Moni meistää seilaa syyslomaviikolla lahden taakse. Viron-reissulla kannattaa ehdottomasti käydä kampaajalla tai kauneushoitolassa, sillä palvelujen hinnat ovat edelleen matalammat kuin Suomessa ja naapurimaan ammatilaiset ovat kovia osaajia.

Olen reissannut Virossa melkein joka vuosi 15 vime vuoden aikana ja useimmilla kerroilla olen käynyt ainakin leikkauttamassa tukkani. Koskaan en ole pettynyt. Silti joskus oikean ammattilaisen löytäminen tuntuu työläältä, palveluntarjoajia kun on niin paljon.

Kokosin tähän tietoa muutamasta kampaamo-kauneushoitolasta, joita meidän perhe on viime vuosina testannut hyvällä menestyksellä.

Pärnu

Viime kesänä vietimme viikon Pärnun kylpyläkaupungissa. Kävimme kaikki tukanleikkuussa ja Venla otti lisäksi myös kasvohoidon.

Majoitumme lomallamme huoneistoon, jonka vuokrasimme tuttavilta. Paikallisilta saa aina parhaat vinkit, joten tiedustelin tietenkin kampaamovinkkejä vuokraemännältämme.

Hänen suosituksensa perusteella mieheni ja poikani varasivat ajan Samraihin, joka sijaitsee hieman kauempana keskustasta, Terviis Paradiis- ja Strand-kylpylöiden lähistöllä, urheilutalon kupeessa. Pojat olivat oikein tyytyväisiä lopputulokseen, palveluun ja erityisesti hintoihin!

Miesten parturityö maksoi Samraissa vain 10 euroa ja lapsen tukanleikkuu 8 euroa. Vuokraemäntämme tyttärineen on myös Samrain tyytyväisiä asiakkaita, eli paikassa osataan myös naisten kampaamotyöt.

Itse kävin pari vuotta sitten, ensimmäisellä Pärnun reissullamme Strand-kylpylän yhteydessä olevassa kampaamossa. Siellä oli mukava asiakaspalvelija, jolla oli kiinnostava tarina: hän oli muuttanut rakkauden perässä Yhdysvalloista Pärnuun.

Tyttö oli taitava leikkaamaan, mutta valitettavasti en voi taata, että hänen asiakkaakseen pääsisi enää. Hän nimittäin suunnitteli tuolloin paluuta kotikonnuille. Strandissa naisten lyhyen tukan leikkaus maksoi parikympppiä.

Tänä kesänä minä ja tyttäreni emme saaneet Samraihin aikoja, joten googlasimme netistä kampaamoita. Keskustan tuntumassa sijaitsevalla Labellellä oli hyvät nettisivut, joten varasimme sieltä ajat molemmille ja Venlalle tosiaan vielä kasvohoidonkin.

Labellessä meitä molempia palveli sama kampaaja, joka kyllä käytteli saksiaan näppärästi, mutta käyttäytyi yllättävän tylyllä tavalla. Venla esimerkiksi ei ollut tyytyväinen ensimmäiseen versioon latvojensa tasauksesta ja pyysi, että kampaaja leikkaisi lisää.

Ehdotus ei kampaajaa miellyttänyt. Vasta pitkähkön keskustelun jälkeen hän suostui istuttamaan tytön uudelleen kampaamotuoliin ja jatkoi sitten työtään mielenosoituksellisesti tuhahdellen.

Seuraavana päivänä Venla testasi Labellen kauneushoitolan palveluja. Hän pyysi erikseen mekaanista ihonpuhdistusta ja toivoi, että kosmetologi poistaisi häneltä miliumeja.

Virolaiset kauneudenalan ammattilaiset tekevät tunnetusti perusteellista työtä, ja tyttö palasikin käsittelystä naama punoittaen ja hieman allapäin. Käsittely oli niin tarmokasta, että hän ei kuulemma enää ikinä suostuisi mekaaniseen ihonpuhdistukseen!

Labellessa lyhyen tukan leikkaus ja raidat maksoivat 45 euroa, tytön pitkien hiusten tasaus 12 euroa ja ihonpuhdistus 24 euroa.

Tallinna

Tallinnan pikavisiiteillä olen jo vuosien ajan käynyt Popi & Tete -nimisessä kauneushoitolassa. Aikoinaan siellä tehtiin saman katon alla kampaamotöitä, kasvohoitoja ja ripsienpidennyksiä. Otinpa aikoinaan myös kestopigmentoinnin kulmiini juuri tässä hoitolassa.

Sittemmin hoitolan toimintaa on organisoitu uudelleen ja väki on vähentynyt. Nykyään kampaamopalveluita ei saman katon alla enää tarjota, mutta hoitolaan jääneet kosmetologit, Ragne ja Marilin, osaavat asiansa, heihin voi luottaa. Hoitolasta saa Danné DMK-kasvohoitoja varsin kilpailukykyiseen hintaan: esimerkiksi happokuorinnan hinta on 40 euroa.

Lämmin suositus siis tälle hoitolalle, joka sijaitsee hieman syrjässä, joten sinne ei ainakaan vahingossa eksyisi.

Saarenmaan Kuressaari

Viime vuonna kiertelimme kesälomalla ympäri Viroa ja kävimme myös Saarenmaalla. Saaren pääkaupungissa, Kuresaaressa, piti tietenkin testata kauneudenhoitopalveluja, onhan saari jo historiallisestikin tunnettu kylpyläkulttuuristaan.

Varasin itselleni tukanleikkuun sekä värjäyksen Kuresaaren linnan tuntumassa sijaitsevasta Spa Hotel Ruutlista, jonne tehdään Suomesta myös seuramatkoja. Venla kävi siellä elämänsä ensimmäisessä jalkahoidossa, jonka hinta oli 30 euroa.

Voit lukea tarkemmin kokemuksistamme viimevuotisesta blogipostauksestani, mutta lyhyenä yhteenvetona voin kertoa, että emme joutuneet pettymään.

Tämä pätee oikeastaan kaikkiin Viron kampaamoihin ja kauneushoitoloihin. Suomessa olen toisinaan joutunut avaamaan kukkaroni hampaita kiristellen, pettyneenä lopputulokseen, mutta naapurimaassa en koskaan, vaikka olisin varannut ajan täysin sokkona aivan tuntemattomasta paikasta.

Millaisia kokemuksia sinulla on kauneudenhoitopalveluista ulkomaanreissuilla?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram