Siivoilin kaappejani viikonloppuna ja tajusin, että kosmetiikka- ja pesuainepurnukoiden joukossa hyllyilläni on neljä, klassista "terveystuotetta", jotka tunnettiin jo äitini nuoruudessa.

Ne ovat viime aikoina osoittautuneet minulle ihan välttämättömiksi. Osaa niistä olen käyttänyt jo vuosia ja muutamat taas löytänyt vasta viime aikoina

1. Suuvettä vaivasenluihin

Minulla on ollut vaivasenluut jo aika nuoresta. Niiden vuoksi en voi käyttää korkeita korkoja ainakaan kovin kauaa yhtä soittoa ilman, että jalat "huutavat hoosiannaa".

Jo vuosia sitten äitini antoi lyömättömän vinkin, jonka avulla väsyneet, jomottavat jalkaterät virkistyvät kuin taikaiskusta: sivele niihin Illodin-suuvettä illalla nukkumaan mennessä.

Tämä kikka ei petä koskaan. Toisinaan on melkein pakko käyttää korkokenkiä, jos haluaa olla edustava. Suuvesikäsittelyn ansiosta olen toipunut niistä illoista ennätysnopeasti.

2. Boorivettä silmäluomiin

Minulla on herkät silmät, jotka punoittavat helposti. En pysty käyttämään ihan mitä tahansa ripsiväriä tai silmämeikin poistoainetta ja vaikka olen varovainen, iltaisin silmäluomet näyttävät helposti punoittavilta ja turvonneilta.

Nykyään lähes aina pyyhin silmäluomet meikinpoiston jälkeen booriveteen kostutetulla vanulapulla. Se rauhoittaa silmät välittömästi.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Eräs silmälääkäri mainitsi minulle, että entisaikaan boorivesi oli ainoa lääke silmätulehdusten hoidossa.

3. Auringonhattu-uutetta finneihin

Olen tuskaillut useasti täällä blogissakin aikuisiän aknea, joka itselläni johtuu hormoneista. Tiettyyn aikaan kuukaudesta leuka kukkii, vaikka tekisi mitä. Siinä vaiheessa iho yleensä on myös herkkä ja finnit kipeitä. 

Olen ottanut tavaksi "desinfioida" ihoa iltaisin meikinpuhdistuksen jälkeen Frantsilan auringonhattu-uutteella*. Se tuntuu kuivattavan finnejä ja vievän pois akuuttia tulehdusta.

4. Risiiniöljyä ripsiin

Luonnonkosmetiikan harrastajien keskuudessa on jo kauan kuhistu risiiniöljyn maagisesta vaikutuksesta ripsien kasvuun. Tämähän on ilmeisesti ikivanha kikka, jota käyttivät jo entisaikaan piikatytöt valmistautuessaan tansseihin kylätalolla. Pakkohan sitä oli itsekin kokeilla.

Ennen kuin siirryin luonnonkosmetiikkaan, käytin erilaisia synteettisiä ripsienkasvatusseerumeja, mutta täytyy myöntää, että risiiniöljy on monin verroin tehokkaampaa. Töpöttelen sitä nykyisin melkein joka ilta ripsien tyveen pumpulipuikolla.

Toiset sanovat, että silmät eivät kestä risiiniöljyä, ja tekevät ne aamulla turvonneen näköisiksi. Itse en ole huomannut sellaista pulmaa. Pikemminkin päinvastoin: minulla on kuivat silmät ja ilman kostutustippoja aamut ovat tuskaa, kun silmät tuntuvat olevan tikkuja täynnä. 

Kun olen laittanut illalla risiiniöljyä silmiin, tilanne on aamuisin huomattavasti helpompi. Öljy ilmeisesti valuu öisin silmäluomilta silmiin, mutta minulla se ainakin voitelee kuivia sarveiskalvoja mukavasti.

Onko sinulla salaisia terveyskikkoja?

*Tuote saatu veloituksetta PR-näytteenä blogin kautta.

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Kommentit (4)

Iloinen mummo
2/4 | 

Minulla on edelleen kanferitipat lääkekaapissa. Pieneen "sydämentykytykseen" ja levottomaan oloon auttavat. Myös nuorten finnien hoitoon.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram