Joululoma alkaa olla yli puolivälin ja olemme ehtineet jo nauttia perusteellisesti ihanista joululahjoista. Sain lahjaksi monenlaista mukavaa, vaikka en edes odottanut saavani mitään. Kaikkien kivojen joukosta on vaikeaa valita yhtä ylitse muiden, mutta teen sen kuitenkin.

Olen erityisen iloinen siitä, että sain mieheltä lahjaksi toivomani lahjakortin Kierrätyskeskukseen. Mieheni jostain syystä ensin hieman hihitteli, kun kerroin toiveestani, mutta hämmästyksestään huolimatta toteutti toivomukseni.

Mitä sitten aion ostaa Kierrätyskeskuksesta? Sieltähän saisi vaikka mitä...

Todennäköisesti katselen ensin rauhassa ympärilleni siltä varalta, että silmiini osuu jotain, jota tarvitsen. Luultavasti ainakin osan lahjakortista käytän Plan B-tuotteisiin.

Kierrätyskeskuksen uusiotuotteiden mallisto Plan B on tämän vuoden suurin ihastukseni. Se on ollut markkinoilla jo kymmenkunta vuotta, mutta itse törmäsin mallistoon vasta tänä vuonna.

Plan B -tuoteperheeseen kuuluu erilaisia ekologisesti ja eettisesti tuotettuja vaatteita ja asusteita sekä sisustustuotteita ja huonekaluja. Tuotteet ovat kotimaista käsityötä.

Malliston vaatteisiin käytetään Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja puuvillakankaita, jotka eivät sopisi myyntiin sellaisenaan, sillä niissä voi olla tahroja, reikiä tai auringon haalentamia kohtia. Kankaista käytetään priimakuntoiset osat ja näin saadaan pelastettua uuteen käyttöön sellaisiakin kankaita, jotka muuten päätyisivät roskiin. Myös Plan B -tuotteissa käytetyt ompelulangat ovat lahjoituksia.

Tämä lyhythihainen Marimekko-tunika on mielestäni oiva esimerkki Plan B-vaatteista. Monet malliston vaatteet valmistetaan esimerkiksi verhoista, pöytäliinoista ja Kierrätyskeskukseen saapuneista pakanlopuista. Kankaiden joukossa on myös tunnettua designia kuten Marimekkoa ja Finlaysonia. 

Uskon, että lemppari-tunikani oli alun perin Marimekko-verhot tai -pöytäliina. Sen kangas on tukevaa ja ryhdikästä.

Mekko sopii mainosti tunikaksi, jota lämpöisillä keleillä voi käyttää sellaisenaan vaikka paljasjaloin ja viileämmällä kelillä pitkien housujen ja paidan päällä. (Mekko kokonaisuudessaan, ilman jakkua, on nähtävillä tässä postauksessa.)

Plan B -malliston syksyisemmät mallit syntyvät esimerkiksi villasekoitekankaista. Tämän puseron etu- ja takaosa ovat kierrätettyjä villasekoitekankaita. Ohuet, värikkäät polyester-hihat ovat todennäköisesti peräisin jostain juhlapaidasta tai kenties ikkunaverhoista.

Plan B edustaa täydellisesti filosofiaa, jonka mukaan olen toteuttanut tänä syksynä vaatehankintojani. Olen pyrkinyt välttämään uuden ostamista, sillä ennen pitkää maailma hukkuu tekstiilijätteeseen, jos me kaikki ostamme jatkuvasti pelkästään uusia vaatteita ja kenkiä.

Mikäli jostain syystä tuntee syvää epäluuloa jonkun toisen käyttämää vaatetta kohtaan, kierrätysmateriaalista tehty uusi vaate - sellainen kuin Plan B - on parempi valinta kuin kokonaan uudesta materiaalista tehty.

Plan B -mallistossa on eniten mekkoja ja tunikoja mutta tuotteiden joukosta löytyy myös laukkuja, pussukoita, ulkovaatteita ja jopa huonekaluja sekä sisustustuotteita. Monet laukut, kuten seuraavassa kuvassa oleva suloinen kassi*, valmistetaan vanhoista vahakankaista. (Samanlainen ostettavissa täältä.)

Kuvan ulkotakin* materiaalin alkuperäinen käyttötarkoitus on minulle arvoitus. Takin ulkopuoli on tukevaa kangasta ja sen sisällä on lämmin vanuvuori. Takin ulkokangas on aavistuksen kauhtunutta, kaunista, pastellinsävyistä printtikuosia.

Kokonaisuudessaan tämä on asu, joka kerää katseet niin kaupungilla kuin maalaismaisemissakin, eikö totta?

Plan B -tuotteita myydään Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalossa, Suomenojan kaupassa, Itäkeskuksen kaupassa sekä verkkokaupassa.

Onko Plan B sinulle tuttu merkki? 

*Tuote saatu kuvauslainaan Kierrätyskeskuksesta.

P.S. Muistathan, että vielä ehdit osallistua kosmetiikka-arvontaani kommentoimalla tätä postausta viimeistään 31.12.

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram