Pian on edessä kahden viikon joululoma. Minä ja moni kavereistani vietämme pyhät reissussa tai ainakin tiiviisti vain perheen kanssa. 

Äiti sanoi hiljattain, että olen tänä syksynä viettänyt tosi paljon aikaa kavereiden kanssa ja että lomalla voi tulla ikävä tai tylsää, kun ei nähdäkään joka päivä.

Mitä minun tulee ikävä, mitä me sitten teemme kavereiden kanssa? Mitä 12-vuotiaat tekevät, kun ovat keskenään? Tai siis ainakin minä ja kaverini, huomatkaa etten tosiaankaan osaa puhua aivan kaikkien puolesta.

1. Jutteleminen.

Aiemmin leikimme, nyt puhumme.

Riippuu tietenkin seurasta, mutta uskokaa vain, suuren osan ajasta juttelemme. Tai sitten minä vain olen sellainen räpättäjä…

2. Kännykkä tai muu ruutu.

Tämä ei välttämättä ole hyvä asia, mutta kavereiden kanssa viettää helposti aikaa joko pelaten tai sitten vain somessa roikkuen.

Ja tämä ei tarkoita sitä, että emme tekisi asioita yhdessä. Ei todellakaan. Pelaaminen ja ainakin muut somesovellukset ovat kyllä yhteistä tekemistä; roikumme niissä yhdessä.

3. Elokuvat.

Hyvä keino kuluttaa aikaa. Elokuvista on myös hauska keskustella jälkeenpäin.

Riippuu erittäin paljon seurasta, millaisia elokuvia katselemme.  Elokuvia katsomme etenkin yökyläillessä.

Vielä muutama vuosi sitten viihdytin pikkuveljeä hiekkalaatikolla. Viime kesänä hiekkis oikeastaan toimi enää vain asukuvien kuvauspaikkana.
Vielä muutama vuosi sitten viihdytin pikkuveljeä hiekkalaatikolla. Viime kesänä hiekkis oikeastaan toimi enää vain asukuvien kuvauspaikkana.

4. Kampauksien tekeminen toisille, yleensä tytöillä (kun valtaosalla pojista on lyhyet hiukset joissa ei ole kovinkaan paljon laittamista…)

Hauskaa puuhaa, ja lopputulos on yleensä parempi kuin itsetehty (ainakin minulla, tosin on tunnettu tosiseikka että olen hulvattoman huono hiustaiteilija - en osaa tehdä edes kunnon ponnarikampausta).

Hiusten laitto johtaa joskus puuhaan 5...

5. Toisten meikkaaminen ja vaatteiden kokeileminen. (Yleensä tytöillä. Pojat on niin epäileväisiä.)

Tähänkään pojat eivät ole suostuvaisia - paitsi jos vähän painostaa ja ehkä jopa lahjookin…

Toisten meikkaaminen ja vaatteiden kokeileminen ovat mielenkiintoista ja joskus jopa suoraan uusiin vaatehankintoihin johtavaa.

6. Musiikki.

Joko sen kuunteleminen, tai itse soittaminen ja laulaminen. Auta armias, kun vanhemmat eivät ole kotona, mutta minä ja kaverini olemme. Silloin koko talo raikaa.

Mitä sinä teet ystäviesi kanssa?

Terveisin, Venla

P.S. Hyvää Joulua ja Onnellista Vuotta 2017! Mistä aiheista toivoisit minun kirjoittavan ensi vuonna?

// Venlan Indiska-mekko on ostettu käytettynä huuto.netistä. Leggarit ovat Ellokselta. //
// Venlan Indiska-mekko on ostettu käytettynä huuto.netistä. Leggarit ovat Ellokselta. //

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram