Pohdin aamulla, lähtisinkö metsään lenkille vai kuntosalille repimään rautaa. Kauaa ei tarvinnut pähkäillä, kun olin jo ovella ja sujahdin linnnunlaulun keskelle toiseen maailmaan: valoisaan, vihreään ja tuoksuvaan.
 

Metsätie

Oma piha ja lähimetsät ovat tulleet minulle vuosi vuodelta rakkaammiksi. Joskus ulos ei millään viitsisi lähteä, mutta sisään tullessa ei ikinä kaduta, että tuli lähdettyä.

Sama fiilis tuli usein jo, kun olin kotona hoitovapaalla lasten kanssa. Vaikka sisällä uhmaikäisten mielestä kaikki oli pielessä, lasten mieli rauhoittui nopeasti, kun pääsimme raikkaaseen ulkoilmaan. Eväsretki metsään oli aina Suuri Seikkailu, vaikka se olisi suuntautunut vain kivenheiton päähän kallion laelle.

 

 

Koiranputki

 

 

 

 

 

Pieni Lintu -blogissa MakroTex-kuvahaasteen teema on Kesäkuu. Tämän postauksen kuvituksena on  parhaita otoksia kesäkuun alun metsäretkiltä ja kotipihasta.

Jos luonto tulee vuosi vuodelta tärkeämmäksi, onko se oire vanhuudesta tai ainakin keski-ikästä? Kun muutimme nykyiseen asuntoomme haja-asutusalueelle muistan, kuinka joku tuttavamme sanoi sen olevan lopun alkua. Pian meitä ei enää ikinä saisi keskustaan baariin tai edes ostoksille - haluaisimme vain jäädä kotiin nysväämään puutarhatöihin.

Tämä tuli mieleeni viikonloppuna, kun kuopsutin onnellisena kuokka kädessä koko sunnuntain. Ei niin pientä pilaa, ettei totta toinen puoli...

 

 

Vuorenkilpi

 

 

 

 

Voikukkakin voi olla kaunis läheltä
 

Viime aikoina olen muutenkin tuntenut itseni vanhaksi. Vanhuus ei tule yksin mutta voiko se vyöryä päälle yllättäen?

Osaksi tunne johtuu siitä, että haastattelin viime viikolla nuoria työnhakijoita. Rekrytoimme tiimiini junioritason osaajaa - ja voi kuinka hätkähdyttävän nuoria kandidaatit olivatkaan. Osa heistä olisi voinut olla lapsiani.

Lisäksi ällistyin jälleen kerran siitä, kuinka osaavia nykynuoret ovat. Millaiset esiintymistaidot heillä on, mikä itsevarmuus, kielitaito - ja kuinka laajasti sekä oivaltavasti jopa vähäisemmälläkin työkokemuksella varustetut hakijat osasivat vastata kysymyksiin!

En minä ollut tuollainen vähän päälle parikymppisenä. Olenko vieläkään? 
 

...puhkesivat nopeasti kukkaan

Tuntuu, että mitä enemmän vuosia kertyy tajuaa, kuinka vähän sitä tietääkään ja kuinka paljon on vielä opittavaa. Työstä, elämästä yleensä ja itsestäni.

Tommy Hellsten on kirjoittanut: "Kaikkeen todelliseen kasvuun liittyy nöyryys. Niinpä inhimillinen kasvu ei olekaan kasvamista suuremmaksi vaan pienemmäksi. Se on omaan keskeneräisyyteen tutustumista ja sitä, että oppii antamaan itselleen anteeksi - rakastamaan itseään."

Metsässä valon ja varjon leikkiä katsellessa tuntee itsensä pieneksi ja nöyräksi, ja luonnon viiltävän kauneuden keskellä on helppoa antaa itselleen anteeksi. Rakastaa koko maailmaa. Myös itseään.

 

 

Metsäpolku

Herättääkö luonto sinussa tällaisia tunteita?

 

------

Nature has become extremely important for me during recent years. Sometimes I've been wondernig whether it is a sign of ageing. If I have free time, I don't feel like going shopping to the city or going to a bar - I much rather stay at home and enjoy my garden or, even better, go to the forest for a walk or for a run. 
However, I don't think this is necessarily related to becoming middle aged - playing outdoors in the nature has always calmed down my children, too, even years ago when they were little.
During last week I've felt old. I've felt that way, because I've interviewed young candidates for a junior level position which is available in my team. Again and again I've become impressed by the skills and the level of self confidence which young people have nowadays. 
I wasn't like that when I was around twenty! I might still not be...
The older I get the smaller I feel. In the nature this feeling is even stronger. In the forest I feel so humble but at the same time I feel love towards the whole beautiful world - including myself.
Does nature make you feel that way?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+ | Vlogia
 

Kommentit (50)

1/50 | 

Todella kauniita kuvia ja niin todellisia sanoja ajatuksistani... Ihanaa, kun joku toinenkin ajattelee asioista samoin kuin minä =)

3/50 | 

Vuosi vuodelta luonto tuo enemmän iloa. Ihana seurata vuodenaikojen vaihtumista. Erityisesti kevät ja kesä antavat mulle voimaa. Ihana katsella ympärille, ja kuunnella hiljaisuutta ja linnunlaulua. :)

8/50 | 

Itse olen kiitollinen, että tällähetkellä olen taas niin onnellisessa asemassa, että saan asua maalla, ja vieläpä metsän -tuon luontoäidin oman rentoutumis-/hiljentymiskeitaan, vieressä! Meri on paikoista ykkönen, metsä tulee hyvänä kakkosena! :)

Koko elämä on sitä kasvamista -jos joku väittää jo kasvaneensa tarpeeksi, ja tietävänsä kaikesta kaiken, niin valehtelee :)

9/50 | 

Minä olen lähtöisin maalta enkä tykännyt silloin luonnossa liikkumisesta ollenkaan. Halusin vain kaupunkiin, jonnekin mahdollisimman isoon, leffojen ja kauppojen lähelle. Nyt asun sitten ison kaupungin keskustassa ja joka ikinen viikonloppu haluan lähteä luonnon keskelle. Patikointi, retkeily ja vuoret ovat suurin intohimoni ja haaveilen asuvani joskus vuorilla. Ihmismieli on hassu :).

10/50 | 

Hienoja luontokuvia. Luonto on kyllä ihmeellinen, rauhoittava vaikutus sillä on. Lenkki keskellä luontoa on todella voimauttavaa, minulle yksi parhaimmista stressinpoistajista.

11/50 | 

Todella kauniita kuvia luonnosta. Ja totta väkerrät. Olen aina viihtynyt luonnossa, mutta mitä enemmän ikää tulee sen mieluisampia paikkoja metsä ja ulkoilupaikat ovat. Siellä mieli lepää ja saa rauhassa katsella ja ajatella asioita kenenkään häiritsemättä.

T. Täysin arkista

12/50 | 

Kyllä herättää! Eilen päätin jättää uupumuksen takia vesijumpan väliin. Sitten soitti sisko ja pyysi mukaan metsään. Lähdin vaikka mietin jaksanko sitäkään. Teki hyvää, nukuin sikeästi koko yön.

14/50 | 

Luonto on aina suuri ihme. Lapselle leppäkerttu on nähtävyys, ja kotipihan kivi vuori, jolle voi kiivetä. Hämmästyin, kun näin kiven, jolle kiipesin lapsena.

17/50 | 

Kaunista! Minä tunnustaudun luontofaniksi. Missään ei mieli lepää niin kuin ulkoillessa kauniissa luonnossa.
Nuorilla on nykyään kyllä sanat hallussa ja monet taidot paremmin hyppysissä kuin itsellä aikanaan tai vieläkään. Mutta totta on myös se, että nuorena oli niin paljon helpompi itseä kehuskella, kun "ei tiennyt tarpeeksi". Tässä iässä on nähnyt jo asioista niin monia puolia, että absoluuttista totuutta ei tee mieli sanoa mistään. Toisaalta on huomannut senkin, että "eisenniinväliä", sinnepäinkin riittää ;).

19/50 | 

Viisaasti sanonut tuo Tommy Hellsten!
Kypsyminen alkaa nelikymppisenä, olen huomannut kuinka henkistä kasvua on tapahtunut vaikka 30 ja 40 välillä, ja kuinka laajemmasti elämää osaa katsoa verrattuna nuorempaan minään. Työssäni on paljon minua nuorempia, monet heistä ovat todella taitavia ja näppäriä, mutta ihmisten kanssa työskentelyssä elämän kokemus on valttia.

22/50 | 

Kirjoitit juuri niin kuin tunnen, luonto on huikea suuri seikkailu ja elämän voiman antaja vailla vertaa.

Tommy Hellsten osaa sanoa kaiken niin kohilleen. Ihana kesä!

23/50 | 

Tuo on yleistä minullakin, millään ei jaksais ulos lähteä, mutta kun sinne menee ei yhtään kaduta! Toisaalta, minä myös harrastan jonkun verran reppuselässä reissaamista eikä silloin tule koskaan fiilistä ettei jaksaisi lähteä. Mutta koskaan ei vielä ole kaduttanut että ulos on lähtenyt, satoi tai paistoi :)

24/50 | 

Me asumme ja elämme tämän kauniin luonnon keskuudessa, joskus kiireessä sitä ei vaan näe mitä ympärillä kaunista on.

50/50 | 

Minustakin alkoi tuntua tällä haastattelukierroksella että osa nuorten haastattelutaidoista saattaa perustua nuorten ehdottomuuteen. Kun on vähemmän elämänkokemusta, on helppoa esittää ehdottomia ja varmoja mielipiteitä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram