Onko ensi viikonlopun ohjelmasi auki? Jos kaipaat nopeaa irtiottoa ja jännitystä, kannattaa harkita huonepakopeliä!

Huonepakopelit ovat nykyään jo muodikas ilmiö, mutta itse kokeilin elämystä ensimmäisen kerran viime kuun puolella, kun yövyimme Hotel Rantapuistossa Helsingin Vuosaaressa. Hotellin yhteydessä on InsideOut Escape Games* -yrityksen toimipiste. Tämä yritys toi huonepakopelit ensimmäisenä Suomeen.

Minulla ei ollut oikein tarkkaa käsitystä, mitä huonepakopeli voisi olla. Olin lukenut lehdistä jotain pelottavia juttuja, jotka saivat hieman epäilemään koko touhua. Olikin suuri yllätys, että loppujen lopuksi peli oli pikemminkin kiehtovaa arvoituksen ratkomista eikä mikään pelottava matka alkukantaisten tunteiden lähteille.

Huonepakopelin sanotaan olevan kuin tosielämän pelilauta, jossa nappuloina toimivat elävät ihmiset. Pelissä on mukana yleensä 2-­6 pelaajaa, jotka suljetaan arvoituksia täynnä olevaan pelihuoneeseen. Pelaajien täytyy pelin aikana, rajoitetun ajan puitteissa, selvittää kinkkisiä pulmia ja kerätä yhdessä vinkkejä päästäkseen ulos huoneesta.

Peli oli mielestäni kuin sukellus sisälle johonkin jännittävään leffaan. Meidän pelimme alkoi, kun istuskelimme leppoisasti sohvalla hotellin aulassa. Luoksemme tuli jännän näköinen tyyppi, joka kuiskaili meille jotain hotellin lähistöllä tapahtuneesta onnettomuudesta ja tehtävästä, joka meidän oli suoritettava...

Jälkikäteen saimme tietää, että suorittamamme peli oli The Bar of Monsters and Madmen -niminen jännitysnäytelmä, joka pohjautuu tunnettuun leffaan. Vietimme tunnin hämärästi valaistussa "Hirviöiden ja Hullujen kapakassa" etsien piilotettuja vihjeitä, jotka veisivät meidät lähemmäs arvoituksen ratkaisua.

Minua tosiaan etukäteen pelotti ajatus huonepakopelistä. Onneksi hallitseva tunne pelin tiimellyksessä ei ollut pelko tai edes jännitys (vaikka aika kului koko ajan vääjäämättä ja välillä tuntui, että olemme täsmälleen yhtä lähellä arvoituksen ratkaisua kuin pelin aloittaessamme).

Päällimmäisin tunne huonepakopelissä oli älynystyröiden jomotus:

Missä se vihje on? Eihän täällä ole mitään! Mitä tuo vihje voi muka tarkoittaa? Eihän tätä esinettä voi mihinkään käyttää!

Ison osan ajasta tunsin itseni ihan idiootiksi. Onneksi huoneen ovelta pystyi tarvittaessa hälyttää apua, jolloin oven alta meille sujautettiin tueksi lisävihjeitä.

Huonepakopeli on kisa aikaa vastaan ja lisäjännitystä tuo se, että huoneen nurkassa voi jatkuvasti nähdä ajan kuluvan...
Huonepakopeli on kisa aikaa vastaan ja lisäjännitystä tuo se, että huoneen nurkassa voi jatkuvasti nähdä ajan kuluvan...

Vaikka sitä emme nähneet, pelinvetäjämme Anna Pesonen valvoi koko ajan toimintaamme ja antoi välillä jopa pyytämättä lisävihjeitä huoneen oven alta.
Vaikka sitä emme nähneet, pelinvetäjämme Anna Pesonen valvoi koko ajan toimintaamme ja antoi välillä jopa pyytämättä lisävihjeitä huoneen oven alta.

Jälkikäteen ajattelin, että kaksi ihmistä on liian pieni ryhmä huonepakopeliin. Ulospääsyyn olisi tarvittu useammat aivot. Olisimme taatusti saaneet arvoituksen ratkaistua, jos vaikkapa nokkelat lapsemme olisivat olleet mukana!

InsideOut Escape Games -yrityksellä on kaksi toimipistettä Helsingissä. Yksi peli kesää tunnin, ja useimpien pelien ikäraja on 12 vuotta. Peli ei sisällä vaarallisia tai fyysisiä tilanteita. Kahden pelaajan pelin hinta on 50€ / henkilö.

On helppoa uskoa, että osa huonepakopelin viehätyksestä perustuu ns. flow­-kokemukseen: täydellisen keskittymisen tuomaan nautintoon ja tehtävien ratkaisun tuomaan onnistumisen tunteeseen.

Jäin miettimään, että pakopelihuone olisi loistava tapa viettää esimerkiksi työpaikan virkistyspäivää, pakottaahan pelaaminen keskittymään omiin ja kanssapelaajien vahvuuksiin ja puhaltamaan yhteen hiileen. Pelaamisen sanotaan kehittävän loogista päättelykykyä, paineensietokykyä, luovuutta sekä viestintä- ja yhteistyötaitoja - kaikki ehdottoman oleellisia nykypäivän työelämässä!

Pakopelihuoneessa on valtava määrä yksityiskohtia, jotka kiinnittävät huomion. Vain osa niistä johtaa arvoituksen ratkaisemiseen...
Pakopelihuoneessa on valtava määrä yksityiskohtia, jotka kiinnittävät huomion. Vain osa niistä johtaa arvoituksen ratkaisemiseen...

Oletko sinä kokeillut huonepakopeliä?

*Testasimme huonepakopeliä veloituksetta blogiyhteistyönä hotellivierailumme yhteydessä.

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Huonepakopeli on ideana mahtava. Hienoa vaihtelua muuten niin perinteisiin vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin. Itse en ole tosin vielä kokeillut kyseistä palvelua. Pitää tehdä muutos asiaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram