- Jep, Venlalla on poikaystävä.
- SIIS MITÄ?
- Nyt kyl kerrot!!!!!
Tirskaisen ja yritän pitää pokkani.
- Joo, sen nimi on Perttu-Jooseppi.
Sitten minä ja kaverini emme enää voi pidätellä nauruamme.

Öh, anteeksi nyt vain, mutta mitä äsken tapahtui?

Sitä suurin osa paikalla olleista ja minua tentanneista tytöistä ihmetteli. Ja niin todennäköisesti sinäkin.

Kukas tämä Perttu-Jooseppi on, ihmettelevät kaikki minut tuntevat, jotka lukevat tämän kirjoituksen.

Hei, ottakaa iisisti. Perttu-Jooseppi ei ole todellinen. Hän on vitsi, joka meni hiukan liiankin pitkälle.

Perttu-Joosepin tarina alkoi viime vuonna, joskus syksyllä, näiden kuvien ottamisen aikoihin. Kaikki alkoi siitä, kun vitsailin kaverilleni ruokalassa, että kolmasluokkalainen poika tuijottaa kaveriani. (Myönnetään, se poika tuijotti kylläkin viereisessä pöydässämme istuvaa opettajaa, ja kaiken lisäksi pelokkaasti.)

Keksimme nopeasti kaveriporukan kanssa identiteetin kyseiselle “stalkkerille". Mielikuvitusleikin kruunasi päähänpistona mielikuvituksemme syövereistä tullut erikoinen nimi: Perttu-Jooseppi.

Jotain kautta, joka ei ole minulle oikein vieläkään selvinnyt, Perttu-Joosepista tuli poikaystäväni. Ja koska olemme harvinaisen "vitsikäs" luokka, luokkakaverimme menivät läppään sataprosenttisesti mukaan.

Läpänheitosta seurasi minulle erittäin mielenkiintoisia tapahtumia ja näyteltyjä kohtauksia: esimerkiksi intensiivisiä keskusteluja "Perttu-Joosepin" eli katutolppien ja hiekoituslaatikkojen kanssa, vierailuja "Perttu-Joosepin luo" uimarannan pusikkoon ja flirttailua "Perttu-Joosepille" eli pehmoleluille, vain muutamia selkkauksia mainitakseni.

Sittemmin olemme Perttu-Joosepin kanssa eronneet, mutta hän on edelleen läheisissä, jopa päivittäisissä tekemisissä minun ja ystävieni kanssa - tai ainakin ajatuksissamme.

Mutta kuka Perttu-Jooseppi oikeasti oli tai on?

Hän on hyvin todellinen hahmo. PJ:llä (hänen lempinimensä) on erittäin selkeä luonne ja persoonallisuus. Jopa hänen ulkonäöstään on meillä erittäin selkeä mielikuva. Kun puhumme PJ:stä kaverieni kesken, puhumme aivan kuin oikeasta henkilöstä.

Oikeastaan Perttu-Jooseppi on meille todellisempi hahmo kun haluaisimmekaan myöntää.

Jos PJ:n status pitäisi luokitella, hän päätyisi todennäköisesti ryhmään “henkilöiden yhteiset mielikuvitusystävät”.
Paha vain, että mielikuvitusystävät ovat pikkuvauvoille.

Vai ovatko?

Oikeastaan uskon, että meillä jokaisella pitäisi olla mielikuvitusystävä. Joku sellainen, joka on aina juuri sitä, mitä haluamme.

Tämä ystävähän voisi olla aluksi serkkusi ja sitten - PIM! - muuttua vaikka kirjekaveriksi yhdessä silmänräpäyksessä. Ja jos häneen todella uskoisi, hän voisi olla erittäin todellinen

Ja samaan aikaan mietin, että PJ:n luokitteleminen mielikuvitusystäväksi… Onko se väärin? Sillä niin paljon lisää sisältöä hän on elämääni tuonut. Niin paljon riemun ja kauhun hetkiä.

Pystyykö pelkästään mielikuvitusta oleva hahmo siihen? Vaikuttamaan jonkun “todellisen” ihmisen elämään?

Loppujen lopuksi mistä vain, mihin haluamme uskoa, tulee totta.

Sen sinä olet opettanut minulle, Perttu-Jooseppi.

Mitä sinä ajattelet mielikuvitusystävistä? Onko sinulla yhtään omaa? Ovatko he muuttaneet elämääsi?

Terveisin, Venla

// Venlan paita ja tennarit ovat Ellokselta, verkkarit Noshin naisten viime kesän mallistosta. //

Kommentit (1)

C
1/1 | 

Mun parhaalla ystävällä oli mielikuvitusystävä, joka toi seuraa yksinäiselle osuudelle koulumatkasta. Mäkin halusin sellaisen. Nimeä en enää muista, mutta ihan kiva oli. Taisin silloin olla nelosella tai vitosella. En oikein osannut olla mielikuvitusystävän kanssa, joten opin, että pärjäään ihan yksinkin.Myöhemmin keksittiin kaverin kanssa tuon PJ:n tapainen läppäfrendi. Esim. "Saako tähän istua?" "Ei, älä istu Matin päälle". Tai bussiin mennessä piti varoa, ettei "Matti" jää oven väliin :) Hauskaa oli!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram