Helsingin kirjamessut ovat monelle lukutoukalle vuoden kohokohta. Minulle myös, mutta hieman eri syystä.

Olin superonnellinen, sillä pääsin eilen messuilla haastattelemaan norjalaista, huippusuosittua fantasiakirjailija Siri Petterseniä. Kustannusyhtiö Jalava oli järjestänyt meille 45 minuutin juttutuokion messujen lehdistöhuoneessa!

Luin Sirin Korpinkehät-fantasiatrilogian kaksi ensimmäistä osaa alkusyksyllä. Nyt sarjaan on ilmestynyt kolmaskin osa nimeltä Mahti. Ehdin lukea sitä satakunta sivua ennen haastattelua.

Ennen haastattelua minua jännitti. Pelkäsin, että kysymykset loppuisivat kesken, olisivat huonoja ja tylsiä, samoja joita kaikki muutkin Siriltä kysyisivät. Pelkäsin, että jäätyisin täysin hänen edessään, Siri kun on norjalainen ja minä tunnetusti ujo englannissa.

Olen kirjoitellut omaa fantasiaromaaniani kolme vuotta, yhdeksänvuotiaasta asti. Silloin keksimme ystäväni kanssa idean kirjaan, ja aloin kirjoittaa. Siitä se lähti, ja loppua kirjoittamiselle ei näy.

Kirja kertoo tytöstä nimeltä Ellinoora. Ellinoora on samanikäinen kuin minä (hän vanhenee vuoden aina samalla kuin minäkin.)

Ellinoora ja hänen ystävänsä ovat velhoja ja päätyvät samaan, velhoille tarkoitettuun kouluun. Koulussa he päättävät perustaa kerhon, joka ratkoo mysteerejä. Ja siitä kaikki vasta alkaa…

Kirjoitan, koska on vapauttavaa ja mukavaa keksiä oma tarina. Toisin kuin oikeassa elämässä, minä saan päättää, mitä ohjelmia TV:stä tulee tai koska taivaasta alkaa sataa rahaa.

Kirjoittaminen myös selkeyttää ajatuksia. Ja ennen kaikkea auttaa minua kokemaan kaikkea mahdotonta.

Siri Pettersenin kirjat ovat upeita, erilaisia kuin omani ja paljon parempia. Ne ovat mielestäni hyvä esimerkki noista mahdottomia kokemuksia tuovista kirjoista.

Siri on luonut kokonaisen kulttuurin sekä uuden kielen, joiden maailmaan lukija pääsee. Hänen hahmonsa ovat mielenkiintoisia ja päähenkilöön on helppoa samaistua. Eipä siis ihme, että kirjat ovatkin saavuttaneet suuren suosion.

Toivoin, että saisin Siriltä hyviä neuvoja ja mielenkiintoisia vastauksia, uutta inspiraatiota jatkaa kirjoittamista. Ja odotukseni täyttyivät - ylikin! 

Siri oli fiksu, lämmin, rento ja ystävällinen sekä ehdottomasti mielenkiintoinen haastateltava. Puhuin itse hitusen ja äiti tulkkasi sen, mitä en ymmärtänyt.

Siri sanoi niin paljon mieleenpainuvia asioita, että minun on mahdotonta valita yhtä niistä. Oli kuitenkin huojentavaa ja yllättävääkin kuulla, että hänen mielestään vaikutteiden, isojenkin ottaminen on okei.

Oman kirjani alkuperäinen idea kun oli, että tekisimme jatkoa Harry Potterille… No jaa, onneksi tarina ei kuitenkaan enää ole sellainen.

Sain haastattelusta hirmuisesti apua omalle projektilleni. Ainakin nimien keksiminen ja juonen hiominen tulevat nyt olemaan helpompia.

Vaikka Sirin haastattelu voimisti paloa kirjoittaa kirjani valmiiksi, se sai minut myös ottamaan kirjoittamisen rennommin. Tarinan ei tarvitse kuulemma olla aivan prikulleen valmis, kun sen lähettää kustantamolle. Olisikohan minunkin jossain vaiheessa aika...

Kävitkö sinä kirjamessuilla? Oletko lukenut fantasiakirjoja? 

Terveisin, Venla

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram