Kuluneen viikon aikana erityisesti metsälenkeillä olen pohtinut usein, millainen on hauras. Mielestäni hauras tarkoittaa samaa kuin hento, ohut ja haavoittuvainen.

Kameran linssin läpi olen löytänyt yllättävän paljon haurautta. Kuinka hauraat ovat lapsen silmäripset, ja lapsi ylipäätään, ja koko lapsuus. Kastehelmi puun oksassa on hauras samoin kuin yksinäinen varpu hangella tai jääpuikko katon reunalla. Eläimen jäljet lumessa ovat hennot ja katoavat nopeasti. Aurinkolasini näyttävät haurailta, kun ne putoavat maahan, mutta ne ovat onneksi lujaa tekoa. Puunrunkoa tai heinänkortta hivelevät ilta-auringon säteet katoavat nopeasti, auringonvalo on vielä heikkoa tähän aikaan.

Myös vedenpinnan peittävä jää on petollisen ohutta näin kevättalvella. Siitä tulee mieleen sanonta, jonka mukaan ihmiselämä on hauras.

Näitä kuvia etsiessäni löysin itseni ajattelemasta usein kolmea upeaa, nuorta naista jotka menehtyivät aivan liian aikaisin. He kaikki eivät tunteneet toisiaan mutta jakoivat yhteisen kohtalon: syöpä vei heidät ennen neljääkymmentä ikävuotta. He olivat syntyneet vuotta ennen minua.

Nämä kuvat on otettu heidän muistoaan kunnioittaen.

Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
------
During the past week I've often been thinking about fragile things. In my opinion fragile is similar to sensitive, thin and vulnerable. When you pay attention, you can see many fragile things around: eyelashes of a child, a raindrop on a tree branch, last rays of sun in the evening. Also the ice covering sea is fragile nowadays in the late winter days. It made me think how fragile and vulnerable a human life is. It made me remember three wonderful ladies, who died young. They were born a year before me. They died of cancer, each of them before the age of 40.  These photos are dedicated to their memory.
Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:

Kommentit (30)

30/30 | 

Kiitos sinulle ihanasta kommentistasi! Juuri tuohon pyrinkin: ottamaan kiinni ainutkertaisen, ohikiitävän hetken kauneuden. Amatöörikuvaajalle se vain on haastavaa, eikä siinä yleensä onnistu, ainakaan yhtä hyvin kuin toivoisi...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat