Viime viikkoina arkiliikuntani on ollut enimmäkseen koiran ulkoilutusta aamuisin ja iltaisin. Ylipäätään sen jälkeen, kun koira tuli taloon, olen harrastanut paljon vähemmän ohjattua, tavoitteellista liikuntaa, mutta arkiliikunnan määrä on lisääntynyt roimasti.

Jossain vaiheessa hieman harmitti, että rankka kuntosalitreeni ja kunnon hikijumppa vaihtuivat kävelylenkeiksi. Faktahan on, että kun aikaa on rajallisesti, ei kaikkea ehdi. Jos olen kotona arki-iltaisin neljä tuntia ennen kuin pitää mennä nukkumaan, ei siinä oikein ehdi sekä jumppaan että kävelylenkille kaikkien muiden kotihommien lisäksi.

Sitten löysin muutamia yksinkertaisia välineitä, joiden avulla olen tehostanut koiralenkkejä. Osa on tuonut kävelylenkkeihin lisää fyysistä rasitusta ja osa on tehnyt lenkeistä muuten vain mukavampia.

Tärkein välineistä on:

Nilkkapainot

Ostin pian koiran tultua taloon kilon nilkkapainot. Lähes aina, jos en ehdi harrastaa mitään raskasta liikuntaa, kiedon nilkkapainot jalkaan iltalenkille lähtiessä.

Kun kiipeää jyrkkiä mäkiä painot jaloissa, kävelylenkkikin tuntuu jo mukavan raskaalta.

Jousitetut kävelysauvat

Luin tällaisista erikoissauvoista kerran lehdestä, ja ryntäsin heti ostamaan ne. Sauvat joustavat siten, että käsivarren lihasten täytyy tehdä enemmän töitä tavallisiin kävelysauvoihin verrattuna.

Jousitettuja kävelysauvoja on olemassa eri vastuksilla. Omani lisäävät muistaakseni noin puolen kilon vastuksen ojentajalihaksille. Nämä sauvat toimivat nimen omaan ojentreeninä. Näillä kun sauvoo, voi sanoa hyvästit alleille!

Kosketusnäyttöhanskat

Minulla on vain vähän aikaa lukea uutisia, minkä vuoksi luen esim. Hesarin ja Ylen uutiset aina kännykästä. (Joku kysyi kerran, miksi en lue lehteä aamupalapöydässä. No siksi, koska minulla ei koskaan aamuisin ole aikaa istuskella minkään pöydän ääressä. Syön aamupalaksi myslipatukan tai hedelmän työmatkalla.)

Olin iloinen, kun löysin lähimarkettimme hyllystä kosketusnäyttöhanskat. Niiden avulla voin tutustua päivän uutistarjontaan kätevästi jo koiraa lenkittäessä!

Valopipo

Nyt kun aamut ja illat ovat jo pimeitä, on meillä päin ainakin metsälenkeillä käytettävä lisävalaistusta. Kaikkialla tällä seudulla ei nimittäin ole liikennevaloja.

Käytin pitkään pipon päällä tavallista otsalamppua, kunnes löysin tuon saman lähimarketin hyllystä tämän kätevän pipon, jossa lamppu kulkee mukana! Pidän siitä, sillä se ei hierrä päätä, kuten otsalampun nauha joskus.

Millaisia välineitä sinä käytät kävelylenkeillä?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram