Meidän perheessä on kaksi haastetta: kiireiset aamut ja minun sekä tyttäreni sokerilakko. Olen ihan innoissani, koska löysin leivontareseptin, joka ratkaisee molemmat pulmat!

Luin Banaani-maapähkinäpalojen reseptin jo kauan aikaa sitten, laitoin sen talteen ja ajattelin, että sitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Resepti on oikeasti tosi helppo ja nopea, eikä siihen tarvitse ollenkaan sokeria!

Olemme Venlan kanssa ihastuneet raakakaakaoon, joka tuo moneen herkkuun intensiivisen, suklaisen sävyn ilman valkoista sokeria. Reseptissä on lisäksi maapähkinävoita, joka on oma suosikkini, sekä banaania ja kananmunaa, joita ainakin meiltä löytyy aina kaapista.

Alkuperäinen resepti on todella simppeli, eikä sisällä muuta kuin em. raaka-aineita. Itse keksin sekoittaa taikinaan lisäksi hieman auringonkukansiemeniä, pikkuisen rusina-pähkinäsekoitusta sekä mustaherukoita pakkasesta. Niiden avulla lopputuloksesta tuli hieman tuhdimpi.

Meidän resepti meni suunnilleen näin:

3 banaania
1 dl maapähkinävoita
½ dl raakakaakaojauhetta
1 muna
2 rkl auringonkukan siemeniä
1 rkl rusina-pähkinäseosta
2 rkl mustaherukkaa tai muita pakastemarjoja

Muussaa banaani.
Sekoita joukkoon kaikki aineet.
Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan tai uuninpellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja jähmettyä.
Leikkaa paloiksi.

Olemme syöneet näitä neliöitä aamuisin ja välipaloina. Olen erityisen iloinen, että ne ovat maistuneet myös lapsille. Olen nimittäin huolestunut siitä, että monena aamuna jälkikasvumme meinaavat lähteä liikkeelle maha tyhjänä, ja siitä ei pitkän päälle hyvä seuraa.

Tällainen suklainen neliö on kätevä vaikka napata mukaan autoon koulumatkalle. Jos sen ehtii nauttia kotona maitolasillisen tai vihreän teen kanssa, on kokonaisuus myös ravitsemuksellisesti ihan mainio paketti.

Mitä teidän perheen koululaiset syövät aamupalaksi kiireaamuina?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (8)

Nunu / Aina lähelläni -blogi
1/8 | 

Nam! Onpa hyvän kuuloinen ohje! Aion kokeilla tätä, luultavasti heti tänään :) Olen yrittänyt vähentää sokerin syöntiä, ja hetkittäin jopa ihan onnistuneesti lakkoillutkin, ja kaikki sitä helpottavat ohjeet ovat kovin tervetulleita. Kiitos siis vinkistä :)

Vierailija
2/8 | 

Anteeksi, mutta onhan tuossa sokeria useassakin ainesosassa luontaisesti vaikka kuinka paljon. Se on ihan sama, onko sokeri mukana itsestään vai lusikalla lisättynä...

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi. Toki reseptin raaka-aineissa on sokeria esim. banaanissa ja marjoissa mutta omasta mielestäni se on täysin eri asia kuin lisätty (valkoinen) sokeri. Me yritämme välttää nimen omaan lisättyä sokeria. Luontaisesti sokeria on melkein kaikkialla, joten täysin sokeriton ruokavalio näin lapsiperheessä olisi lähes mahdottomuus. 
Pahoitteluni, jos koit kirjoitukseni jotenkin harhaanjohtavana. Se ei mitenkään ollut tarkoitus.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Vierailija
3/8 | 

Tein tänään ja ihan älyttömän hyvää, mä tykkään. Kiitos reseptistä!

Saija
4/8 | 

Kuullostaa herkulliselta, kokeiluun menee. Kaapista löytyisikin valmiina kaikkea muuta paitsi maapähkinävoita. Millähän sen voisi korvata?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat