Meille tuli tänä vuonna 95 kiloa omenoita! Omenatulvan keskellä innostuimme ostamaan viimein mehulingon.

Suunnittelin oman lingon ostamista jo pari vuotta sitten, mutta hankinta jäi ajatuksen asteelle, sillä kuvittelin että laitteen puhdistaminen on järjettömän työlästä. Kun omenasadon suuruus tänä vuonna selvisi puunoksien notkuessa hedelmien painon alla, marssin kodinkonekauppaan ja valikoin sellaisen laitteen, jota mainostettiin helppona puhdistaa.

Olemme ehtineet kokeilla jo muutamia tuoremehureseptejä. Tässä niistä muutamia:

Perussekoitus

  • 3 isoa, kovaa omenaa ilman siemenkotaa
  • 1 dl kauramaitoa

Vihertävä omenamehu

  • 3 isoa, kovaa omenaa ilman siemenkotaa
  • 1 dl kauramaitoa
  • noin puolikas kurkku

Täyteläinen omenamehu

  • 3 isoa, kovaa omenaa ilman siemenkotaa
  • 1 dl kauramaitoa
  • 1 kuorittu avokado
  • 1 kuorittu, raa'ahko banaani

Hedelmät ja kasvikset kannattaa puristaa ensin lingossa ja sekoittaa sitten vasta valmiiseen mehuun kauramaito. Meidän omenat ovat niin kirpeitä, että sellaisenaan niiden mehu ei ainakaan lapsille kelpaa, mutta kauramaito tekee juomasta mukavan lempeän makuista.

Venla puolestaan oli se, joka ensimmäiseksi innostui lykkäämään linkoon myös kurkunpalan, joka toi mehuun mukavasti raikkautta. Vaikka lingossa kovat kasvikset ja hedelmät mehustuvat parhaiten, myös avokadosta ja banaanista irtoaa seokseen riittävästi materiaalia.

Loppujen lopuksi mehulingon puhdistaminenkaan ei ole mitenkään epäinhimillinen suoritus, kun vain varaa siihen oman aikansa. Keskustelun aiheena meillä on vielä se, että lapset kyllä tykääävät käyttää linkoa, mutta putsaaminen jää usein aikuisten vastuulle...

Oletko sinä kokeillut mehulinkoa? Jaa kommenttikentässä paras mehureseptisi!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram