Minulla on viime aikoina ollut pulmia hiusosastolla. Päänahka kutisee ja kuontalo on kuin pannukakku.

Olen kokeillut jos jonkinlaista shamppoota, tehohoitoainetta ja muotoilutuotetta niukoin tuloksin. Sitten luin yhdeltä keskustelupalstalta vinkin, joka tuntui liian yksinkertaiselta ja jotenkin hassulta ollakseen totta:

Pese tukka kananmunalla

Olen kokeillut tätä kikkaa nyt kolme kertaa lyhyen ajan sisällä, ja se oikeasti toimii! En tiedä, huomaako näistä kylppärin huonossa valossa nopeasti räpsityistä kuvista isoa eroa, mutta omasta mielestäni hiukset näyttävät ja tuntuvat munapesun jälkeen selkeästi tuuheammilta, ja päänahka rauhoittuu aina tämän käsittelyn jälkeen.

Mikäli sinäkin päätät kokeilla tätä super-luonnollista kauneudenhoitokikkaa, kannattaa muistaa muutama seikka:

  • Käytä hiuksiin vain keltuainen. (Itse säästän valkuaisen ja teen siitä kasvonaamion sekoittamalla siihen vihreää savea, mutta se onkin jo toinen juttu...)
  • Lyhyisiin hiuksiin riittää yksi keltuainen. Jo polkkatukkaan tai siitä pidempiin hiuksiin käyttäisin varmuuden vuoksi kaksi.
  • Riko keltuainen, sekoita se ja hiero sitä pienissä erissä tasaisesti eri puolille päänahkaa. (Itse innostuin touhusta ensimmäisellä kerralla niin paljon, että kaadoin saman tien koko keltuaisen keskelle päälakea. Silloin sitä ei tietenkään riittänyt tasaisesti eri puolille päänahkaa. Tästä huolimatta hiukset puhdistuivat!)
  • Huuhtele hiukset haalealla, enintään kädenlämpöisellä vedellä, ethän halua päähäsi sotkua. Huhujen mukaan nimittäin huuhtelu liian kuumalla vedellä tekee kuontalosta kokkelia. En ole kokeillut, enkä halua kokeillakaan...
  • Jos pidät keltuaista päässä pitkään, hiuksiin saattaa jäädä kananmunan haju. Silloin kannattaa kokeilla hiusten huuhtelemista lopuksi miedolla vesi-etikkaseoksella. (Itse en ole tätä kokeillut, sillä minua ei kananmunan haju haittaa.)

En tiedä, oliko tämä älyttömän kätevä kauneudenhoitoniksi jo koko muun maailman tiedossa ennen minua. Itselleni se oli kuitenkin uutta. Mikä helpotus niiden iltojen varalta, kun shampoo on päässyt loppumaan, ja kauppaan on pitkä matka!

Oletko sinä kokeillut hiusten pesemistä kananmunalla? Mitä muita ruoka-aineita olet käyttänyt kauneudenhoidossa?

Kommentit (8)

C
2/8 | 

Mun mummo käytti muistaakseni joskus munaa hiustenhoidossa. Mutta vannoi hiustenhoidossa oluen nimeen. Joka viikko hän osti yhden pullon ykkösolutta ja pesi sillä hiukset. Niistä tuli kiiltävät ja pehmeät.

Vierailija
4/8 | 

Kyllä minunkin nuoruudessa pestiin kananmunalla hiukset. Sitä en muista oliko se vaan keltuainen. Itsekin muista pesseeni muutaman kerran.

Vierailija
5/8 | 

Kuivapesu ruokasoodalla. Tämä toimii pikapesuna; lähti rasvaisuus, päänahan kutina ja hiuksiin tuli huomattavasti volyymia ja tuuheutta. Kannattaa tehdä pesuhuoneessa että saa ravistella hiukset ruokasoodasta sinne.

Vierailija
6/8 | 

Olen pessyt hiukset hunajalla, ruisjauholla, kananmunalla, hoitoaineella tai vain lämpimällä vedellä

Vierailija
7/8 | 

Ruisjauho tai tattarijauho haaleaa veteen sekoitettuna, omenahillo tai kokonainen kananmuna hiustenpesuun. Hunaja tai etikkavesi hoitoaineeksi. Ja shampoon olen hylännyt kokonaan ja olen erittäin tyytyväinen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram