Maha täyteen makeaa ilman valkoista sokeria, vehnäjauhoja tai maitoa. Ei mahdollista? Ehei, jos kokeilet näitä raakaherkkuja!

Tilasin hiljattain paikalliselta mestarileipurilta kaksi suussasulavaa raakakakkua ja loihdin itse raakasuklaata Leaderin all-in-one -pakkauksesta. Helppoa, ihanaa ja uskoakseni vieläpä terveellistäkin.

Lisäksi kokeilin myös Hesarin Kiusauksessa-blogin ohjetta, jonka avulla vain neljästä aineksesta saa valmistettua piparitaikinan makuisia raakapallosia. Ne vievät makeannälän nopeasti mennessään.

Olen itsekin kokeillut muutaman kerran valmistaa raakakakkua, eikä se ole mitään rakettitiedettä. Tällä kertaa kuitenkin tilasin kakut ammattilaiselta.

Kakkujemme tekijä Katja Sonninen rakastaa leipomista. Hänen yrityksensä päätoimiala ovat valmennukset sekä energiahoidot. Onnekseni hän tekee tekee myös raakakakkuja sivutoimisesti tilauksesta.

Tässä ohjeet tilaamiini raakakkuihin.

Jouluinen porkkanakakku

6 hengelle

Pohja
3 dl porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
3 dl pekaanipähkinöitä
0,5 dl hunajaa
0,5 dl neitsytkookosöljyä vesihauteessa sulatettuna
3 tl ceylonin kanelia
1 tl inkivääärijauhetta
ripaus vaniiljaa
ripaus kaardemummaa

Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienoksi ja siirrä kuljoon. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi porkkanaraaste, hunaja ja mausteet. Lisää porkkanaseos ja sula kookosöljy pähkinäjauhon joukkoon. Sekoita tasaiseksi lusikalla.

Täyte
1,5 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
0,75 dl lucuma-jauhetta
1 rkl hunajaa
3 rkl sitruunamehua
1 tl lesitiinijauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja vispaa sekaisin.

Kuorrute
2 dl kuivia cashew pähkinöitä
1 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
0,25 dl hunajaa
2 rkl lucuma-jauhetta
3 rkl sitruunamehua

Sekoita tehosekoittimessa kaikki ainekset ja sekoita, kunnes seos on sileää. Voit laittaa seoksen kulhoon ja jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kakun kokoaminen
Levitä kolmasosa pohjataikinasta irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle. Tasoita pinta lusikalla. Kaada päälle puolet täytteestä ja siirrä kakku 15 minuutiksi pakastimeen jähmettymään. 
Lisää sitten päälle kolmasosa pohjataikinasta ja loput täytteestä. Siirrä kakku 15 minuutiksi pakastimeen jähmettymään.
Lisää loput pohjataikinasta täytteen päälle ja siirrä kakku tunniksi pakastimeen.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille sileällä veitsellä.
Koristele haluamallasi tavalla.

Helpompi versio: jätä kerrostaminen tekemättä ja laita pohjan päälle suoraan täyte sekä kuorrute. Toimii myös ilman kuorrutetta.

(Alkuperäinen resepti on peräisin Hannamari Rahkosen e-kirjasta Raakaleivonnan ABC)

Raikas valkosuklaakakku

6 hengelle

2,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna (väh. 3 tuntia)
1 dl kookosmaitoa (tölkistä se kova osuus)
100g kaakaovoita vesihauteessa sulatettuna
0,5 sitruunan mehu
ripaus aitoa vaniljaa
0,5 dl hunajaa tai agavesiirappia

2 dl marjoja
3 taatelia kivet poistettuna

Sekoita tehosekoittimessa cashewpähkinät, kookosmaito, kaakaovoi ja sitruunamehu tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista maku, lisää makeutta tarvittaessa.
Soseuta savasekoittimella noin neljäsosa marjoista ja pieneksi pilkotut taatelit. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle tuorekelmua ja laita siihen loput marjat. Kaada sitten päälle marja-taatelisose.
Kaada cashew-seos marjojen päälle ja laita pakastimeen. Anna jähmettyä ainakin tunti pakastimessa tai kunnes täyte on jähmettynyt. Irrota vuoan reunat. Laita tarjoilualusta kakun päälle ja kumoa kakku kääntämällä ylösalaisin. Poista vuoan pohja ja tuorekelmu. Anna sulaa noin tunti ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Helpompi versio: laita marjat ilman soseuttamista vuoan pohjalle kelmun päälle.

(Alkuperäinen resepti on peräisin Karita Tykän kirjasta Sokeriton)

Näitä ihanuuksia kannattaa ehdottomasti kokeilla, mikäli joulun perinteisistä leivonnaisista jäi tahmea maku suuhun ja tukkoinen olo vyötärölle!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat