Kuluneen viikon aikana Etelä-Suomessa säät ovat vaihdelleet melkoisesti! Muutos loskakeliin tuntuu myös poskipäillä.

Olen tämän vuoden puolella testannut rinnakkain kolmea eri seerumia ja juuri, kun löysin oikean seerumi-päivävoide-yhdistelmän, paletti meni uusiksi.

Oma naamani tykkää, jos pakkasella laitan päivävoiteen alle öljypohjainen seerumin.  Kun lämpötila nousee nollan yläpuolelle, iho pysyy joustavana myös ohuemmalla aineella.

Väärin valittu seerumi saa ihon joko kiristämään, kiiltämään tai sekä että. 

Madara Radiant Energy -kasvoöljy

Ostin Madaran verkkokaupan alennusmyynnistä syksyllä testattavaksi Radiant Energy -seerumin,  koska sitä oli kehuttu niin monissa blogeissa.  Tuote on yhdistelmä yhdeksää kuivaöljyä.

Kuivaöljycocktailissa on mustikan-, lakan-, karpalon-, karhunvatukan-, mustakuminan-, persiljansiemenen-, kurpitsan-, ruusunmarjan- ja jojobansiemenöljyä. Tuotteen luvataan soveltuvan erityisesti niille, joiden iho on väsynyt ja eloton, veltto tai jossa esiintyy ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä tai pieniä juonteita.

Käytin Radiant Energy -kasvoöljyä pakkasilla Madaran Time Miracle -päivävoiteen ja meikkivoiteen alla. Toisinaan lisäsin sitä pari tippaa myös bb-voiteen sekaan, jos bb-voide yksin tuntui liian ohuelta. 

Olen aikaisemmin käyttänyt Madaran vanhemmalle iholle tarkoitettua Age Recovery -seerumia, josta tykkäsin tosi paljon.  Age Recovery on ikääntynyttä ihoa elvyttävä hoitotiiviste aikuiselle ja väsyneelle iholle, jossa on juonteita, arpia tai venymäarpia. 

Ensin ajattelin, että nämä kaksi seerumia ovat identtiset: pullojen ulkoasu on melkein sama, eikä tuoksussakaan ole suurta eroa. Ero on kuitenkin ravitsevuudessa, ja täytyy myöntää, että itse kuulun jo ikääntyvälle iholle tarkoitetun seerumin käyttäjäkuntaan. 

Radiant Energy on öljypohjainen seerumi, mutta omalla ihollani sen hoitoteho ei riitä koko päivän ajaksi. Vasta myöhemmin luin jostain, että se onkin tarkoitettu 30+ -iholle. Seerumin kerrotaan antavan hehkua väsyneelle iholle. En tiedä, olenko jo toivoton tapaus, mutta tällaista vaikutusta ei omalla ihollani valitettavasti ollut havaittavissa. 

Helix Aspersa -etanaseerumi

Törmäsin keväällä luonnonkosmetiikkamessuilla Helixium-tuotemerkkiin, josta hypetettiin paljon jo ennen messuja. Tuotteissa on erikoisinta se, että niiden keskeinen ainesosa on peräisin etanoista. Kyllä: niljakkaista eläimistä, joista länsimaisella mittapuulla on kauneus kaukana!

Helixiumin edustaja hieroi messuilla kämmenselkääni ensin kuorinta-ainetta ja sen jälkeen kosteusvoidetta. Käden iholla alkoi ihmeellinen kihelmöinti, joten pakkohan brändiltä oli jotain ostaa. Tarvitsin noihin aikoihin uuden seerumin, joten ostin sen testattavaksi. 

Etanaseerumi sisältää allantoiinia sekä glycolihappoa ja hyarylonihappoa, jotka vahvistavat vaurioitunutta ihokudosta, kosteuttavat ihoa ja vahvistavat solujen uudistumista. Lisäksi seerumissa on tukoksia ehkäisevää seljankukkavettä, kajottikurpitsaa ja mehiläiskuningatarhyytelöä, joka sisältää muun muassa B5-vitamiinia (pantoteenihappoa).

Etanauute kerätään tuotetta varten hellävaraisesti käsin, joten etanat eivät joudu kärsimään seerumin tuotannon vuoksi. Tuotteella on luomusertifikaatti. 

Olen nyt testannut Helixiumin seerumia säännöllisen epäsäännöllisesti keväästä lähtien. Aluksi ajattelin, että etanaseerumi ei ole tehokas, mutta säännöllisessä käytössä tuntuu, että se on kyllä kirkastanut ihoa.

Etanaeliksiiri on ihanan kevyttä koostumukseltaan - ikään kuin vetistä öljyä. Se levittyy kasvoille silmänräpäyksessä. 

Ainoa huono puoli tässä tuotteessa on pipettikorkki, joka lakkasi toimimasta aikoja sitten. Viime aikoina olen joutunut kiertämään korkin irti ja kaatamaan seerumia kämmenelle, mikä ei tietenkään ole yhtä hygieenistä kuin jos seerumia tiputtaisi pipetistä kämmenelle muutaman pisaran.

Estelle & Thild BioCalm Anti-redness Rescue Serum*

Kun ryhdyimme testailemaan luonnnonkosmetiikkaa 12-vuotiaan tyttäreni Venlan kanssa, saimme blogiyhteistyönä testattavaksi Estelle & Thild -sarjan herkän ihon tuotteita, meillä kun on molemmilla punoitukseen taipuvainen, herkästi reagoiva iho.

Venla otti käyttöön päivävoiteen ja kasvoöljyn, minä taas silmänympärysvoiteen ja rauhoittavan seerumin. Se sisältää mustaa seljankukkaa, aprikoosiöljyä sekä kauraa, jotka kosteuttavat tehokkaasti. Tuotteen luvataan rauhoittavan ärtynyttä ihoa ja ehkäisevän ihon punoitusta.

Kahdesta edellisestä poiketen tämä seerumi ei ole öljypohjainen, vaan siinä on ohut ja vesimäinen koostumus. Niinpä keväällä ja kesällä käytin tätä vuorotelle Helixiumin kanssa. 

On yllättävää, että öljypohjainen etanaseerumi imeytyy nopeammin ihoon kuin tämä vesipohjainen tuote. Ja vaikka tämä seerumi on ohutta, ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö iho kiiltelisi iltapäivällä.

Saattaa olla, että myöskään tämä seerumi ei ole paras valinta aikuiselle, ikääntyvälle iholle. Ison plussan allergiatestattu tuote kuitenkin saa miedosta tuoksusta.

---

Miksi ylipäätään kannattaa käyttää seerumia, mitä seerumi oikein on? Itselleni seerumi on jo osa päivittäistä kauneudenhoitoa. Pelkkä päivävoide tuntuu jättävän ihon joko liika kireäksi, punoittavaksi tai lopulta päivän mittaan kiilteleväksi, kun kuivuus saa ihon puskemaan liikaa talia pintaan.

Seerumi on tehotuote, joka imeytyy nopeasti ihon syvimpiin kerroksiin. Seerumi sisältää enemmän aktiivisia ainesosia kuin muut ihonhoitotuotteet. Kannattaa ihmeessä kokeilla, mikäli seerumi ei vielä ole sinulle osa arkipäivää!

Käytätkö sinä seerumia? Mikä on mielestäsi huippuseerumi 40+ -iholle?

*Tuote saatu veloituksetta blogin kautta

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram