Tajusin juuri, etten ole pitkän aikaan julkaissut yhtään asukuvaa blogissani. Tässä muutama asu niiden 33 vaatekappaleen joukosta, jotka olen valinnut huhti-kesäkuulle. Kevätkaudelle valikoinkin jostain syystä todellisia vaate-vanhuksia, jotka ovat kuitenkin edelleen lemppareideni joukossa, vaikka edes niiden laatu ei päätä huimaa.

Jos joku uusi lukija ihmettelee, miksi käytän vain 33 vaatetta kolmen kuukauden ajan: syynä on uudenvuodenlupaukseni. Aloitin tammikuussa 333-projektin, jota myös P333-nimellä kutsutaan. Tässä projektissa ideana on valikoida 33 vaatekappaletta, joita käytän kolmen kuukauden eli yhden "sesongin" ajan. Kolmen kuukauden kuluttua valitaan uudelle kaudelle toiset 33 vaatetta.

Matkan varrella tajuaa, kuinka vähillä vaatteilla oikeasti pärjää ja samalla tulee laittaneeksi kierrätykseen turhat vaatteet. Päätin myös julkaista kuvia niistä asuyhdistelmistä, joita olen projektin aikana käyttänyt todistaakseni, että vuosia vanhoissa vaatteissakin voi elää ihan onnellisena.

Tämän keinokuituisen, mustan puolihameen ostin joskus 1990-luvun alussa Anttilasta. Muistan kun käytin sitä ollessani kesätöissä tarjoilijana Saksassa vuonna 1994 ja joku työkaveri kehui, kuinka hyvin se sopi minulle.

Uraäidin Ruuhkavuodet

Tykkään hameesta edelleen, mutta viime aikoina vyötärö on alkanut hieman kiristää, minkä vuoksi hame kuroutuu helposti turhan ylös ja näyttää lyhyemmältä kuin se onkaan.

Tällaisenaan hame on ehkä hieman liian lyhyt työkäyttöön? Pitäisi varmaan ostaa uusi, minun ikäiselleni sopivan mittainen, mutta kun olen niin laiska ostelemaan vaatteita...

Uraäidin Ruuhkavuodet

Kuvan neuleen ostin niin ikään Anttilasta mutta se on aika uusi, vuodelta 2012. Huivin sain äidiltäni tuliaisiksi joltain reissulta. Kengät ja laukku sen sijaan on ostettu tänä keväänä: kengät ovat Clarksin - annoin itselleni luvan ostaa ne, sillä laitoin kierrätykseen (365-projektin hengessä) kaksi paria vähälle käytölle jääneitä Anttila-/kirppiskenkiä.

Uraäidin Ruuhkavuodet

Yllä oleva laukku on tämän kevään yllätyshankinta. Kun kävin hiljattain läpi käsilaukkuni sisällön ja esittelin laukun blogisani, aloin katsella uusin silmin UFF-salkkuani ja hieman häpeillä sitä, olihan se jo naarmuinenkin. Niinpä annoin itselleni luvan ostaa uuden laukun, sillä vastavuoroisesti (niin ikään 365-projektin hengessä) olen laittanut tänä vuonna kierrätykseen yhteensä kahdeksan muuta laukkua.

Laukku sattuu olemaan jonkinlainen merkkilaukku, Michael Kors. Ostin sen paikalliselta kirppikseltä uutena (laput kiinni) muutamalla kympillä, koska se on tarpeeksi tilava ja nahka on pehmeää.

Uraäidin Ruuhkavuodet

Tässä asussa taas laukkuna minulla on toinen kevään hankinnoista, huuto.netistä ostettu musta Jounin laukku, jonka ostin yhden kierrätykseen laittamani, käyttämättä jääneen mustan kiiltonahkalaukun sijaan.

Asussa esiintyy sama, edellämainittu hame ja sen kanssa puin vaatekaappini ehdottoman "klassikkoneuleen", jolla on ikää jo 23 vuotta! Äiti osti sen minulle vuonna 1992, kun olin lähdössä Australiaan vaihtariksi.

Uraäidin Ruuhkavuodet

Neuleen alla on toinen kevään uusina ostamistani vaatteista, Zalandosta tilaamani musta paitapusero. Typerä hankinta, sillä se rypistyy kauhean helposti.

Paitis tuli kyllä tarpeeseen, sillä Hipu käytti sitä sukulaistemme hautajaisissa, tytöllä kun ei ole omasta takaa paljoakaan mustia vaatteita. Luulen kuitenkin, että ennen pitkää laitan paidan eteenpäin kierrätykseen jollekin, joka tykkää silittämisestä enemmän kuin minä.

Uraäidin Ruuhkavuodet

Huhtikuun alkupuolella, jolloin myös nämä kuvat on otettu, minun oli jatkuvasti kylmä, koska olin jo laittanut kaikki varsinaiset talvineuleeni varastoon ja yritin selvitä näillä ohuemmilla kevätneuleilla. Siksi esim. näissä kuvissa on hameen kanssa paksut, mustat sukkahousut. Viimeisessä kuvassa on lämmikkeenä lempi-pashminani, jonka ostin suunnilleen viisi vuotta sitten, käytettynä tietenkin.

Viisastuin hieman alkuvuoden aikana 333-projektin suhteen sikäli, että tällä kertaa valikoin mukaan kolmen kenkäparin sijaan viidet kengät (joista yhdet ovat sandaalit, touko-kesäkuun helteiden varalle) sekä kolme yöpaitaa kahden sijaan (yksi käytössä, yksi pesussa ja yksi varalle). Silti  - tai kenties juuri siksi - vaatekaappi näyttää ällistyttävän tyhjältä joka kerta, kun katson sinne.

Olen jo vähän väliä kyllästynyt tähän projektiin, ja pari viikkoa sitten olin jo aivan hilkulla lopettaa sen, koska vaatekaappi tuntui kerta kaikkiaan liian tyhjältä ja ankealta. Puuskassa siirsin jo kaappiin takaisin vaatteita, joita haluaisin käyttää ja annoin itselleni luvan käyttää niitä. Luvan saamisen jälkeen olo helpotti, enkä kuitenkaan ole käyttänyt niitä, vaan pysynyt tuossa niukassa, alkuperäisessä vaatevalikoimassa.

Mitä opin tästä? Myös vaatteiden suhteen näköjään kaikki kielletty on houkuttelevaa, mutta kun tekee siitä itselleen sallittua, houkutus katoaa.

Mukavaa viikonloppua! Me lähdemme tänään Hessun kanssa Tukholmaan äiti-poika -matkalle.

Löytyykö omasta kaapistasi näin vanhoja vaatteita? Ja mitä suunnitelmia sinulla on äitienpäiväviikonlopulle?

----
In these "outfit of the day" photos you can see some of my all time favorite clothes - the black skirt which I bought at the beginning of 90's and the pink knitwear which I got in 1992 when I traveled to Australia to be an exchange student. 
These clothes are among those 33 which I'm wearing between April-June this year. I'm wearing only 33 pieces of clothes for three months because I made a new year's resolution regarding 333-project.
The 333-project  means that I'll try to survive with 33 pieces of clothes and shoes for three months and then will select another 33 for the next 3 months. This way I will only wear 132 pieces during 2015.
Do you have favorite clothes that are as old as these?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin | Blogipolkuvlog @Vlogia.

Kommentit (30)

1/30 | 

Itsellänikin löytyy vielä vaatekaapista muutamia parikymmentä vuota vanhoja asuja. Kun vaate on hyvä ja ajaton malli, niin iällä ei ole merkitystä. Tuo sun neuleesi on tosi kaunis.

3/30 | 

Kiitos kommentistasi! Moni aloittaa P333-projektin juuri tuossa elämänvaiheessa, kun raskaus- ja imetysajat ovat ohi. Kannattaa lukea esim. Saaran kokemuksia aiheesta!
Itse luovuin kyllä imetysvaatteistani aika nopsaan, mutta kaapissa on edelleen yksi raskausajan kauluspaita (jota ei kyllä helposti usko raskausvaatteeksi).

8/30 | 

Olipas mainio postaus sinulla ja aivan ihania vintage-vaatteita! =) Vaikka tänä vuonna olen itse pistänyt enemmän vaatteita kierrätykseen kuin koskaan, en minäkään ihan kaikkia käyttämättömiä ole raaskinut laittaa pois. Tyttäreni nimittäin on enää muutaman sentin minua lyhyempi. Hänellä on jo hyvin varma vaatemaku, eli jokin entinen lempparini saattaa löytää uuden omistajan lähempää kuin arvaankaan...

10/30 | 

Kiitos kommentistasi :) Minulla oli juuri tuo tilanne: kaappi oli täynnä vaikka pidin jatkuvasti vain muutamaa lempparivaatetta. Siksi uskalsin alun perikin ryhtyä tähän projektiin.

12/30 | 

Hyvä postaus! Todellakin myös vanhat vaatteet ovat käyttökelpoisia, jos oma koko ei ole hirveästi muuttunut. Itse en pääse ihan 20 vuotta vanhoihin vaatteisiin, kun itsekin olen vielä alle 3-kymppinen. Sen sijaan täytyy myöntää, että käytössä on edelleen muutamia vaatteita, joilla alkaa olla ikää 14-15 vuotta.

Pitääkin lukea lisää 333-projektistasi ja sen etenemisestä! Ajattelin itsekin aloittaa sen syksyllä, kun saan koko vaatevarastoni viimein käyttöön ilman pukeutumisen imetys- tai raskausrajoitteita. Kun suuri osa vaatteista on ollut nyt pari vuotta pois käytöstä, huomaan, miten paljon turhia vaatteita onkaan!

13/30 | 

Kivoja asuja kaikki!
Minä olen innokas marinoimaan kaikenlaista kaapissani. Noin vuosi sitten luovuin toivosta mahtua omiin yli 15v vanhoihin vaatteisiin ja valkattiin parhaat meidän babysitterille ja hänen tyttärelleen :) Hän on muutamia käyttänyt ompelijalla edullisesti muodistettavana/korjattavana maassa jossa elää talvikuukaudet. Eli helmet ovat käytössä edelleen! Babysitterin mies oli kuulemma hiukan kireällä äänellä sanonut, että näyttää tosi hyvältä, mutta mistäs on tullut rahat moiseen gaarderobin täydennykseen :)

Olisin pitänyt itsekin, mutta kun ei mahdu niin ei mahdu. Kateellisena sinulle totean, että en minä todellakaan ole pystynyt pysymään edes lähelle samoissa mitoissa kuin nuorempana :( Nostan hattua sinun suorituksellesi!

Marinoitua kamaa silti vielä riittää. Muistin, että pari vuotta sitten oikein postasinkin vanhimmista vaatteista. Tunnustan käyttäväni edelleen mummini vanhaa talvitakkia 80-luvulta. Juhlavaatteenani on 70-luvun kimonosta tehty hame :)

Tuossa on kuvat: http://pikkukepponen.blogspot.fi/2013/01/vintagea-vai-pihistelya.html
Odotan noille vaatteille ainakin vielä 10 vuoden käyttöä :D :D :D Tarkoituksena on lyhentää se yksi juhlamekko täksi kesäksi toimistokäyttöön.

15/30 | 

Minusta voit oikein hyvin käyttää tuota hametta, sopii sulle kauniisti!:)
Mielenkiintoinen projekti. On totta, että usein tulee joka tapauksessa pidettyä niitä omia lemppareita, ja suuri osa vaatteista vaan lojuu kaapeissa...

16/30 | 

Olet kaunis ja hyvin sopii tuo vanha hame sinulle. Minulle ei ihan noin vanhat hameet tai housut mahdu päälle, sen verran on lantioon tullut leveyttä lisää raskauksien ja synnytysten (ööh...ja herkuttelun) myötä. Mutta vanhoja neuleita ja paitoja minulla on kyllä käytössä, edelleenkin. Minulla on aika samanmoinen pitsineule (mutta beigen värisenä) vuosien takaa.

Mukavaa viikonloppua!

17/30 | 

Hyvin sitä pärjää pienelläkin vaatemäärällä jos niin päättää. ? eka kuvan sininen neule on tosi kaunis. Ja hame on hyvän mittainen - sinulla on nätit sääret, joten mitäpä iitä piilottelemaan.
Mukavaa viikonloppua!

18/30 | 

Pakko on kyllä todeta, että olet hirmuisen kaunis. On myös aivan mieletöntä että mahdut 20-vuotta vanhaan kynämekkoon. Synnytellytkin olet välissä. Sininen sopii mielettömän hyvin ja kynähame on mielestäni juuri täydellisen mittainen. :) Hatunnosto myös 333-projektista

Upeaa äitienpäivää!

19/30 | 

Mielenkiintoinen projekti :D Mulla on tosin menossa varmaan tuo 33 vaatetta koko ajan kun olen niin niin huono ostamaan vaatteita. Sopii sulle tuo ensimmäisen kuvien neule, pirteän värinen :)

23/30 | 

Kiitos Annu :) Niinpä, moni asia riippuu loppujen lopuksi vain päätöksestä ja minä kyllä pysyn tässä päätöksessä niin kauan kuin siitä tuntuu olevan apua... Mukavaa uutta viikkoa!

24/30 | 

Kiitos kommentistasi! Tuo sinun tilanne on itselleni sellainen tavoitetila. Päädyin päinvastaiseen tilanteeseen koska olen hamsteri enkä ole säännöllisesti laittanut vaatteita kierrätykseen... :P

25/30 | 

Kaapista löytyy kirpparilta joskus 90-luvun alkuvuosina ostettu neulepoolo, joka on sisustuksessa kauhuväriseni sähkönsininen, mutta vaatteissa ah niin ihana. En mää siihen ole mahtunut muutamaan vuoteen, mutta ei sitä koskaan tiedä :D Jos mun paino jatkaa putoamistaan hyvään tahtiin niin saan vetäistä sen päälleni joskus alkuvuodesta 2017 :D

27/30 | 

Eikä ole muuten yhtään liian lyhyt hamonen töihin !
Nätti ja juuri passeli mitta kauniille vartalollesi.

Ei ihan 20-vuotiaat vaatteet menisi ylleni enää. Ja huolestuttavaa olisikin, jos olisin saman kokoinen kuin 10-vuotiaana olin ;) .. mutta vedin kyllä juuri ainakin kymmenen vuotta vanhat farkut jalkaani ja totesin, että hieman löysät jopa ovat.
Kestävää kehitystä ja ekologista kulutusta on siis pysyä samoissa mitoissa vuodesta toiseen ;)
..ja tietty säilyttää sama tyyli (mun kohdalla ehkä tyylittömyys) myös vuodesta toiseen :D

28/30 | 

Jos ihminen rakastaa mustaa, harmaata ja sinistä, eikä juuri muun värisiä vaatteita omistakaan haluaisi osallistua k.o. haasteeseen, olisiko se haastetta ollenkaan? Varsinkin kun on sukeltanut jo aikapäiviä niukan vaatetuksen valtakuntaan. Silti vaatekomerot puhkuvat vaatteita, enimmäkseen pieniksi jääneitä, joihin jostain kumman syystä on muodostanut kiintymys-rakkaus suhteen, eikä näin ollen pysty niistä luopumaan.
Se johtuu varmaan tästä erittäin kypsästä iästä, iästä, joka on loihtinut keräilijän asumaan minun sisälleni.

29/30 | 

Tässä projektissa on nimen omaan ideana taltuttaa se pieni keräilijä, joka monen meistä sisällä asuu. Minusta näyttää siltä, että itse asiassa noudatat jo tuota projektia, jos kerran käytät vain niukkaa vaatevalikoimaa. Silloin projekti olisi sinulle helppo - laittaisit vain kierrätykseen kaikki ne vaatteet, joita et ole esim. vuoteen käyttänyt!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram