Oliko sinulla tänään töissä farkut? Silloin työpaikallanne on varmaan perjantaisin "Casual Friday".

Minäkin pukeuduin tänään farkkuihin, jopa sellaisiin hieman kauhtuneisiin, mutta eilen kävin työpalaverissa pukeutuneena retro-kuosiseen mummonmekkoon.

Naiselle sopiva bisnespukeutuminen on epämääräinen juttu. Jäin pohtimaan asiaa tällä viikolla, kun luin Kauppalehdestä ohjeita miesten bisnespukeutumiseen.

Ohjeissa kehotetaan esimerkiksi miehiä pitämään aina irtotakkia, kun bisnes mainitaan. Yksi ohje on myös se, että sitä siistimmin tulee pukeutua, mitä enemmän kantaa vastuuta asiakkaan rahoista. Toinen ohje on: muista ikäsi.

Olen sekä samaa että eri mieltä jutun kanssa. Työskentelen nykyään konsulttina ja kyllä, olen tekemisissä asiakkaan rahojen kanssa. Silti en juuri koskaan käytä enää bleisereitä.

Työpukeutumiseni on muuttunut reilusti vuosien varrella. Olen aivan eri mieltä tuon ikää koskevan ohjeen kanssa.

Juniorina pukeuduin usein töihin hyvin muodollisesti erityisesti, kun olin aloittanut uudessa työpaikassa. Tätimäisten vaatteiden avulla yritin lisätä uskottavuuttani.

Tuntuu, että mitä enemmän minulle tulee vuosia mittariin, sitä rennommin pukeudun töihin. Nykyään kasvojen juonteet tuovat jo ihan tarpeeksi auktoriteettia.

Eilen laitoin töihin tämän postauksen kuvissa näkyvän, mielestäni ihanan ”mummonmekon”. Ostin sen viime syksynä Fida-lähetystorilta.

Rakastan tätä mekkoa, koska se on niin monikäyttöinen. Se on oikeasti kesävaate mutta kun sen alle laittaa paksut sukkahousut ja poolopaidan, se menee myös talvikäytössä.

Sanon mekkoa mummonmekoksi, koska siitä tulee mieleen mummoni sisko Fanni. Hän meni pois parikymmentä vuotta sitten 97-vuotiaana.

Fanni oli maailman herttaisin ihminen. Hän suorastaan säteili ympärilleen valoa ja iloa.

Fanni piti usein tämäntyylisiä mekkoja. Kun puen tämän lempparivaatteen ylleni, tunnen itseni hieman Fanniksi: minunkin suupieleeni pujahtaa samanlainen hymynkare. Siksi mekko on mielestäni erinomainen myös työvaatteena.

Eipä mikään ihme, että Kauppalehtikin uskaltautui antamaan bisnespukeutumisohjeita vain miehille. Naisille niitä on niin paljon hankalampaa antaa.

Millaisiin vaatteisiin sinä pukeudut töissä?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Kommentit (6)

Cloriini
1/6 | 

Hei! Minusta tuo mekko on todella ankea. En tiedä, millä alalla olet, ehkä se sopii sinne. 

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Hei ja kiitos kommentistasi! Vaatteiden kauneus tai ankeus ovat makuasioita, eikä niistä voi kiistellä. On kuitenkin harmillista, että et tajunnut kirjoitukseni pääpointtia rivien välistä: hyvä (työ)vaate on sellainen, joka saa olosi hyväksi. Vaikka tämä mekko olisi ankea, tunnen siinä itseni säteileväksi ja iloiseksi ajatellessani edesmennyttä sukulaistani.
Sen sijaan oloni ei tullut iloiseksi ja säteileväksi, kun luin kommenttisi. Mutta se ei tainnut olla sinulla tavoitteenakaan?
Aurinkoista kevään jatkoa sinulle joka tapauksessa!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

AaHoo
2/6 | 

Olen työssä, jossa miehet käyttää pukua tai vähintään farkkuja+pikkutakkia. Itse olen ottanut business pukeutumisekseni mekot. Mekko on aina jotenkin juhlava, vaikka olisi vähän rennompikin. Hame+paita, vaikka olisivatkin kuinka hienoja, tuntuu arkisemmalta pukujen keskellä, siksi siis mekko.

Ja esim. isommissa tapahtumissa/messuilla tms. on kiva erottua mekolla mustista puvuista (joita siis monet naisetkin käyttävät, koska varmaan ajattelevat sen olevan ainoa oikea tyyli).

Itse olen ostanut talveksi lyhyt hiallisten mekkojen alle tiukan (etenkin hihoista ja hihansuusta), vähän kiiltäväpintaisen avarakauluksisen pitkähihaisen, jolloin ei tule "aluspaitavaikutelmaa" vaan silloin voi jopa luulla pitkien hihojen kuuluvan mekkoon. Ja käytän myös jonkun verran erilaisia vöitä hameiden kanssa, jolloin rennompaankin hameeseen saa vähän ryhtiä.

Ja olen samaa mieltä, että iso osa on se fiilis, koska se näkyy ulospäin, kuten sulla tuossa asussa :)  < 3

Ihanaa kevättä!

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Minusta on ihanaa, että nykyään enää vain harvoin töihin täytyy pukeutua juhlavasti =) Tuollainen avarakauluksinen pitkähihainen kuulostaa fiksulta ratkaisulta, jos vain tarkenee avarakauluksisessa talvisin. Itse saan helposti kylmää, jos kaulani on paljas. Vöitäkään en oikein osa käyttää, pitäisi varmaan opetella...

Ihanaa kevättä sinullekin! =)

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kupla
3/6 | 

Olen tällä hetkellä päiväkodissa töissä, joten suurin kriteeri työvaatteissa on mukavuus ja joustavuus :D Aika usein käytössä on farkut + paita tai leggarit + tunika yhdistelmät. Joskus olen ilmestynyt ihan collegehousuissa, silloin tosin paita on ollut skarpimpi. Kun olin koulussa töissä, käytin lähestulkoon aina mekkoja. Mekko onkin eniten omaa tyyliäni, sillä työn ulkopuolella minulla on lähes aina mekko. Päiväkotiin en jotenkin osaa mekossa lähteä vaikka varmaan ihan hyvin voisi. Työpukeutuminen onkin varmaan paljolti kiinni työpaikasta, tehtävästä ja siitä mikä omaa tyylisilmää miellyttää. :)

Vierailija
4/6 | 

Bisnespukeutumisessa mekko näyttää olevan yleisempi kuin aikoihin. Se onkin kätevä, ja taipuu moneen menoon. Mekon kanssa on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota asusteisiin. Napakka jakku, siistit sukkahousut ja skarpit kengät tekevät bisnes-lookin. Tossukat ja ryhdittömät trikoot vievät mekolta uskottavuuden. 

Itse en käytä mekkoja, pitäydyn siisteissä housuissa, neuleissa ja jakuissa. Kenkien ja laukun laatuun ja ulkonäköön panostan. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram