Kävin hiljattain silmälääkärissä. Muuten kaikki oli kunnossa, mutta silmäni ovat tosi kuivat.

Silmälääkäri muistutti, että silmätippoja täytyy käyttää säännöllisesti. Kyllä, kyllä, minä vastasin. Käytän niitä vähintään kolmen tunnin välein.

Tänä talvena olen kärsinyt kuivista silmistä enemmän kuin aikoihin. Olen jatkanut täydellisten silmätippojen etsimistä ja kokeillut myös kaikenlaisia muita konsteja.

Kirjoitin ensimmäisen kerran tänne blogiini kuivista silmistä viime vuonna alkutalvella. Sain lukijoilta paljon oivia vinkkejä hyviksi havaituista silmätipoista. Onneksi myös markkinoille tulee jatkuvasti uusia tuotteita tämän yllättävän yleisen vaivan hoitoon.

Itselläni silmät kirvelevät ja punoittavat, koska teen päätetyötä ja talvisin ilma on kovin kuivaa sekä sisätiloissa että ulkona. Lisävaivaa tulee näin alkukeväällä, kun katupöly pöllyää päivätolkulla ennen kuin se ehditään lakaista pois.

Tajusin tänä talvena pari yksinkertaista seikkaa, jotka helpottavat elämää kuivien silmien kanssa. Toivottavasti oivalluksistani olisi apua muillekin kuivasilmäisille!

1. Pidä silmätipat yöpöydällä

Jos silmäsi ovat heti aamulla kuin tikkuja täynnä, kannattaa sängyn lähellä ehdottomasti pitää silmätippoja saatavilla.

Tiputa lieventävää ainetta sarveiskalvoille heti ensimmäiseksi herättyäsi, niin aamu alkaa huomattavasti miellyttävämmissä merkeissä.

2. Vaihtele silmätippoja

Käytin vuosikausia talvisin yhtä ja samaa silmätippamerkkiä, Viscotearsia. Viime vuonna innostuin kuitenkin kokeilemaan myös muita merkkejä, kuten näitä kotimaisia Piiloset-tuotteita. *

Piiloset-sarjaan kuuluvat BioDrop-tuotteet ovat säilöntäaineettomia. Niistä uusin innovaatio on tyrniöljyyn ja hyaluronaaniin perustuva BioDrop MD Spray. Sitä sumutetaan silmän pinnalle ja suihkeen luvataan imeytyvän silmäluomen läpi estäen kyynelnesteen haihtumista.

En ole yleensä tykännyt silmäluomille sumutettavista suihkeista, koska en oikein osaa sumutella niitä ilman että koko naamani tai vähintäänkin silmäni kastuvat kokonaan. Näin kävi myös BioDrop MD Sprayn kanssa.

Sain testata myös muita BioDrop-tuotteita, joista tykkäsin kyllä kovasti. Niiden ainoa haitta tuntui olevan riittävyys: omasa kovassa käytössäni pikkupullot eivät kauaa kestäneet ja jos käyttäisi pelkästään niitä, silmien kostuttaminen kävisi aika kalliiksi.

Piiloset-tuotteiden lisäksi olen tänä talvena tutustunut myös Thealoz Duo -silmätippoihin ja Bevita Eye -geeliin. Ensimmäinen oli mielestäni ihan perus-silmätippa, jälkimmäinen taas kosteutti kyllä paksun koostumuksensa ansiosta tehokkaasti, mutta loppui turhan nopeasti.

Nykyään minusta tuntuu, että silmät - kuten ihokin - tykkää vaihtelusta. Ehkä sarveiskalvotkin tottuvat yhteen ja samaan tippaan niin, että ajan oloon se ei enää toimi yhtä hyvin kuin aikaisemmin?

3. Muista omegat

Aloin pari vuotta sitten syömään ihan silmien takia säännöllisesti tyrniöljykapseleita. Niitä on tarjolla useammalta valmistajalta, myös Piiloset-tuotemerkiltä.

Tyrniöljy sisältää silmän terveydelle tärkeitä Omega-rasvahappoja, E-vitamiinia ja antioksidantteja. Tyrniöljyllä on todistetusti kuivasilmäisyyden oireita lievittäviä vaikutuksia, ja lisäksi se kosteuttaa ihoa ja limakalvoja

Myöhemmin olen kokeillut myös mustikan- ja puolukansiemenöljykapseleita ja välillä ihan tavallista kalaöljyäkin. Tuntuu siltä, että kapselin laadulla ei oikeastaan ole väiliä, mutta kuivasilmäisen on kyllä ehdottoman tärkeää nauttia näitä hyviä rasvahappoja sisäisesti! Itse huomaan eron selvästi, jos unohdan ottaa kapselin illalla.

4. Valitse vedenkestävä ripsiväri

Olen kokeillut Kanebo 38 -ripsaria ja monen muun merkin vastaava versiota mutta tullut aina siihen johtopäätökseen, että perinteinen vedenkestävä ripsiväri on se, joka sopii parhaiten silmätippojen käyttäjille. 38-asteen ripsivärit reagoivat ainakin itselläni herkästi silmätippoihin joko niin, että ne karisevat pois tai vähintäänkin liimaavat ripset yhteen tönköiksi.

Tämä oppi muistui mieleeni taas, kun hankin jonkin aikaa sitten Blinc-merkkisen ripsivärin sekä ripsi-primerin. Blincin luvataan muodostavan ripsien ympärille ohuita tuubeja, joiden ansiosta ripsivärin ei pitäisi levitä sateessa tai silmien vuotaessa. Näin ei minullekaan käynyt, mutta silloin väri kyllä karisi, kun silmiin laittoi geelimäiisiä silmätippoja.

Blinc on tuotemerkki, jonka tavoitteena on ollut kehittää hypoallergeeninen ja ärsyttämätön ripsiväri nimen omaan erityisherkille silmille. Tuote kehitettiin alun perin silmäleikkauksesta toipuville potilaille. 

Itselläni tuote ei toiminut kuten Strömssössä. Aivan ensimmäisillä kerroilla ripsivärin pohjustusaine jopa kirveli pahasti, kun tuoreesta pakkauksesta ainetta tuli niin runsaasti, että sitä pääsi levittäessä silmiin.

Nyt tilanne on hieman helpottanut, sillä tuotteet ovat jo päässeet vähän kuivahtamaan. Siitä huolimatta ripsari ei pysy siistinä koko työpäivää, jos silmiin joutuu laittamaan kostutusgeeliä. Sanoisin, että seuraava ostamani maskara on ihan tavallinen, vedenkestävä Max Factor.

Näillä opeilla olen itse sinnitellyt läpi talven kuivan ilman ja viime viikkojen katupölyn. Millaiset keinot ovat sinua auttaneet?

*Tuotteet saatu veloituksetta PR-näytteenä.

P. S. Blogimme nimi muuttuu ihan pian! Nimenvaihdos on ajankohtainen, koska blogin tärkeä toimija on nykyään tyttäreni Venla, varsinaiset ruuhkavuodet alkavat olla isojen koululaisten kanssa ohi, eikä tälle uraäidillekään ura enää ole arvojärjestyksen kärkipäässä. Pysy linjoilla - uusi nimi paljastetaan kivan arvonnan kera!

Blogi muualla somessa:
Facebook | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogit.fi  | YouTube | Snapchat @ainomarja

Kommentit (1)

Irina
1/1 | 

Minulla myös erittäin herkät ja kuivat silmät, ja tippoja on neuvottu käyttämään säännöllisesti. Tilanne varmaan pahenee vain iän myötä, joten silmätippatulevaisuus on taattu. ;) Tippoina käytän Oftagelia. Yöksi määrättiin jossain vaiheessa Lacrilubea (?), mutta se on vähän omituista tavaraa ja silmät rähmivät aamuisin sitä käyttäessäni.

Ripsarina käytän Sensain 38:aa, se sopii herkille silmilleni eikä aiheuta ärsytystä. Myös silmänympärysvoiteiden kanssa saa olla tarkkana, sillä jo lähelle silmää (poskipääkin on jo liian lähellä) laitettavat voiteet saavat silmäni vuotamaan. 

En ollut ihan kamalasti ajatellut tätä kevään ja katupölyn tuomaa vaikutusta kuivasilmäisyyteen, mutta nyt kun mainitsit asiasta, niin hieman jännittää. Toivotaan, että tipat auttavat!

Kivaa alkanutta viikkoa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram