Viime torstaina se alkoi hiipiä luihin ja ytimiin: syysflunssa. Oli vilu jopa sisätiloissa ja kurkku tuntui karhealta.

Perjantaina töiden jälkeen jaksoin vain hautautua sohvaan ja nousin sieltä vasta tänään. Lauantaina ja sunnuntaina oli kuumetta ja pää täynnä räkää.

Nyt uskon, että olen jo voiton puolella. Selviämiskeinoni eivät olleet ihan tavallisesta päästä.

Toki join runsaasti kuumaa ja käytin ahkerasti nenäkannua. Sen lisäksi nämä  neljä keinoa auttoivat minut selättämään tämän vuoden toistaiseksi kovimman flunssan.

1. Tuorepuristettu terveysmehu

Kuten jo aiemmin kerroin blogissani, ostimme syksyllä mehulingon. Olen kokeillut sillä jos jonkinlaisia mehusekoituksia.

Flunssan aikaan tuntui auttavan vähemmän makea tuoremehu, johon laitoin sipulia, tomaattia ja porkkanaa sekä tuimaa makua lieventämään myös omenaa.

Aina, kun siemaisin tätä ihmejuomaa tuntui, että elämä virtasi takaisin suoniini.

2. Raakasuklaa

Flunssassa minulla on tapana hemmotella itseäni kaikella epäterveellisellä. Kas kun suklaa on niin ihanaa kuuman teen kaverina. Sairaudenaikaisista suklaaorgioista tulee kuitenkin ähky olo, paha omatunto ja naama täyteen paukamia.

Tällä kertaa jätin perinteiset fazerit ja marabout kauppaan ja ostin niiden sijaan raakasuklaata. Nappasin sitä palan kerrallaan, kun kroppa tuntui kaipaavan lohtua.

Raakasuklaa on siitä jännä tuote, että sitä ei tee mieli syödä enempää kuin muutama palanen kerralla. Niinpä kaksi raakasuklaapötköä riittivät yli koko flunssaviikonlopun. Raakasuklaasta ei jostain syystä tule samanlaisia, ikäviä seurauksia kuin tavallisesta suklaasta.

3. Positiivinen ajattelu

Sairastin koko viikonlopun yksin kotona, sillä perhe vietti lomaa mummolassa. Se oli aika ankeaa. Ajankuluksi tuijotin leffoja netistä.

Kipeänä katselen yleensä romanttisia komedioita, mutta tällä kertaa erehdyin valitsemaan draaman, jossa päähenkilö kuoli syöpään. Se ei ainakaan nostanut tunnelmaani. Päinvastoin, elokuvan jälkeen aloin tunnustella oloani ja pian olin jo löytänyt lukuisia, huolestuttavia kasvaimia eri puolilta kehoani.

Tämän jälkeen päätin keskittyä mukavampiin juttuihin. Kaivoin hyllystä kuopuksen valokuva-albumin, selailin sen läpi ja elin uudestaan nuo iloiset, intensiiviset, tapahtumarikkaat vuodet.

4. Vaatekaappi talviaikaan

Jostain kumman syystä olen tänä syksynä käyttänyt pelkästään puuvillaneuleita ja trikoopaitoja. Olen tolkutanut itselleni, että on vasta syksy eikä talvi.

Jos paleltaa, on silkkaa typeryyttä pohtia filosofisesti:

"Millä varusteilla minä sitten pärjään, kun on oikeasti pakkasta?"

Flunssan aikana kaivoin nöyränä varastosta fleecepaidat, villapipot ja toppatakin. Pitäkööt ihmiset minua untuvapalttoossa vaikka hulluna tai eskimona. Pakkasella voin sitten laittaa kaksi fleeceä päällekkäin.

Onko flunssa jo saanut sinut näppeihinsä tänä syksynä? Millä keinoilla pääsit takaisin terveiden kirjoihin?

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram