Terveisiä Tanskan suosituimmasta perhekohteesta, Billundin Legolandista! Vietimme siellä kuopuksen kanssa pitkän viikonlopun.

Poika oli haaveillut reissusta jo useamman vuoden ajan, mutta kesällä se jäi tekemättä. Ilokseni sain Legolandilta mahdollisuuden ilmaiseen sisäänpääsyyn blogiyhteistyönä.*

Viikonlopun kokemuksen perusteella tuntuu, että ajoitus osui nappiin. Olen kuullut, että huippusesongin aikaan kohteessa on joka paikkaan keskimäärin puolen tunnin mittaiset jonot.

Me vierailimme puistossa viime perjantaina ja lauantaina. Perjantai oli niistä paras päivä: aamupäivällä ripsi hieman vettä mutta kun aurinko palasi pilvien takaa, ei päivä olisi voinut olla hauskempi. 

Kahdessa päivässä kohteeseen ehti tutustua huolella. Perjantaina kävimme joka laitteessa, koska niihin pääsi kävelemään suoraan sisälle. Lauantaina, kun puistossa oli jo enemmän vapaapäivän viettäjiä, otimme uusintakierroksen lempparilaitteissa, vaikka niihin joutuikin jonottamaan 5-10 minuuttia.

Mikä Legolandissa on parasta? Yllättäen olimme tästä yksimielisiä.

Luulin, että poika olisi hurahtanut esimerkiksi uuteen NINJAGO-maailmaan mutta myös hän ihastui kovasti puiston vanhimpaan osaan, Minilandiin. Siellä on legopalikoista rakennettuja pienoismalleja tanskalaisista kaupungeista sekä muista maailman metropoleista.

Kiertelimme Minilandissa visiitin aluksi ja lopuksi. Poika olisi voinut tuijotella loputtomiin esimerkiksi pienoismallia Billundin lentokentästä. Se oli hänelle tuttu paikka, saavuimmehan Billundiin lentäen. Myös Kööpenhaminan Nyhavn, Amerikan Kennedy Space Center sekä Los Angeles olivat kiehtovia.

Legolandissa on eri teemojen mukaan nimettyjä alueita, jotka on rakennettu eri aikoina. Itse viihdyimme Minilandin lisäksi pitkään esimerkiksi Pirate Landissa, eli merirosvomaailmassa, jossa kävimme useamman kerran veneajeluilla. 

Legolandin uusimmat investoinnit kuten NINJAGO-alue olivat tietenkin vaikuttavia. Kyseinen alue valmistui tänä vuonna ja siihen käytettiin 85 miljoonaa Tanskan kruunua sekä kaikkiaan 1,5 tonnia legopalikoita.

NINJAGO-ajelulla matkustajat pääsevät mukaan 3D-leffaan auttamaan leffan sankareita taistelussa. Sen sijaan esimerkiksi Polar Landissa, jossa olisi voinut nähdä pingviinejä, emme viitsineet käydä ollenkaan.

Kaikkien hienointa puistossa oli kuitenkin joka paikkaan ripotellut, häkellyttävän hienot legopatsaat ja -rakennelmat. Niitä me ihailimme niin legojunan ja -veneiden kyydistä kuin myös jalkapatikassa.

Minulle oli iloinen yllätys, että Legolandissa oli myös opettavaisia elämyksiä. Puiston yhteydessä olevassa akvaariossa sai esimerkiksi henkilökunnan ohjauksessa koskettaa valittuja mereneläviä.

Lisäksi poikani pääsi mukaan lasten liikennekouluun, joka on eräs puiston vanhimmista alueista. Siellä pikku-kuskeille pidettiin ensin perusteellinen opetustuokio liikennesäännöistä ja sen jälkeen lapset pääsivät testaamaan oppejaan käytännössä alueella, jossa oli yksisuuntaisia katuja, suojateitä, liikennevalot sekä bensa-automaatti ja autopesulakin!

Toinen klassikkokohde, johon poikani ihastui, oli kullanhuuhdontapaikka Legoredo-lännenkaupungissa. Siellä lapset saivat huuhtoa kultahippusia vaskooleilla lämpimissä vesikouruissa ja lopuksi löydetystä kullasta painettiin "kultakolikko".

Jos jotain pitäisi valita, me suosittelisimme, että Tanskan Legolandissa kannattaa ehdottomasti käyttää aikaa edellämainittujen lisäksi näihin:

  • Minilandissa myös Star Wars -alue sekä Esbjergin energialaitokset
  • Kummitustalo
  • Seikkailumaassa (Adventure Land) egyptiläinen temppeli sekä Jungle Race -viidakkoajelulaite
  • Nintendo-pelialue, joka on kätevä paikka erityisesti sateen sattuessa

Ruokailumahdollisuudet puistossa noudattivat valitettavasti samaa roskaruokalinjaa kuin Suomenkin huvipuistoissa. Sen sijaan legokauppa oli tietenkin upea, onhan siellä saatavilla lähes kaikki mahdolliset legosarjat, mitä voi kuvitella.

Hauskin tuliainen oli itse koottavat legoukkelit. Me askartelimme itsellemme omat hahmot sekä lisäksi kotona odottaville isälle ja isosiskolle omansa.

Tanskan Legoland on poikkeuksellinen perhekohde, sillä siellä samasta perheestä monta sukupolvea on käynyt vuorollaan ihailemassa puiston ihmeitä, onhan puisto perustettu jo vuonna 1968. Sanoinkin pojalleni, että mikäli emme sattuisi tulemaan puistoon uudelleen koko perheen voimin, ehkä hän tulee jonain päivänä käymään siellä omien lastensa kanssa...

Oletko sinä ollut Legolandissa? Milloin kävit siellä ja mistä pidit eniten?

*Tutustuin Legolandiin veloituksetta blogini kautta.

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (4)

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi, Milla <3 Me kyllä kuljeskelimme molemmat ihan vapaasti legokaupassa, mutta onneksi ihan kaikkia ihanuuksia ei sieltä tarvinnut ostaa. Asiassa auttoi se, että pojalla oli oma legobudjetti mukana ja hän koki kovin tärkeäksi laskeskella, mihin se riittäisi. =)

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Liisanyyrikki
2/4 | 

Olimme lasten kanssa Legolandissa vuonna 1982. Lapset viihtyivät erittäin hyvin, mutta äitiä, siis minua, ei tahtonut saada pois millään, löysin nimittäin upean nukkekodin, Titania's Palace. Se on luultavasti edelleen siellä ja haluaisin mennä vielä kerran sitä ihastelemaan.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Voi jukra, olisikohan se ollut siellä vieläkin? Minäkin olisin niin mielelläni nähnyt sen. 

Oikeasti Legoland on niin valtava, että ihan kaikkea hienoa ei edes kahdessa päivässä ehditty nähdä :( Mutta jäipä tärppejä vielä ensi kertaa varten!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram