Hiljattain minulla oli erikoispäivä koulussa. Sen ohjelmaan kuului lähtö Helsinkiin, Wanhaan Satamaan, tutustumista messualueeseen virallinen Speaker-lappu kaulassa, osallistuminen paneelikeskusteluun keskustelijana ja tapahtuman kustantama lounas buffetissa.

Ja mitäs koulua tuo oli? Vastaus: Se oli tulevaisuuden koulua!

Olin Net Forum 2016:ssa, messuilla, jonka keskiössä olivat opettaminen, oppiminen ja teknologia nyt ja tulevaisuudessa. Edustin oppilasagentteja paneelikeskustelussa parin “kollegani” kanssa.

Me oppilasagentit olemme oppilaita, jotka neuvomme niin koulumme lapsia kuin myös aikuisia teknologian käytössä opetustarkoituksessa. Ja tietenkin koulutamme toisiamme.

Toiminnassa on mukana noin viitisentoista koulua. Uudet koulut ovat aina enemmän kuin tervetulleita mukaan ja siksi nyt hiukan mainostankin tätä hommaa, itse kun pidän siitä hirveästi.

Jos olet opettaja tai oppilas, lue eteenpäin ja vakuutu siitä, että tämä olisi superhyvää toimintaa myös teidän koululle. Jos taas et ole kumpikaan edellämainituista, lue ja ihmettele: näin upeaa on koulutoiminta nykyään!

Viidennellä luokalla ollessani luokassamme kävi pari kuudennen luokan oppilasta. He kertoivat oppilasagenttitoiminnasta upean Powerpoint-esityksen avulla. Tiesimme agenteista jo jotakin, sillä he olivat auttaneet luokkaamme iPadien kanssa.

Esityksen lopussa oppilasagentit kertoivat hakevansa lisää jäseniä rivistöihinsä, ja opettajallemme annettiin hakulomakkeet, joita sai ottaa hänen pöydältään, täyttää ja palauttaa. Hakemuksen täyttäneiden joukosta valittaisiin uudet oppilasagentit.

Oppilasagentit ja toiminnasta vastanneet opettajamme, Sami Löfgren ja Noora Malkavaara, valitsivat uudet agentit, joiden nimet kuulutettiin keskusradiossa. Oli huippua kuulla oma nimensä siellä!

Meille järjestettiin kokonainen päivä, jonka aikana keskityimme ainoastaan kouluttautumiseen. Sen jälkeen olimme täysiverisiä oppilasagentteja ja osasimme vaikka mitä.

Loppu on historiaa. Me viides- ja kuudesluokkalaiset pääsimme Samin kanssa Aalto-yliopistolle asti jatkokoulutukseen ja silloiset neljännen luokan agentit Nooran kanssa Helsingin yliopistolle samassa tarkoituksessa.

Olemme esitelleet taitojamme vaikka missä. Tämän kaiken lisäksi - mikä tärkeintä - olemme monen monituista tuntia olleet auttamassa koulumme oppilaita, opettamassa, kannustamassa ja rohkaisemassa teknologian käyttöön. Kivaa on ollut, enemmän kuin kivaa!

Nyt on aika valita taas uudet agentit. Odotan sitä innolla, sillä se tarkoittaa, että pääsen itse kertomaan luokille toiminnasta ja lukemaan hakemuksia. Ehkä osallistumaan koulutukseenkin.

Tuo on parasta mitä voin oppilasagenttina toivoa. Saada olla mukana, kun taas ryhmä uusia lapsia koulutetaan tulevaisuuden oppimiseen. 

Täällä on video jossa agentti-kaverini, Veera, esittelee toimintaa. Katsopa ihmeessä!

Terveisin, Venla

Postauksen kuvat: Sami Löfgren.

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram