Olen kirjoittanut blogiini viime aikoina usein iho-ongelmista: hormonifinneistä sekä niiden peittämisestä. Ihoni ei tosiaan ole koskaan ollut erityisen persikkainen, sillä kerran kuussa puhkeavien näppyjen lisäksi naamatauluani ovat kaunistaneet pisamat, pigmenttihäiriöt ja punaiset arvet.

Arpiin olen itse syyllinen. En malta olla puristelematta finnejä siinä vaiheessa, kun ne ovat kypsyneet. Puristelu on vain hetkellinen helpotus, jonka tulokset näkyvät pitkään punoittavina arpina. Luulin jo, että arpiin ei auta muu kuin aika, kunnes sain blogini kautta testattavaksi Swiss Clinicin Swiss Renewal -ihohoitosetin.*

Swiss Renewal -hoitopakettiin kuuluu Skin Roller -ihorulla ja Rejuvenating Serum. Niillä voi kotikylppärissä tehdä itselleen mikroneulaushoidon!

Olen aiemmin kokeillut mikroneulausta kauneushoitolassa useamman kerran hoitosarjana, ja se on aina virkistänyt ja kirkastanut ihoa. Hoitoloiden palvelupaketti on kuitenkin aika kallis paukku, joten säännöllisesti en ole ottanut mikroneulausta ihonhoito-ohjelmaani.

Mutta mikroneulaus omatoimisesti kotihoitolaitteilla? Minulla oli sekä innostunut että skeptinen olo, kun aloin kokeilemaan tuotteita.

Miten rullailu vaikuttaa ihoon?

Skin Roller -ihorullassa on 540 kirurginteräksestä valmistettua pientä neulaa, jotka tekevät pikkiriikkisiä mikrokanavia ihoon, kun rullaa kuljettaa iholla ristiin rastiin. Rullauksen jälkeen iholle levitetään rauhoittavaa ja kosteuttavaa Rejuvenating Serum -seerumia.

Syntyneiden mikrokanavien ansiosta seerumi imeytyy syvälle ihoon. Käsittelyn myötä iho alkaa parantaa itse itseään: rakentaa uutta sidekudosta ja uusia ihosoluja vanhan ihokerroksen tilalle. Hoidon luvataan lisäävän kollageenintuotantoa ja parantavan verenkiertoa. 

Sain ihorullan ja seerumin lisäksi testiin rullaa varten kehitetyn puhdistusaineen, Swiss Sanitizing Sprayn, joka sisältää E- vitamiinia ja Aloe veraa. Onkin tärkeää puhdistaa rulla huolellisesti ennen ja jälkeen hoidon, tekeehän se ihoon noita pienen pieniä reikiä!

Miten hoito tapahtuu?

Sain tuotepaketin testiin, kun ihoni oli aika rauhallisessa vaiheessa, eli uusia hormonifinnejä ei ollut ihon pinnassa. Tulehtunutta, märkivää ihoa ei nimittäin ole syytä rullailla.

Käytin rullaa ja seerumia ensimmäisellä viikolla viiden päivän ajan iltaisin. Levitin parina ensimmäisenä päivänä yöksi ainoastaan seerumia, mutta pian alkoi tuntua, että se ei riitä kosteuttamaan koko yöksi. Niinpä seuraavina iltoina leivitin iholle myös yövoiteen noin tunnin kuluttua rullailusta ja seerumin levittämisestä.

Minulla on couperosaa, eli ihoni punoittaa herkästi. Lisäksi olen kärsinyt ruusufinnistä. Käytin rullaa ensimmäisinä päivinä vain muutaman minuutin ja kuljetin sitä aika kevyesti ihon pinnalla ensin vaakatasoon ja sitten pystysuoraan.

Pelkäsin, että ruusufinni ärsyyntyisi neuloista, sillä esimerkiksi mikrohionnnan jälkeen se puhkesi pahana esiin. Ensimmäisinä iltoina rullailun jälkeen iho punoittikin aika rajusti, mutta finnejä ei kuitenkaan onneksi puhjennut.

Kolmannesta illasta eteenpäin uskalsin jo painaa voimakkaammin rullaa ihoa vasten ja kuljettelin rullaa iholla ristiin rastiin Joka ilta välittömästi rullauksen jälkeen ihoni punoitti paikka paikoin aika voimakkaasti, hieman kuin jos olisin palanut auringossa. Seerumi kuitenkin rauhoitti ihon nopeasti.

Miten hoito vaikutti?

Jo ensimmäisten päivien jälkeen ihoni tuntui yllättävän napakalta aamulla. Odotin kovasti hoitotuloksena arpien vaalenemista mutta en tajunnutkaan, että iho voisi hoidon ansiosta myös kiinteytyä!

Pidin ensimmäisen hoitojakson jälkeen viikon taukoa ja aloitin sitten toisen rullausviikon. Silloin iho tuntui kestävän rullailua jo paljon paremmin.

Entä ne arvet? Ensimmäisellä viikolla aamuisin näytti siltä, että arvet olivat vaalenneet. Iltaisin kuitenkin ennen rullailua, kun pesin meikkiä pois, läikät punoittivat yhtä voimakkaasti kuin ennenkin.

Mutta.

Yhteensä kahden viikon rullailun ansiosta ihossani tapahtui vaivihkaa jotain merkittävää. Eron huomaa selvästi näistä kuvista, jotka otin ennen hoitojakson alkamista sekä toisen viikon rullailun jälkeen. Arvet haalistuivat, muuttuivat voimakkaan punaisista vaaleammiksi ja osin katosivat kokonaan!

Hoitojakson aikana menkkojen aikaan leukaani puhkesi vain kaksi pientä hormonifinniä, jotka katosivat nopeasti. Ei siis tällä kertaa valtavia, nuppineulanpään kokoisia finnirykelmiä pitkin leukaperiä! (Toisaalta tähän saattoi vaikuttaa myös se, että pysyin helmikuussa erossa sokerista.)

Aion ehdottomasti jatkaa rullailua!

Miten ihorullaa kannattaa käyttää?

Ainoa Swiss Renewal -tuotepaketin heikkous olivat paketissa tulleet, hyvin niukat käyttöohjeet. Niistä ei esimerkiksi selvinnyt, kuinka kauan rullaa pitää kuljettaa iholla yhdellä kerralla eikä myöskään sitä, kuinka monta päivää peräkkäin rullailua voi harrastaa.

Tarkistin nämä asiat erikseen netistä. Tässä tiedot myös sinulle, jos kiinnostuit omin voimin tehtävästä mikroneulaushoidosta:

Vaihe 1 Puhdista käsiteltävä ihoalue.
Vaihe 2 Kuljeta Skin Rolleria edestakaisin liikkein eri muutaman minuutin ajan. Muista puhdistaa ihorulla Swiss Sanitizing Sprayllä hoidon jälkeen.
Vaihe 3 Hiero heti käsittelyn jälkeen ihoon Rejuvenating Serum -seerumia, sen vaikuttavat aineet imeytyvät syvälle ihoon.
Vaihe 4 Toista käsittely päivittäin 5–7 päivän ajan ja anna sitten ihon levätä yhtä pitkään. Aloita sen jälkeen hoito uudelleen.

*Tuotepaketti saatu testiin veloituksetta blogin kautta.

Onko sinulla kokemuksia mikroneulaushoidosta?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Kommentit (10)

Hookinnunen
2/10 | 

Hei, mistä kyseistä tuotetta voi lähteä etsimään ja mihin hintaa? Toiveissaan jo arpia vaaleammaksi naamasta...

SipuliXxX
4/10 | 

Tästä innostuneena uskalsin tilata itsellekin - pitkän pähkäilyn jälkeen. Nyt en malta odottaa, tulisipa se jo!! :)

Rullailua miettivä
5/10 | 

Minkä pituiset neulat sulla on käytössä ja miten neulaus on vaikuttanut couperosaan?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram