Koiramme Napsu on viime aikoina viettänyt useampia päiviä koirien päiväkodissa. Ennen kuin tutustuin Napsun hoitopaikkaan, Happy Dog Inn:iin ajattelin, että turhempaa palvelua ei voi olla. Nykyään olen toista mieltä.

Napsu ei kärsi eroahdistuksesta eli pärjää ihan mukavasti ne muutamat tunnit, jotka se joutuu viettämään yksin kotona ennen kuin lapset tulevat koulusta. Mitään pakottavaa syytä päivähoitoon meillä ei siis ollut.

Kiinnostuin päiväkodista kun kuulin, että entinen työkaverini Marianne Yli-Rohdainen perusti koirapäiväkodin Espoon Matinkylään. Tunsin Mariannen omistautuneena ja empaattisena kollegana joten ajattelin, että hänen palveluunsa voi luottaa.

Napsu kävi Happy Dog Inn:ssä ensimmäisiä kertoja kesällä, kun muu perhe lomaili mummolassa, enkä onnistunut lyhentämään työpäivääni koiran takia. Koirapäiväkoti aukeaa aamulla jo ennen kahdeksaa ja päivän päätteeksi riittää, jos ehtii hakea karvakorvansa kotiin ennen iltakuutta.

Happy Dog Inn:n taustalla on kiinnostava bisnesidea, koiralähtöinen ajattelu. Käytännössä se näkyy siinä, että Marianne paneutuu koirien sanattomien signaalien tulkitsemiseen.

Päiväkodin päiväohjelma räätälöidään koirien tarvetilan perusteella kuitenkin niin, että erilaisilla koirilla on hoitopäivän aikana hyvä olla. Näin yksilöllinen palvelu tarkoittaa, että Marianne ei voi eikä halua ottaa päiväkotiin liian suurta koiraryhmää kerralla. 

Koiralähtöisyys perustuu norjalaisen koirakouluttaja Turid Rugaasin ajatuksiin. Rugaasin mukaan koirilla on käytössä kieli, jolla ne voivat kommunikoida keskenään. Koirien kieli muodostuu laajasta joukosta signaaleja, joiden ilmaisemiseen koirat käyttävät kehoaan, naamaansa, korviaan, häntäänsä, ääniä, liikkeitä ja ilmeitä. 

(Ennen Napsun tuloa minäkin hankin Rugaasin kirjan, mutta häpeäkseni täytyy tunnustaa, että se jäi lukematta. Nyt mietin, että pitäisi ottaa se uudelleen lukulistalle.)

Happy Dog Inn:ssä on mielestäni yllättävän väljät tilat. Siellä on kaksi oleskeluhuonetta sekä virikehuone, jossa on tarjolla tekemistä puuhakkaammille koirille.

Virikehuoneessa on esimerkiksi pallomeri sekä erilaisia materiaaleja kuten paperisilppua tai pahvia, joiden parissa koira voi viihdyttää itseään lajityypillisillä tavoilla. Napsu on ihan hulluna pallomereen, sillä Marianne sujauttaa usein pallojen lomaan nameja, joiden etsimisessä karvakaverimme aika kuluu rattoisasti.

Pitkinä kesäpäivinä koirapäiväkoti oli minulle pelastus. Matkoineen työpäivääni menee vähintään yhdeksän tuntia, mikä olisi Napsulle aivan liian pitkä aika viettää yksin kotona, se kun on tottunut olemaan yksin enintään kuusi tuntia.

Minulle oli yllätys, miten hauskaa karvakorvallamme näytti päiväkodissa olevan. Heti ensimmäisen visiitin jälkeen se alkoi oikein vetää päiväkodin oven suuntaan, kun lähestyimme taloa.

Hoitopäivien jälkeen kotona Napsu yleensä ottaa rennosti, onhan sen päivä täynnä virikkeitä, leikkiseuraa ja ulkoilua. Jos olen yksin kotona, tämä on enemmän kuin hyvä asia.

En mitenkään viitsisi työpäivän jälkeen livistää esimerkiksi jumppaan, jos Napsu olisi koko päivän yksin. Päiväkotipäivän jälkeen lemmikkimme jää tyytyväisenä puruluun kanssa makoilemaan patjalleen vaikka piipahtaisinkin muualla, onhan sen päivän aktiviteettikiintiö jo täynnä.

Onko sinulla kokemuksia koirapäiväkodeista?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (4)

Vierailija
2/4 | 

Oma koirani kävi aikoinaan päivähoidossa ja samaan tapaan, veti innoissaan kohti hoitopaikan ovea. Oppi myös tunnistamaan sanan 'hoito' - käytimme sitä valokuvia ottaessa - paras ilme ikinä !

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram