Edellinen kiusaamista käsitellyt postaukseni herätti paljon mielenkiintoa. Ilokseni voin kertoa, että aihe on viime aikoina ollut paljon esillä, sillä koulussamme vierailivat tällä viikolla Motoristit koulukiusaamista vastaan (MKKV).

Se oli erikoinen ja mieleenpainuva päivä:

---

Aamun ensimmäisellä matikantunnilla ulkona on pilvistä ja harmaata, ehkä vielä hiukan hämärääkin. Luokassa paistavien loisteputkilamppujen valossa opettaja kertoo, että ruotsintunnin sijaan meillä on koulumme pihalla muuta ohjelmaa.

Puoliltapäivin ulkona sen sijaan paistaa aurinko. Keräännymme koulun pihalle.

Liikuntatunneilla käytettävillä tötteröillä on rajattu alue jonne oppilaat eivät saa mennä, vielä ainakaan. Opettajien kertoman mukaan sinne tulevat motoristit, moottoripyöriensä kanssa.

Edessä olevat käyvät istumaan huppareidensa päälle, takana olevat seisoskelevat. Juttelevat keskenään.

Sitten jostain kuuluu moottoripyörän ääni. Kaikki nousevat seisomaan ja kurkkivat tielle päin. Ja sitten alkaa tapahtua.

Ainakin kaksikymmentä moottoripyörää kaasuttaa pihaan. Ilmassa haisee pakokaasu.

Motoristit parkkeeraavat pyöränsä tötteröiden sisällä olevalle alueelle ja nousevat niiden selästä. Nahkatakkeineen päivineen.

Puolet porukasta lähtee sisään ja toinen puoli, johon meidän luokkamme kuuluu, jää ulos. Istahdamme puolikaareksi motoristien ympärille.

- Kuten näette, me motoristit ollaan tosi erilaisia ihmisiä.Mutta me tavattiin kerran oikeen porukalla ja mietittiin, että mikä olis asia, josta me kaikki oltaisiin samaa mieltä. Ja me todettiin, että meidän kaikkien mielestä koulukiusaaminen on väärin. 

On hiirenhiljaista. Myös ne oppilaat, jotka yleensä vain haukottelevat, kun kiusaamisesta luennoidaan, ovat hiljaa. Jos nahkatakkisetä nousee motskarin selästä ja sanoo sinulle, että koulukiusaaminen on väärin, häntä ei ole kovin vaikeaa uskoa.

Nämä ovat niitä kovia tyyppejä. Koulun koviksien esikuvia. Ja kun he sanovat, että kiusaaminen on väärin, niin mitäpä siihen lisäämään.

Motoristit kertovat tarinan pojasta ja koirasta. Tarinan opetus on, että kaikki ovat yhtä arvokkaita. Lopuksi lupaamme ettemme kiusaa ketään ja otamme kaikki mukaan. 

Sitten koittaa kaikkien odottama hetki. 

- Voitte tulla ottamaan kuvia, koittamaan pyörän selässä istumista tai juttelemaan meille.

Määrään heti kaverini ottamaan kuvia ja käyn vaikka kuinka monen pyörän selässä. Hauskaa oli!

---

Toivottavasti motoristit saavat tulevaisuudessa seurakseen muitakin harrastajia, jotka vastustavat koulukiusaamista.  Bodarit koulukiusaamista vastaan tai vaikka puutarhurit koulukiusaamista vastaan kuulostaisi hyvältä.

Sitä odotellessa toivotan kaikkea hyvää motoristeille! Ja heidän super-uper-duper-upeille prätkilleen.  

Terveisin, Venla

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram