- Kaupallinen yhteistyö: arvontapalkkinon sponsoroi Kustannus Jalava -

Sain blogini kautta mahdollisuuden arpoa lukijoiden kesken huippujännän fantasiakirjapaketin: norjalaisen Siri Pettersenin Korpinkehät-trilogian kaksi ensimmäistä kirjaa nimeltä Odininlapsi + Mätä.

Osallistu arvontaan kommentoimalla tätä postausta viimeistään keskiviikkona 31.8. klo 20 mennessä.

Pettersenin Korpinkehät-trilogia on noussut muualla Pohjoismaissa suursuosioon. Kotimaassaan Norjassa sarjan kirjat ovat niittäneet merkittäviä palkintoja, ja Suomessakin vuonna 2015 ilmestynyt Odininlapsi keräsi ylistäviä arvioita.

Sarja on vedonnut erityisesti teini-ikäisiin ja nuoriin aikuisiin, mutta sillä on paljon myös aikuislukijoita, sillä kirjoissa käsitellään vaikeitakin aiheita.

Mieheni Kai ja tyttäreni Venla lukevat molemmat mielellään fantasiakirjoja. He innostuivat kirjoittamaan arvostelun arvonnan kohteena olevasta kirjapaketista*:

Kai:

Paljon fantasiaa lukeneena tulee uusia sarjoja aloittaessa aina seulottua, mikä kirjassa on uutta ja mikä lainattua. Korpinkehissä on vaikutteita Martinilta, Meyerilta ja toki myös vanhemmilta Tolkienin teoksilta ja Beowulfilta asti.

Venla:

Rakastan fantasiaa ja luen pääosin pelkästään fantasiakirjoja. Korpinkehien tyylisestä fantasiasta en yleensä pahemmin perusta, mutta nämä yllättivät iloisesti. Ensimmäisen kirjan ensimmäiset 30 sivua tosin sujuivat vähän takkuillen, mutta sen jälkeen kirja on varsin sujuvaa ja todella koukuttavaa luettavaa.

Mielestäni ensimmäinen kirja, Odininlapsi, oli hippusen parempi kuin toinen, Mätä, joskin on vaikea valita, niin hyviä molemmat olivat.

Haluan ehdottomasti lukea kolmannenkin osan – voi kunpa se pian ilmestyisi!

Kai:

Tarinan alku oli kankeahko, koska henkilöt ja miljöö ovat lukijalle outoja. Korpinkehissä käytetään tuttua ja toimivaa kaavaa, jossa asiat paljastuvat päähenkilö Hirkalle samaan aikaan kuin lukijallekin. Tämä pitää yllä jännitystä ja jännitettä.

Venla:

Minua hiukan ärsytti, ettei mitään selitetty tarinan alussa. Vähitellen asiat onneksi selkenivät. Toisessa osassa ei ollut tätä ongelmaa, vaan oli hauskaa seurata Mirkan seikkailuja Euroopassa maailmassa, jonka itsekin tunnemme.

Kai:

Skandinavian kansanperinne antaa mukavan, kotoisan tunnelman tarinaan. Raikkautta tulee myös hyvän ja pahan välisen eron häilyvyydestä. Hahmot siis eivät ole joko hyviksiä tai pahiksia.

Venla:

Ensimmäisessä kirjassa tosiaan hyvis-pahis -vaikutelma vielä oli, mutta toisessa kirjassa se särkyi. Virkistäviä hahmoja ovat ne hahmot, esimerkiksi lempihahmoni tanssijatar Damayanti, joista ei kirjan luettuaankaan saa selvää, millä puolella he ovat.

Kai:

Näissä nuoren päähenkilön kasvutarinoissa on minusta se ristiriita, että romantiikka ja ihmissuhteet tuottavat hahmoille enemmän murhetta kuin jatkuva kuolemanvaara ja verenvuodatus. Stephanie Mayerin Twilight-saaga on tästä toinen hyvä esimerkki. Toisaalta, asetelma antaa nuorille lukijoille ehkä samaistumiskohdan.

Venla:

Kirja olisi kaikkiaan aika raaka, jos väliin ei olisi kitattu vaaleanpunaista hörhelöä. Ei sitä mielestäni liikaa ollut.

Kaiken kaikkiaan kirja oli jännittävä ja hyvä ja ansaitsee ehdottomasti kirjahyllystäni paikan kohdasta ”jännät sarjat”.

Osallistu siis Odininlapsi + Mätä -kirjapaketin arvontaan kommentoimalla tätä postausta viimeistään keskiviikkona 31.8. Kerro kommentissasi, mitä mieltä olet fantasiakirjoista.

*Arvostelukappaleet saatu blogin kautta veloituksetta Kustannus Jalavalta.

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (58)

-katriina-

Fantasiakirjallisuus on niin laaja alue että siitä todennäköisesti löytyy kaikille jotain. Itselle kolahtaa Tolkien ja Martinin jossain määrin.. Mutta tutudtun mielelläni aina uusiin tuttavuuksiin :-)

Sumi

Kyllä fantasiakirjat kiinnostavat. Tällä hetkellä luettavanani on Talismaani, joka on kyllä tullut lukaistua jo useamman kerran. 

sikkuralla

Olen aina tykännyt fantasiakirjoista ja tähän sarjaan olisi mielenkiintoista tutustua. Uskon, että kummityttöni olisi myös hyvin kiinnostunut.

Jenna O

Rakastan fantasiakirjoja. Ne tuovat paon arjesta, tarjoavat mahdollisuuden heittäytyä ihan muihin maailmoihin.

Katja_tata

Fantasiaan on vähän on-off-suhde, välillä sitä haluaa uppoutua johonkin täysin muuhun maailmaan - tai tuttuun maailmaan ei-niin-todellisella-twistillä - ja niiden jälkeen haluaa taas lukea jotain realistista. Vähän sellainen "can't live with them, can't live without them" :D

Uutamo

Täällä yksi sarjan fani ilmoittautuu! Luen kaikenlaisia kirjoja, mutta historialliset romaanit ja fantasia kuuluvat suosikkeihini. Serkkuni suositteli minulle näitä kirjoja - hänen suosituksensa eivät kyllä ikinä petä etenkään fantasiakirjojen osalta.

Sisu

Nuorempana luin enemmän fantasiakirjoja, mutta kyllä ne vieläkin kiehtoo. Olisikin kiva lukea pitkästä aikaa fantasiaa.

Mutsi

Poikani on samanikäinen kuin Venla ja ahmii fantasiakirjoja. Olisi kivaa saada hänelle uutta luettavaa

Eselso

Laatu fantasiakirjoissakin aina riippuu kuinka hyvin se on kirjoitettu.  Idea on monissa kirjoissa hyvä, mutta sitten ei kohtaakaan kirjoittajan ja lukijan tyyli/tapa/toive/jokin muu. Nukkumaan mennessä on ihana saada kirja eteen, joka on helppo lukea eikä vaadita kovin kummoista ajattelua vaan kirja itsestään vie mukanaan lause lauseen perään... ja erityisplussaa on se, kun saa päivätauon jälkeen heti kiinni siitä mihin kohtaan edellisellä kerralla jäi. Siitä on hyvät fantasiakirjatkin tehty.

Elise H.

Mukana kivassa arvonnassa :) Fantasiakirjat ovat kiehtovia! Itsellänikin on 12-vuotias tytär, joka myös pitää fantasiasta sekä kirjoissa että elokuvissa :)

hannna1

Rakastan fantasiakirjoja, sillä niiden parissa pääsee kokemaan asioita mitkä olisivat muuten mahdottomia :)

Tiiana

Mukana arvonnassa :) itse olen lukenut paljon fantasiakirjallisuutta ja tytär on juuri tulossa sopivaan ikään.

toukokuu

En ole lukenut paljonkaan fantasiakirjoja, mutta esittelyn perusteella kiinnostuin. Esittely (2 erilaista mielipidettä) oli hyvä ja edesauttoi kiinnostuksen heräämisessä. Ilman muuta osallistun arvontaan.

Vierailija

Minä rakastan fantasiakirjoja. Harry Potterit on ehdottomia lemppareita mutta olen paljon muitakin lukenut. Pitää lukea nuokin kirjat! Olen mukana arvonnassa :)

Marja-LiisaKoo

Luen kaikkea laidasta laitaan, satunnaisesti myös fantasiaa. Hyvää vaihtelua todelle ja realismille 

Marjo

Yritän löytää nuorille kiinnostavaa lukemista ja fantasiakirjallisuus on siihen mitä mainiointa. Itse he toki kirjansa valitsevat, mutta yritän suositella.

Airiina

Fantasiakirjat ovat juuri se minun juttu, eläydyn niihin hyvin ja muu maailma unohtuu silloin.

Henna28

Olen suurkuluttaja lukemisen suhteen ja luulenpa, että nämä kirjat luen ja annan siskolleni joka lukee myös paljon.

Anelie

Mukana arvonnassa!
Olen jo pari kertaa kirjastossa hypistellyt tuota sarjaa ja se vaikuttaa kiinnostavalta. Kyllä se täytyy vielä lukea :)

Sartsuli

Kuulostaapas mielenkiintoisilta kirjoilta! :) Fantasiakirjat ovat ihanaa vaihtelua realismille. 

SannaMariaB

Omistan kaikki Harry Potter- kirjat ja olen lukenut ne läpi moneen kertaan. Myös monia muita fantasia- kirjoja on tullut luettua. Olen erittäin kiinnostunut näistä kirjoista!

Suvi Sininen

Fantasia on mukavaa ja viihdyttävää, hyvää pakoa todellisuudesta aina silloin tällöin. Lähellä sydäntä on Tolkien ja Pratchett. Myös Harry Potterit uppoaa, hyvin kirjoitettua ja omalaatuista fantasiaa. Tämäkin trilogia kuulostaa hyvälle!

Nellis

Fantasiakirjat nostavat arjen yläpuolelle - silloin kun ovat hyviä ;) Mukaan arvontaan.

Maiku

Fantasiakirjat tosiaan toimii loistavasti pienenä todellisuuspakona! Ehdottomasti mukana arvonnassa!

-Kikka-

Rakastan lukemista kaikessa muodossa. Fantasiassa kiehtoo se, että voi lukiessa päästää täysin oman mielikuvituksen valloilleen. Myös eri maiden mytologiat ja uskomukset ovat mukaansa tempaavia

Mamuli

Juuri äskettäin ajattelin, että tahtoisin lukea nämä kirjat! Pidän paljon hyvin kirjoitetuista fantasia-kirjoista. Jännityksellä mukana arvonnassa.

suisui

Mielestäni hyvä fantasiakirja nollaa paremmin kuin esim. baarireissu perjantaina :D Näin perheellisenä alkaa ymmärtään oman hyvinvoinnin päälle enemmän ja osaa arvostaa ihan eri asioita kuin ennen. Hyvä kirja, ulkoilu ja liikunta, pieniä askelia maailmalle, suuria minulle :)

Tiina V

Mielenkiintoinen kirjapaketti, olen innolla mukana arvonnassa. Lukisin kirjat ensin itse ja sen jälkeen antaisin ne 12-vuotiaan tyttäreni luettavaksi. Fantasiakirjat ovat ihania, uudet ja erilaiset maailmat koukuttavat niin aikuisen kuin esiteininkin kirjojen pariin :-)

Kahvikissa

Kuulostaa mielenkiintoiselta luettavalta. Jostain syystä tänä kesänä on ollut jokin kumma "lukulukko" enkä ole saanut avattua perinteiseen tapaan kirjoja, josko se alkaisi syksyn myötä aukenemaan..isän ja tyttären keskustelu kirjasta oli mukavaa luettavaa.

Katjusha

Itse en ole oppinut lukemaan fantasiakirjoja, mutta esikoinen ahmii niitä mielellään. Kirjat olisikin iloinen yllätys hänelle!

Riina

Fantasiakirjat ovat suosikkejani. Hyvän kirjan löydyttyä usein uppoaakin koko kirjasarja. Ehdottomasti mukana arvonnassa! ?

sarita

Ei ehkä aivan minun juttuni mutta kyllä meiltäkin lukija löytyy. Tiedä vaikka innostuisi itsekkin...

Tappura77

Meillä rakastetaan fantasiakirjallisuutta :) Siitä nauttivat niin aikuiset kuin teini ja esiteinitkin.

Mökkiläinen2

Sekalukijalle käy kaikki, fantasia kirjat vie kauas tästä hetkestä. Tuossa olis varmaan kiva pomsi syysilloille!

MacHoney

Upea arvonta! Olen aikonutkin toivoa joululahjaksi tuota ensimmäistä osaa. Fantasiaa luin teininä paljon ja edelleen se on lähellä sydäntä.

Tipi

Niin, fantasiaahan on montaa lajia, joten yksiselittäistä vastausta on vaikea antaa. Aiemmin tuli luettua paljonkin, lasten myötä jäänyt vähemmällä, joten olisi kiva saada uusi kirjatuttavuus kaveriksi rankan syksyn odottaessa nurkan takana. Kuullostaa ainakin hyvin mielenkiintoiselta, olen kirjailijasta täällä Tanskassa kuullut aiemminkin.

Hannnna

Mukana ollaan! Itse en niin välitä fantasiakirjallisuudesta, mutta perhepiirissäni moni tykkää. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestintäkonsultti. 13-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää keski-ikäisen ja teinin elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat