa. Niinpä käytin piimäkakkuun reilun desilitran hunajaa 1,5 desin sokerimäärän sijaan, yksi desi hunajaa kun vastaa noin 140 grammaa sokeria. Näin kakusta ei tullut ollenkaan imelää.

Piimäkakkuun pitäisi käyttää piimää, mutta tällä kertaa korvasin sen AB-jogurtilla. Vaikka taikina oli hieman tavallista paksumpaa hunajan ja jogurtin takia, lopputulos oli oikein kuohkea ja maistuva. 

Käytin hunajaisen piimäkakun inspiraationa Laitasaaren marttojen ohjetta. Siinäkin käytetään kakkuun piimän sijaan kermaviiliä.

Hunajainen piimäkakku jogurtilla

2 ½ dl luonnonjogurttia
2    munaa
runsas 1 dl  hunajaa
100 g    sulatettua margariinia
2 dl    rusinoita
1 tl    kanelia ja neilikkaa
1 tl    inkivääriä
1 tl    leivinjauhetta
6 dl    vehnäjauhoja

Sulata hunajaa hetki esim. mikrossa, jos se on kovaa. Vatkaa munat ja hunaja, lisää jogurtti ja sulatettu margariini, sekoita kuivat aineet ja rusinat ja lisää jauhoseos taikinaan. Paista 200 asteessa n. tunti.

Lasten mielestä kakku oli muuten ihanaa paitsi että minulla on tapana käyttää vuokaan liikaa korppujauhoja
Lasten mielestä kakku oli muuten ihanaa paitsi että minulla on tapana käyttää vuokaan liikaa korppujauhoja

Oletko sinä kokeillut korvikkeita leivonnassa?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Mirja
1/2 | 

Kokeileppa vuoan leivitykseen leseitä, itse käytän kauraa. Kakusta tulee tosi nätin näköinenkin. Korppujauhoja mulla ei ole ollut enää vuosiin kaapissa vanhentumassa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat