Kesäloman jälkeen alkusyksyllä minulla on tapana pitää pieni "tilinpäätös" ja katsoa taaksepäin. Mitkä olivat tämän kesän opit?

 1. Kesäloma kannattaa pitää vasta heinäkuun lopussa ja elokuun alussa. Jos Suomessa joskus on helle niin silloin. Lisäksi ihanteellinen loman pituus taitaa olla kolme viikkoa. Siinä ajassa ehtii jo mainiosti rentoutua ja päästä irti työajatuksista, mutta lomaa jää vielä loppuvuodellekin.
 2. Koiran turkki on syytä ajaa aivan lyhyeksi jo toukokuun puolella, muuten sillä on tukalat olot alkukesän helteillä.
 3. Linssejä ja papuja saa lähes mistä tahansa kaupasta aina Muoniosta Baltiaan. Niitä on turha kuljetella matkoilla mukana.
 4. Sadepäivän hauskuus riippuu asenteesta. Tänä kesänä leivoimme, kokkailimme, pelailimme, korjasimme vaatteita ja ulkoilimme koiran kanssa kelissä kuin kelissä. Lopputulos on, että en muista tämän kesän sateita ollenkaan.
 5. Reissussa voisi perheen kanssa sopia jo edellisenä iltana seuraavan päivän ohjelmasta. Muuten päivä on yhtäkkiä puolillaan, eikä ole vielä tehty mitään, eikä mihinkään pian enää ehditäkään.
 6. Kesällä kannattaisi käydä järjestelmällisesti tapaamassa kaikkia sellaisia kavereita, joita ei arjen keskellä ehdi nähdä. Tehdä vaikka lista ihmisistä ja ehdottaa sen mukaan lounaita, kahvitteluja tai yhteisiä retkiä. Jos kesällä ei ehdi nähdä, hujahtaa helposti taas vuosi ennen kuin nähdään.
 7. Lomasta kannattaa varata ainakin puolet vain rentoon kotona oleiluun. Tyhjät päivät ilman ohjelmaa ovat kuin monta sunnuntaita peräkanaa.
 8. Marjoista on turha stressata. Tänä kesänä myimme osan ja annoimme useamman litran ystävälle ilmaiseksi. Pakastimessa on edelleen viimevuotisia marjoja...
 9. Lomalla ei kannata synkronoida työmeilejä, ellei ole ihan pakko. Työasioiden miettiminen on tehokkain tapa romuttaa vastuusta vapautunut kesämieli.
 10. Kesässä parasta on uiminen. Käy järvessä uimassa aina kun mahdollista, säässä kuin säässä. Uintiretkeä et koskaan kadu.
 11. Lomalle ei tarvitse tehdä "summer-bucket" -listoja eikä muitakaan toivelistoja. Loman jälkeen vain kaikki tekemättömät asiat jäävät harmittamaan.
 12. Älä murehdi edessä häämöttävää syksyä ja sen tuomia pulmia tai velvollisuuksia, vaan nauti kesästä. Koe kesä kaikin aistein: haistele, tunnustele, kuuntele, katsele ja maistele, miltä juuri tämä hetki tuntuu. Aisti hiekanmuruset varpaiden välissä, nuuhki metsässä kanervan kirpeää tuoksua, ahmi mansikoita maha täyteen, koe ihollasi asfaltista hohkaava lämpö, pysähdy kuuntelemaan lapsen jokaista sanaa ja syvenny ojanpientareella kasvavan kukan turkoosinsiniseen. Luota siihen, että kaikki kääntyy parhain päin, sillä asioilla on taipumus järjestyä.

Mitä asioita sinulle jäi päällimmäisenä mieleen kesälomastasi?

Uräidin Ruuhkavuodet myös:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (2)

Neljän äiti ja yhden miehen vaimo
1/2 | 

Minä nautin auringosta ja meren aalloista. Kun aurinkoa ei vaan näkynyt kotikonnuilla, aurinkoinen merenranta löytyi Kreikasta. Opettelin nauttimaan ihanasta lomasta ilman syyllisyyttä. Minulle itseeni satsaaminen perheen äitinä on vaikeaa, vaikka töitä paiskin kyllä ahkerasti ympäri vuoden. Levännyt ja iloinen äiti on koko perheelle hyvä juttu. Ja olihan siellä ihanalla rannalla kaksi mussukkaa mukana. ❤️

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram