TV on päällä kun pöllähdämme mummolan ovesta sisään. Hiihtokilpailun selostus kuuluu jo eteiseen.

Mummilla ja vaarilla katsotaan aina urheilua. Sen tiesin jo pienenä.

Leikit keskeytyivät aina, kun joku kisa alkoi. Kaikki kerääntyivät telkkarin ääreen ja sitten yhdessä katsottiin. Ja katsotaan vieläkin.

Kirjoitan tätä, kun Tour De Ski- hiihtokilpailut ovat parhaillaan käynnissä. Kuten voitte arvata, on TV päällä, ja koko joukon huomio kiinnittynyt sivakoiviin miehiin. 

Olen itse kohtalaisen huono penkkiurheilussa: jalkapallo ei kiinnosta, yleisurheilua tulee katsottua lähinnä olympialaisten aikaan, hiihtokisoihinkaan ei oikein huomio kiinnity, jääkiekossa katson maajoukkuematsit ja joskus harvoin NHL:ää. Täällä joudun kuitenkin kaivamaan esiin kaiken kiinnostukseni ja katsomaan hirmu läjän kisailuita.

Tiedän, että joskus olen onnellinen näistä muistoista. Siitä, kun kaikki huokaisevat helpotuksesta suomalaisen voittaessa pronssia ja kauhistelevat, kun joku kaatuu. Siitä yhteishengestä, joka vallitsee urheilua katsottaessa.

Mutta sitä odotellessa. Haloo, voidaanko tehdä jotain muuta?

No hyvä on, ei sitten. Taidanpa odottaa siihen asti, että sivakkamiehet pääsevät maaliin. Onhan sitä tärkeä tietää, voiko suomalaisista olla ylpeä vai ei.

Hohhoijaa. Ehkä minä joskus opin tämän.

Katsotaanko teidän perheessänne urheilua? Pidätkö sinä penkkiurheilusta?

Terveisin, Venla

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram