Meidän luokalla oli taas kerran terveystarkastuksien aika. Siinähän ei ole mitään omituista. Pituus, paino ja ryhti. Lisäksi meille tytöille laitettiin HPV-rokote.

Katselin pituus- ja painokäyriäni terkkarin tutkiessa ja iloinen ihmetys kasvoi sisälläni. Olenpa kyllä… noh, kasvanut.

Olen suuuperpaljon isompi kuin ensimmäisissä terveystarkastuksessa ensimmäisillä luokalla. Mutta silti, kaiken kaikkiaan uskon, että suurin muutos on tapahtunut mielessäni.

Rupesin listaamaan asioita, joista ajattelen eri lailla nyt, kuin ajattelin ensimmäisellä ja toisella luokalla. Tässä pari:

1.  Kuudesluokkalaiset ovat melkein aikuisia. Ja pelottavia.

Aivan puppua. Nyt itse kuudesluokkalaisena mietin, että miten ihmeessä sitä oikein niin ajatteli?
Sitten näen, kuinka luokkamme pojat huutelevat käytävillä vastaan tuleville heitä puolet lyhyemmille lapsille: “Väistäkää kakarat!”. Ja ymmärrän ajatusmallin.
Vaikka se onkin väärä. Itse pyrin olemaan mahdollisimman vähän pelottava kuudesluokkalainen. Mutta kaikki harmi kyllä eivät.

2. Farkut ovat ällöt. Minähän en niitä tule ikinä käyttämään.

Tämä on suora lainaus "pukeutumisfilosofiasta", jota noudatin jopa viidennen luokan loppuun asti. Suorastaan mainostin sitä, että minähän en farkkuja pue. En ikinä.  
Sitten, kuudennen luokan syystalven aikaan minulle tuli stoppi. Tajusin, etten enää ole verkkarityttö.
Nykyään farkut kuuluvat perusasuuni. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten sitä kasvaa. Minä kasvoin ulos verkkareista.

3. Meikkaaminen on tyhmää.

Itse asiassa se on ihan kiva mahdollisuus, ja harrastankin nykyään "kosmetiikkafriikkeilyä" äidin kanssa.
Kyllähän meikkaaminen on vähän turhaa mutta en minä sitä niin aktiivisesti tee. Ja olkoot turhaa, mutta hauskaa “ylellisyyttä” se silti on!

4. Tulen koko elämäni omistamaan näppäinpuhelimen.

Näppäinpuhelin oli minulla kolmannelle luokalle asti. Sitten se sai väistyä kosketusnäytön tieltä.
Kosketusnäytön saatuani päätin, etten ikinä lataa mitään WhatsAppeja sun muita turhia juttuja. Eipä siinäkään ole oikein pysytty…

Mutta mietittyäni tarkemmin totesin, että aika lailla sama tyyppi minä kuitenkin olen. Samalla lailla kuin ennen ajattelen esimerkiksi näistä asioista:

1. Laulaminen on ihanaaaaaaa!

Olen ajatellut näin oikeastaan koko elämäni. Nuorempana tosin toivoin olevani aikuisena laulaja, nykyään toivon enemmän löytäväni itseni musikaalilavoilta.

2. Haluan olla kaikkien kaveri.

Tiedän, aika perfektionistinen tavoite. Mutta… se on totta.
Minusta on kamalaa, jos ihmiset eivät pidä minusta. Haluan, että joka ainoa vastaantuleva heebo pitää minusta. Aika epärealistista.

3. Matkusteleminen on superia.

En ole mikään kotihiiri vaan aivan päinvastoin. Matkusteleminen on mahtava tapa pitää hauskaa, ja olen iloinen että olen jo tähän ikään mennessä käynyt laskujeni mukaan yli seitsemässä maassa!
Matkustella ei voi liikaa.

4. Tarinat ovat mielettömiä.

Olen koko elämäni ajan keksinyt huvikseni erilaisia tarinoita ja myös kuunnellut ja lukenut niitä ummet ja lammet. Nyt kirjoitan niitä itse ylös.
Pienenä satuillessani isä ja äiti videoivat kerrontahetkeni. Noin kaksivuotiaana kertomani “satu Pankusta joka muuttui pusakaksi” on ehdottomasti luovuuteni huippu.

Missä asioissa sinä olet muuttunut viime aikoina?

Kysyy, Venla

// Postauksen kuvassa Venla vuosina 2010, 2013 ja viime kesänä. //

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram